THE SNOWMAN/ SNJEŠKO (2017.)

Naziv filma: The Snowman/ Snješko
Datum izlaska filma: 13.10.2017.

Redatelj: Tomas Alfredson
Scenarist: Peter Straughan, Hossein Amini, Jo Nesbo

Uloge: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg
Radnja: Detektiv Harryl Hole istražuje misteriozne nestanke i ubistva žena, te pretpostavlja da je riječ o serijskom ubici koji ne ostavlja nikakve tragove osim snješka.
Žanr: Krimi, drama, horor
Trajanje: 1 h 59 min
IMDb ocjena: 5,3
Naša ocjena: 7
RECENZIJA


''The Snowman'' je izašao ovog mjeseca i do sada se ne može pohvaliti ogromnom publikom i pozitivnim kritikama. Film je nastao istoimenom knjigom, koju je napisao Jo Nesbo, ali i sam režiser je priznao da je 20% scena bilo izbačeno, ne znam koliko je to pozitivno i koliko utječe na publicitet, no smatram da viška, ili manjka scena nema. Režiser je Tomas Alfredson, koji se ne može pohvaliti svojom karijerom, jer su njegovi filmovi uglavnom manje popularni, pa je ovo (vjerovatno) jedini koji će mu (možda) donijeti slavu.ZAPAŽANJA O FILMU


Film ''The SNowman'' se već dugo najavljuje, a nakon odgledanog trailera nećete ostati ravnodušni, te ćete itekako poželjeti pogledati ovu, naizgled mnogo interesantan krimi triler, sa ogromnom dozom horora. Stvar koja je sve poboljšala jeste zimska atmosfera u filmu, koja filmove ovakvog tipa uglavnom učini još strašnijim, ali i zanimljivijim. Po pogledanom traileru sam očekivalo mnogo, možda čak i previše, a nakon što sam pogledala film odlučila sa ga svrstati u one tipične krimi trilere, koji su samo loša kopija kultnog ''Seven'' filma. Bilo kako bilo, daleko od toga da je ovaj film loš. Posjeduje mnoge kvalitete, među kojima je gluma, lokacije i sama ideja zimske atmosfere, koja je dobro realizovana.Ne manjka ni doza straha u gledaocima, tako da postoje mnoge creepy scene, neke od njih podsjećaju na već navedeni ''Seven'', no opet u pozitivnom smislu. Ljubitelji kvalitetnih trilera, koji bi trebali sadržati misteriju će se također iznenaditi, jer je u ovom filmu definitivno ima, a kako to obično biva ubica je osoba na koju zadnje pomislite. Neophodno je pomenuti glavnog aktera filma, ciničnog, ali i naizgled nezainteresovanog Harrya, kojeg glumi Michael Fassbender, koji je fantastičan u ulozi, te sve pohvale za ovaj film idu upravo njemu. 
Kada je u pitanju radnja, u početku imamo neophodni uvodni dio, koji nam priča priču o nesretnom dječaku, koji nesretnim okolnostima izgubi majku, dok oca nikada nije ni poznavao. Nekoliko godina kasnije nailazimo na detektiva koji dobija prijeteće pismo u kojem se ubica predstavlja, a nakon toga, kao što je i očekivano počinje famozna misterija o potrazi ubice i tragova koji vode do njega. Tek sad uviđam da definitivno ima pojedinih nejasnoća i stvari koje su i dalje ostale misterija, no kako ne želim biti spoiler, neću vam reći koji su to dijelovi filma, pa ću vas pustiti da sami procijenite i ocijenite film ukoliko odlučite da ga pogledate.
RADNJA FILMA


Detektiv Harry odlučuje se posvetiti svom poslu detektiva, nakon propale veze i svog alkoholičarskog života. Upoznaje Katrine, te s njom počinje raditi na slučaju serijskog ubice, čije su žrtve uglavnom udate žene i majke. Jedini trag koji imaju o njemu, jeste da na mjestu zločina napravi snješka.TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO