Home » , , , , , , , , , , » JIGSAW/ SLAGALICA STRAVE 8 (2017.)

JIGSAW/ SLAGALICA STRAVE 8 (2017.)

Naziv filma:  Jigsaw
Datum izlaska filma: 27.10.2017.
Redatelj: Michael Spierig, Peter Spierig
Scenarist: Pete Goldfinger, Josh Stolberg
Uloge: Matt Passmore, Tobin Bell, Callum Rennie
Radnja: Tijela se iznenada počinju pojavljivati u dijelovima grada, a tokom istrage sve upućuje na serijskog ubicu Johna Kramera, koji poznatijeg kao Jigsaw, koji je umro prije deset godina.
Žanr: Krimi, horor, misterija
Trajanje: 1 h 32 min
IMDb ocjena: 6,1
Naša ocjena: 9

Prvi dio filma: Saw/ Slagalica strave


UPOZORENJE: Film je urađen po dijelovima, te, ukoliko niste pogledali prethodnih 7 dijelova, ne preporučujem vam čitanje, niti gledanje ovog filma, zbog mogućih spoilera.


RECENZIJA

''Jigsaw'', poznatiji kao 8 nastavak filma ''Saw'', je horor o serijskom ubici, poznatijem kao Jigsaw, koji postavlja misteriozne zamke svojim žrtvama, ali i policiji u istrazi. Nakon prvog dijela, koji je izašao 2004. godine, film ''Saw'' je dobio nevjerovatne pozitivne kritike, nakon čega se proslavio i sa mnogobrojnim drugim nastavcima. Iako je 7, trebao biti završni dio poznatog filma, ove godine izbačen je ''Jigsaw'', kojeg su ljubitelj horor žanra i ovog filma željno iščekivali. Režiser je Michael Spierig i Peter Spierig, dok su scenaristi Pete Goldfinger i Josh Stolberg. Film se do sada nije proslavio kako su svi očekivali, ali će se sigurno naći na nekoj višoj ljestvici kod onih koji vole seriju ''Saw'' filmova.


ZAPAŽANJA O FILMU


Koliko sam samo čekala na ovaj film i konačno sam ga pogledala prošle sedmice. Šta reći o filmu? Dovoljno je samo reći, još jedan u nizu zagonetnih ''Saw'' filmova, koji sadrži misteriju, za koju ćemo saznati tek na kraju filma i čiji će nas twist iznenaditi i kao i obično desit će se ono što najmanje očekujemo. Sada izgleda kao da sam vam prepričala prvi dio ovog filma. Međutim, iako mnogi film nazivaju nastavkom prethodnika, odnosno 8. nastavkom, rekla bih da je to daleko od toga, te bih ga svrstala u neku vrstu dešavanja poslije Jigsawa, odnosno, šta se dešavalo nakon svih njegovih žrtava, da li je to on možda dobio naslijednika?Naravno neću biti spoiler, jer i sama mrzim spoilere, samo ću vam reći, ako ste fanatik prethodnih dijelova, obavezno morate pogledati i ovaj film, jer nećete ostati ravnodušni i definitivno ćete ostati pozitivno iznenađeni. Po rejtingu koji ovaj film trenutno ima, dobijam utisak da se i nije najbolje proslavio, iz meni nepoznatog razloga, ali, kao i obično ograđujem se i govorim samo o vlastitom mišljenju. Film pruža dozu straha, uzbuđenosti, misterije i odličnog plod twista, koji nam u ovom žanru dolazi kao šlag na tortu. Kada su u pitanju glumci, moram priznati da nisam bila u potpunosti oduševljena odabirom.Brittany Allen (Carly) i Laura Vandervort (Anna) su izgledale neuvjerljive u svojim ulogama, iako im uloge nisu toliko značajne, bitne su za radnju, a mogle su biti daleko bolje. Kada je u pitanju sama radnja filma, te lokacije, vidimo nešto tipično za sve ''Saw'' filmove, strašne klaustrofobične prostorije i radnju koja podrazumijeva igru, u kojoj samo jedan pobjeđuje, odnosno samo jedan preživljeva. Film ''Jigsaw'' je, kao i obično na mene ostavio veliki utisak, te ću ga definitivno pogledati još par puta i jedan je od filmova koji vam srdačno preporučujem.
RADNJA FILMA

Detektivi, policija i patolozi imaju težak slučaj određivanja smrti žrtava, koje su, naizgled ubijene na mnogo brutalan način. Ispočetka počinju sumnjati da je krivac svemu imitator poznatog serijskog ubice, Jigsaw, a dubokom pretragom osnuje se sumnja i da je John Kramer (Jigsaw), za kojeg se tvrdi da je mrtav već 10 godina možda živ.TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO