Home » , , , , , , , , » YOU GET ME/ IMAŠ ME (2017.)

YOU GET ME/ IMAŠ ME (2017.)

Naziv filma:  You Get Me/ Imaš me
Datum izlaska filma: 23.6.2017.
Redatelj: Brent Bonacorso
Scenarist: Ben Epstein
Uloge: Bella Thorne, Halston Sage, Taylor John Smith
Radnja: Tyler je u savršenoj vezi sa Allison, međutim kada zbog velike svađe biva ostavljen od strane Alli, on utjehu pronađe u diskoteci sa Holly, kod koje kasnije odlazi. Sutra se pomiri sa Alli, te sazna da je Holly krenula u njihovu školu te da ostaje tu živjeti, što mu zagorča život.
Žanr: Triler
Trajanje: 1 h 29 min
IMDb ocjena: 4,6
Naša ocjena: 4RECENZIJA

''You Get Me'' je noviji film koji je izašao prije par mjeseci i za isti sam čula na nekom blogu gdje je bio preporučen. Po fotografiji, ali i nazivu pomislila sam da je u pitanju romantika, ali to nije slučaj. Ovo je jedan suhopadan triler, koji kritičari ne preporučuju, a iskusniji gledaoci ostanu negativno iznanađeni radnjom, pa i glumcima. Film je urađen u saradnji sa Netflixom, pa i ne čudi što možemo vidjeti novije i mlađe, samim tim i neiskusnije glumce. Režise filma, Brent Bonacorso je poprilično neiskusan, što se dalo primijetiti i u određenim scenama i postupcima likova, scenarist je Ben Epstein, ponovo, neiskusan i slobodno mogu reći loš scenarist, kako zbog oskudnog scenarija, tako i zbog postupaka likova. ZAPAŽANJA O FILMU

Ukoliko se pitate šta me uopšte natjeralo da pogledam ovaj film, odmah ću reći da ni sama ne znam. Pogledala sam nekoliko sekundi trailera i pomislila da je u pitanju romansa, ali već u prvih pola sata filma shvatila sam da se u radnji krije nešto ''dublje'', odnosno da je u pitanju triler, a radnja koju sam dosad vidjela bezbrojno puta. Ne prestajem se zapitkivati ''Zašto se ovakvi filmovi i dalje snimaju?''. Prije svega, ''The Crush'' iz 1993., zatim ''Crush'' iz 2013., koji je urađen skoro na identičan način, samo sa malo više misterije, i još bezbroj filmova koji su na ''isti kalup'' i svi ti filmovi su mnogo loše prošli kod publike, a i dalje se takvi snimaju. Uglavnom, radnja se tipično odvaja, u početku je sve divno i bajno, a kasnije počinje ''horor'', koji me više podsjeća na komediju, nego na nešto što bi trebalo biti strašno. 
Samu radnju je lako predvidjeti, od početka, do samog kraja, i ne, nisu stavili nikakvu misteriju, koja bi barem malo ukazala na poboljšanje kada pogledamo u prethodne godine. Uglavnom, veliko razočarenje, kada je u pitanju radnja. Glumci su možda čak i veće razočarenje, no, nisam sigurna da li je do glumaca, ili do njihovih loših uloga i likova koji nemaju dovoljno teksta, te ne zahtijevaju nikakvo ispoljavanje emocija, koje su itekako neophodne. Pa tako vidimo Halston Sage (Allison) kako ne ispoljava nikakve emocije straha, ili tuge u krucijalnim situacijama i scenama. Da ne govorim o tome koliko je ovaj film klišej, pa sam čak u jednom trenutku primijetila da glumac u jednoj sceni spašava djevojku, dok u slijedećoj sceni mu se misteriozno pojavljuju masnice. Ne znam da li da ovo smatram ogromnim klišejom, ili apsurdnosti režisera i scenariste, koji su očigledno neiskusni.Jedina pozitivna strana bi bila Bella Thorn (Holly), koja se zaista dobro pokazala u filmu kao jedna od glavnih glumica, i zaista ne znam šta ona, kao dobra glumica radi u filmu poput ovog. Još jedna, dobra stvar jesu neke, ali samo neke lokacije, poput ogromne vile, čije dvorište, odnosno stepenice podsjećaju na one školske. I opet, ne znam da li im je ista lokacija poslužila za dvije potpuno različite svrhe, ili se meni samo to čini. Sve u svemu ovo je jako loš film, koji, pored toga što je potpuni promašaj, pun je klišeja, koji podsjećaju na mnoštvo filmova sa sličnom tematikom, a čak ni glumci se nisu pretjerano trudili učiniti ga boljim, ako mene pitate ne preporučujem vam ovaj film.
RADNJA FILMA

Tyler iznenada prekida dugu vezu sa djevojkom Allison. Utjehu pronalazi u djevojci s kojom se upoznaju i kod koje na kraju završi u kući. Ipak, sutra izgladi odnose sa Allison, ali tada dolazi do saznanja da Holly, djevojka, s kojom je prevario Allison, ostaje u gradu u kom su oni, te da kreće u školu u koju oni idu, te se počinje družiti s njegovom djevojkom i drugom, tako mu prijeteći da će sve priznati, zbog čega se Tylerov život pretvori u živeći pakao.TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO