Home » , , , , , , , , , , » ANNABELLE: CREATION/ ANNABELLE: POČETAK (2017.)

ANNABELLE: CREATION/ ANNABELLE: POČETAK (2017.)

Naziv filma: Annabelle: Creation/ Annabelle: Početak
Datum izlaska filma: 11.8.2017.
Redatelj: David F. Sandberg
Scenarist: Gary Dauberman,
Uloge: Anthony LaPaglia, Samara Lee, Miranda Otto
Radnja: 12 godina nakon tragične smrti djevojčice, roditelji odlučuju udomiti siročad da do udomljavanja tu borave, no uskoro djevojčice bivaju žrtve natprirodne sile, odnosno njihove preminule djevojčice i njene strašne lutke.
Žanr: Horor, misterija, triler
Trajanje: 1 h 49 min
IMDb ocjena: 6,6
Naša ocjena: 7RECENZIJA

''Annabelle: Creaton'' je drugi dio filma ''Annabelle'', odnosno radnja prije filma ''Annabelle'', koji je također povezan i sa prvim djelom ''Conjuring- a''. Režiser, David F. Sandberg, poznatiji i po filmu ''Lights Out'', a scenarist je Gary Dauberman, koji je napisao i prvobitni dio filma, te je zadužen i za ovogodišnji ''It''. Izašao je prije par mjeseci i do sada nema značajnije i pozitivnije kritike. Ljubitelj ovakvih tipova filma i prvobitnog dijela će vjerovatno zavoljeti i ovaj.ZAPAŽANJA O FILMU

Otkako je izašao razmišljam da pogledam ovaj film. Međutim nisam imala s kim u kino, pa sam i zaboravila na ovaj film, ali sam ga se jučer dosjetila i odlučila pogledati. Film je djelovao obećavajuće, činio se kao da će biti i bolji od prethodnika, što po nekim aspektima i jeste. Međutim, postoji dosta toga što mi je zasmetalo u filmu. Prije svega radnja filma je dobro razrađena u prvih pola sata, što je zaista interesantno, dok u preostalih sat vremena vidimo tipično zaposjedanje natprirodne sile, koja je jača od svega. U posljednjih par godina ovakav tip događaja postao je toliko uobičajen i klišej, ali je očigledno i dalje prisutan. Film me podsjeća na ''Ouija 2'', čak je i mlada glumica ista, i na prvi i drugi dio filma ''The Conjuring''. Doslovno slijed događaja u nekih sat vremena je gotovo identičan. Iako mi se radnja u početku itekako dopala, kasnije sam se razočarala, jer, kao što sam i rekla u posljednjih par godina je snimljeno previše horor filmova na ovaj kalup, te itekako postaje dosadno. Naravno tu je mnoštvo jump scare scena, koje će vam definitivno ubrzati puls, što se traži kod ovakvih filmova, ali opet, sve je to već previše puta viđeno. Svijetlija strana filma su mlade glumice, čije uloge nikako nisu jednostavno, te bih tu izdvojila Talithu Elian Bateman (Janice), te moj lični favorit za najbolju najmlađu glumicu ove godine, Lulu Wilson (Linda). Gluci su zaista fantastični, kao i strašnije scene, kojih ima i previše.


Još jedna pozitivna strana jeste creepy mjesto, odnosno enterijer u kojem je smješten film. Zastarijela, ali za to vrijeme moderna retro vila, u kojoj sve škripi i šuška, što je za horor definitivno neophodno. Mora se pohvaliti i odlična montaža, zbog koje sve djeluje izrazito realno, iako nije. Sve u svemu, film ''Annabelle: Creation'' vam preporučujem ukoliko volite strašne horore i sve ono gore navedeno, što se meni lično nije dopalo.
RADNJA FILMA


Nakon preranog gubitka kćerke, 12 godina kasnije, Mullinsi odlučuju svoj dom pretvoriti u malo sirotište, gdje dolazi nekoliko djevojaka sa časnom sestrom. Već u samom početku djevojke počinju osjećati prisutnost više sile, izrazito Janice, koja imamo problema sa hodanjem, zbog čega se osjeća bespomoćnom i time pogodnom metom za zaposjednutu lutku Annabelle.TRAILER

1 komentari:

  1. this movie is realy realy amazing & fantastic horrer..
    https://wpthemesfree.website best wordpress premium themes

    OdgovoriIzbriši

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO