Home » , , , , , , , , , » FIFTY SHADES FREED/ PEDESET NIJANSI SLOBODNIJI (2018.)

FIFTY SHADES FREED/ PEDESET NIJANSI SLOBODNIJI (2018.)

Naziv filma: Fifty Shades Freed/ Pedeset nijansi slobodniji
Datum izlaska filma: 9.2.2018.
Redatelj: James Foley
Scenarist: Niall Leonard, E.L. James
Uloge: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Erick Johnson
Radnja: Anastasija i Kristijan se vjenčavaju i započinju zajednički život, ali Jack nastavlja biti pretnja za njihovu vezu.
Žanr: Romantika, drama
Trajanje: 1 h 45 min
IMDb ocjena: 4,3
Naša ocjena: 4UPOZORENJE: Ovaj film je treći i završni nastavaka prvobitnog filma ''Fifty Shades of Grey'', te ako niste pogledali taj film, ne preporučujem čitanje ove recenzije, jer može sadržati spoilere.

RECENZIJA


Nakon prvobitnog dijela ovog filma svi su ostali razočarani, iako je knjiga poprilično dobro razrađena i jedna od najpoznatijih erotskih knjiga, film se nikako nije dopao žešćim filmofilima, pa se uglavnom nalazi na godišnjim listama najgorih filmova. Međutim, film ima itekako dobru zaradu i odličan profit, a to je možda povezano s činjenicom da se film pušta uvijek za vrijeme Valentinova, kada parovi žele otići u kino i pogledati neku romantiku, u ovom slučaju erotiku. Ni treći dio nije se značajno proslavio, ali je već itekako zaradio. Režiser je James Foley, a scenaristi Niall Leonard i E.L. James.ZAPAŽANJA O FILMU


I konačno je velike ekrane ''obasjao'' i posljednji dio triologije ''Fifty shades of Grey''. Iako smo već shvatili da prvi, pa čak i drugi dio uopće nisu dobri, došao je i famozni kraj ove nebulozne triologije. Iskreno, mislila sam da neću pogledati film, jer uopće nisam bila zainteresovana, no sasvim slučajno sam dobila priliku otići u kino i pogledati film. S obzirom da sam gledala prethodna dva dijela, mogla sam pretpostaviti šta će se i ovdje dešavati i bila sam u pravu. Radnja je, kao i obično, potpuno zanemarena, te imamo svega par događaja, koji ovaj film zapravo čine filmom, dok sve ostalo predstavlja ''romantičnu'', prije sado- mazo erotsku priču.Primijetila sam da su ovim filmom više očarane žene, a reći ću vam moju teoriju zašto je to tako. Ovaj film dođe nešto kao pornić, za osobe koje su kulturne i koje to nikada ne bi pogledale, pa pogledaju film poput ovog i zadovolje tu svoju želju i znatiželju. Moram priznati da mi se ni posljednji nastavak uopće nije svidio i jedino pozitivno je što sam već naviknuta na glumce, pa mi je barem mrvicu zanimljivo, a sve ostalo je žešći bullshit.
Naravno tu su skupa auta, vile, helikopter i fantastične lokacije koje itekako primamljuju gledaoce, no srž svakog filma jeste radnja, koje kao što sam i rekla ovdje (nažalost) nema. Pretpostavljam da je knjiga mnogo bolja, ali opet, o ukusima se ne raspravlja. Sve u svemu, činjenica je da se ovaj film uvijek nađe na ljestvici najgorih filmova, ali opet je 'uspješan', jer se na istom previše zaradi, a moju teoriju zašto sam i vama rekla. Iskreno mi je drago što je došao kraj priči o poremećenom Kristijanu i naivnoj Anastasiji, pa se nadam da će iduće godine za Valentinovo pripremiti neki bolji i romantičniji film.
RADNJA FILMA


Nakon uspona i padova, Kristijan i Anastasija konačno se vjenčavaju i započinju život kao žena i muž. Međutim na njihovom putu i ovoga puta će se naći mnogobrojne prepreke, koje će im onemogućiti da budu ono što jesu i da se vole.
TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO