PREPORUKA AMERIČKIH SERIJA

Prije par godina objavila sam 10 američkih serija koje trebate pogledati, većina njih je završila, pa sam odlučila dati vam preporuke za još nekoliko nešto novijih, ali i onih starijih serija, koje su veoma dobre.

6. SHADOWHUNTERS/ (2016-2019)Za sve ljubitelje natprirodnih bića, nakon završetka serije The Vampire Diaries i The Originals. Serija je inspirisana nizom knjiga Cassandre Clare, a izašao je i film The Mortal Instruments: City of Bones koji sadrži gotovo cijelu prvu sezonu u kraćoj verziji. FIlm je izašao 2013. godine, ali nažalost nije dobio toliko pozitivnih kritika, zbog čega nije bilo daljih nastaka. No, zato je Shadowhunters opširniji, ima 3 sezone, dok knjiga ima mnogo više, zbog čega se može spekulasati o tome da li je serija prekinuta zbog ne tolike gledanosti, ili zato što je autor odlučio da završi seriju.
IMDb ocjena je 6,7.
Moja ocjena je 7.


Nakon nestanka majke, Clary saznaje i upliće se u mračni život hvatača zlih duhova, koji joj saopštavaju kako je i ona jedna od njih, nakon čega za nju počinje jedan novi život.5. LOST/ IZGUBLJENI (2004-2010)

Seriju Lost sam počela gledati prošle godine i malo je reći da mi je prva sezona fantastična, čak da su je tu i završili ne bi mnogo pogriješili. Stala sam negdje na drugoj sezoni, ili čak trećoj, međutim, jedna veoma dobra, ali i poučna serija, sa zanimljiv slijedom događaja i još zanimljivijih karaktera.
IMDb ocjena je 8,4.
Moja ocjena je 7,5.Avion kojim su se uputili mnogobrojni putnici iznenada pada u sred nedođije, a nekolicina njih preživljava pad, gdje počinje njihova borba za opstanak.

4. RIVERDALE (2017-...)

Riverdale je došla kao dobra zamjena za tinejdžere i njihove omiljene serije kao što su The Vampire Diaries i Pretty Little Liars. Serija prati mistične događaje u malom gradiću Riverdale. Iako je novija serija neizbježno je reći da već kupi simpatije mnogih, zbog čega se može pretpostaviti da će ova serije (i već ima) mnogo uspjeha.
IMDb ocjena je 7,3.
Moja ocjena je 8.

Serija prati tinejdžere iz gradića Riverdale, koji pokušavaju riješiti misteriju u njihovom gradiću.

3. BREAKING BAD/NA PUTU PREMA DOLJE (2008-2013)


Ova serija je više za starije, ozbiljnije, baš kao i Lost, dok Riverdale ne bih svrstala u tu grupu. Ovo je jedna old school serija, koja je sve oduševila i oduševljava idalje, iako je već odavno završena. Uprkos tome, serija podstiče na razmišljanje i koncipirana je na malo drugačiji način od ostalih serija, njena osnovna bit je hemija, tako da se kroz istu može ponešto i naučiti. Dugo je bila sa rekordnim brojem ocjene na IMDb-u sa 9,5, odnosno prije serije Game of Thrones i Chernobyl.
Moja ocjena je 9.
Srednjoškolski profesor hemije otkriva da ima rak, zbog čega se odluči upustiti u sumnjive poslove pravljena metamfemina kako bi njegova porodica bila osigurana novcem nakon njegove smrti, naravno o tome svemu nikome ne priča, osim sa svojim partnerom u zločinu.

2. THE ORIGINALS/ PRVOBITNI (2013-2018)


Serija povezana sa The Vampire Diaries, ali se može gledati i bez nje, samo su glumci iz te serije, a po mom skromnom mišljenju je čak i bolja od prethodno pomenute. Dok je The Vampire Diaries više za tinejdžere, Originals je za stariju publiku koja voli natprirodna bića, posebno vampire. Meni lično jedna od dražih serija, koja je, nažalost završena prošle godine. Ipak, imate sve preporuke za istu. 
IMDb ocjena je 8,3.
Moja ocjena je 10.Prvonitni su najstariji i najmoćniji vampiri, koji žive već 1000 godina, odlučuju se vratiti u grad New Orleans, kako bi ponovo dominirali, ali neće naići na savršenu dobrodošlicu.


1. 13 REASONS WHY/ 13 RAZLOGA ZAŠTO (2017-...)


Ova serija se našla na prvom mjestu. Inspirisana je knjigom Jay Asher pod istim nazivom. Doživjela je ogromnu popularnost od strane gledatelja, koji su uglavnom mlađa publika, ali bez obzira na to, ovo je jedna emotivna i veoma dobra serija, koja je edukativna i koja nam treba služiti kao primjer kako se ne ponašati. Trebala je biti samo jedna sezona koja bi predstavila 13 kaseta i razloga zašto se Hannah ubila, meeđutim, zbog popularnosti, nastavljena je, pa je druga sezona izašla prošle godine i predstavlja suđenje, a treća sezona izlazi uskoro.
IMDb ocjena je 8.
Moja ocjena je 10.


Clay dobija čudnu pošiljku s kasetama na kojima priča njegova bivša simpatija o svih 13 razloga i osoba zbog koji se odlučila ubiti.

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO