Home » , , , , , » 5 FILMOVA ZA HALLOWEEN

5 FILMOVA ZA HALLOWEEN

Dugo je prošlo od zadnje ''TOP 10/ TOP 5'' liste, ali ponovo je ista došla na red, jer se bliži omiljeni period svim ljubitteljima horora, a to je naravno Halloween. Danas sam vam odlučila predstaviti top 5 odličnih horor filmova, sa primjesama natprirodnog, ali i realnog. Ovo je lista meni trenutno omiljenih filmova kada je u pitanju ovaj žanr.

Pisala sam i top 10 horor filmova, pa ako vam je ova lista kratka, čekirajte i tu listu.


Halloween/ Noć vještica (1978.)

Naravno da halloween ne može proći bez Michael Mayersa, samim tim, ako niste pogledali kultni film ''Halloween'', ove godine to obavezno trebate uraditi. Sadrži mnogo scary scena, sa ubjedljivo najstrašnijom i najmorbidnijom muzikom u pozadini filma.
Ouija: Origin of the Evil/ Prizivanje duhova: Porijeklo zla (2016.)

Iako prvi dio ovog filma nikako ne preporučujem nikome, ovaj drugi dio, koji nije povezan sa prvim vam svakako preporučujem, osobito sad, u ovo ''Halloeween vrijeme''. Priča je mnogo dobra, a režiser i scenarist definitivno nisu štedjeli ništa kada je u pitanju ovaj film, a sve to samo kako bi gledaoci bili poprilično preplašeni gledanjem istog.

OPŠIRNIJA RECENZIJA
TRAILER
Conjuring/Prizivanja (2013.)

''Conjuring'' polako, ali sigurno postaje jedan od najpoznatijih, ali i najboljih horora. Iako je izašao prije par godina, već ima dva dijela i definitivno se nalazi na listi jednih od najstrašnijih filmova ikada, zanima vas zašto? Kad pogledate film biće vam jasno.

OPŠIRNIJA RECENZIJA
TRAILER

Saw/ Slagalica strave (2004.)

''Saw'', pored filma ''A Nightmare on Elm Street'' mi je omiljeni kada je u pitanju horor žanr. Koliko je film kvalitetan, govori i činjenica da ima 7 nastavaka i 8. pod nazivom ''Jigsaw'', koji izlazi u kina baš u periodu halloweena. Ukoliko niste pogledali ''Saw'', svakako trebate, a ako jeste, čekajte ''Jigsaw'', kao ja.

OPŠIRNIJA RECENZIJA
TRAILER

It/ Ono (2017.)

Jedan od novijih adaptacija, odnosno rimejk filmova, inspirisan istoimenom knjigom Stephena Kinga, jeste naravno ''It'', koji sadrži određeniu vrstu straha i izaziva trepraj kod osoba koje imaju fobiju od klaunova. Pored odličnih glumaca, radnja je nešto što će vas oduševiti i zbog čega ćete zavoljeti ''It''.

OPŠIRNIJA RECENZIJA
TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO