Home » , , , , , , , , , » SOCIAL NIGTMARE/ NOĆNA MORA ZVANA INTERNET (2013)

SOCIAL NIGTMARE/ NOĆNA MORA ZVANA INTERNET (2013)

Naziv filma: Social Network/ Noćna mora zvana internet
Datum izlaska filma: 31.8.2013.
Režiser: Mark Quod
Scenarist: Keith Allan, Anna Rassmusen
Glumci: Kristen Prout, Daryl Hannah

Žanr: Drama, horor, misterija
Radnja: Cat upada na fakultet o kojem je maštala, i upravo nakon toga dešava se slijed događaja koji će ju dovesti neugodnu situaciju i učiniti je nasilnikom, iako je i sama žrtva.
Trajanje: 1 h 31 min
IMDb ocjena: 4,8
Ocjena sajta: 7RECENZIJA


Svakodnevno svjedočimo vršnjačkom nasilju, a par godina unazad, odnosno od film Cyberbully, nastali su mnogobrojni drugi filmovi na sličnu temu, pasu nastajali i horori poput Unfriended i Friend Request, koji su internet pretvorili u potpuni žanr horor. Međutim prije prethodna dva, nastao je i ovaj, nažalost veoma potcjenjen i nažalost malo gledan. Ipak, film je sasvim dobar i uopće ne loš, s toga ga itekako preporučujem, posebno mlađoj publici. ZAPAŽANJA O FILMU


Već iz samog naziva filma se može pretpostaviti o čemu je ovaj film, također film ima još jedan naziv, koji vam neću reći, jer biste onda unaprijed mogli znati o čemu se radi, a ovako on ostaje misterija do samog kraja. Ja mnogo volim filmove o cyberbullyingu i pogledala sam ih, čak mislim sve, pa ne čudi što sam morala i ovaj. U neku ruku je sličan drugima, no ima neke pojedinosti i razlike, što ga čini originalnijim od ostalih, posebno taj twist na kraju. Kada već spominjemo prednosti, moram pomenuti i ogromnu manu, a to je užasna gluma i to glavne glumice, Daryl Hannaah (Cat), kojoj nije sve prošlo na izgled, tako da mi je njena gluma očajna, pogotovo u scenama u kojima plače.Ostali glumci me također nisu oduševili, ali mogu proći za svoje uloge, samo smatram da se vrijedilo uložiti više u glavnu akteru, kako bi film bio izuzetno bolji. Sama radnja mi se mnogo dopala, jer lično volim ovakav tip fila, koji vas polahko uvlači u zaplet, a onda se odjednom nađete u paukovoj mreži iz koje kao da nema izlaza, ali, kako to obično biva (ali ne i uvijek) na kraju dobijate sve odgovore koje ste imali u sred filma.


Mislim da ovaj film pored dobre radnje, ima nešto veoma važno, a to je pouka, shodno tome ovo je jedan od filmova nakon kojih možda promijenite mišljenja i stavove koji su loši, bar zna da ja jesam nakon što sam prvi put gledala film o internet nasilju. Bilo kako bilo jedan lagan film koji vam itekako preporučujem.


RADNJA FILMA


Cat je naizgled savršena tinejdžerka, koja je zgodna i lijepa, uz to je primljena na fakultet o kojem je maštala i postala je prjedsjednica u školi. Međutim, njen život se mijenja iz korijena kada biva optužena za ''zločin'' koji nije počinila.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO