SLENDER MAN (2018)

Naziv filma: Slender Man
Datum izlaska filma: 10.8.2018.
Redatelj: Sylvain White
Scenarist: David Birke, Victor Surge
Uloge: Joey King, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair
Radnja: Četiri tinejdžerke odlučuju odraditi ritual pozivanja Slender Mana nakon čega jedna od njih nestaje, a u živote ostale tri počinju se dešavati čudnovate i neobjašnjive pojave.
Žanr: Horor, misterija, triler
Trajanje: 1 h 33 min
IMDb ocjena: 3,1
Naša ocjena: 2
RECENZIJA


Film Slender Man, trebao je, pored filma The Nun biti jedan od boljih ovogodišnjih horora, prvenstveno jer smo o Slender Manu kao liku iz mitova mogli mnogo toga strašnog čuti. On je navodno visoko, mršavo mitsko biće bez lica  i u odjelu, on otima djecu u šumama. Postoji, navodno jedna priča koja se veže uz Slender Mana, a to je da su dvije djevojčice nekoliko puta izbole treću, a kada su uhvaćene rekle su da im je to Slender Man naredio. Da je ovaj film napravljen po toj priči sigurno bi bio upečatljiviji i bolji.
MIŠLJENJE O FILMU


Bliži se Halloween, jesen je i cjelokupna creepy atmosfera je ušla u mene, zbog čega sam imala potrebu pogledati neki horor, nažalost, izbor je pao na ovaj, Kažem nažalost, jer je film užasan, a s tim će se i mnogi koji ga pogledaju složiti. Imamo tipičnu priču o ''naivnim'' tinejdžerima koji se upuštaju u natprirodne sile, što (po običaju) završava kobno po većinu njih, a nerijetko i za sve njih. Ovakva vrsta filma datira još od I know what you did last summerA nightmare in Elm Street, međutim ti filmovi su nenadmašivi i svaki idući se smatra samo nekom lošijom verzijom i sa malo drugačijom interpretacijom, ali istim ishotkom.
Tipična priča, koja počinje odmah, bez okolišanja, ili predstavljanja likova i retrospektive njihovog života. Priča o natprirodnom biću koje počinje da juri jednu po jednu ''junakinju'', ako ih tako mogu nazvati, jer većina glumica ovdje su premlade i mnogo neiskusne, što se moglo primijetiti iz njihovih loših glumačkih (ne)sposobnosti. Film je isprepleten mnoštvom jump scare scena, koje bi nama, kao gledaocima navodno trebale izgledati strašno, a većina njih, barem meni lično, izgleda smiješno.
Kako bi sve bilo potpuno u ovom, nazovimo horor filmu, naravno da je neophodno da pretpostavimo kraj, koji će biti baš kao što smo i očekivali i kao potpuni klišej, jer će završiti kao i mnoštvo drugih filmova snimljenih na ovaj kalup. Sve u svemu jedan veoma loš film, žargonski rečeno glup film, koji itekako trebate preskočiti, bili filmofil, ili neko ko tek počinje gledati filmove. Prosto, ovakvi filmovi se više nikome ne sviđaju.
RADNJA FILMA


Četiri najbolje drugarice iz zabave odluče prizvati Slender Mana gledajući videe o tome. Samo par dana poslije jedna od njih nestaje, a ostale su u potrazi za njom. Kako dani odmiču svakoj od njih počinju se priviđati i događati čudne stvari koje povezuju sa Slender Manom i otmici njihove najbolje drugarice.
TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO