IT/ ONO (2017.)

Naziv filma: It/ Ono
Datum izlaska filma: 8.9.2017.
Redatelj: Andy Muschietti
Scenarist: Chase Palmer, Cary Fukunaga, Stephen King
Uloge: Bill Skarsgard, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard
Radnja: Grupa mladih prijatelja, odlučuje pobijediti demonske sile sa kojima se djeca njihov grada godinama susreću.
Žanr: Horor, avantura, drama
Trajanje: 2 h 15 min
IMDb ocjena: 8,1
Naša ocjena: 10RECENZIJA

''It'' je rimejk iz 1990. godine, koji je nastao iz istoimene knjige Stephena Kinga. Iako nikada nisam ogledala prvobitnu verziju filma, postoji mnogo toga što me privuklo kod ovog filma, te sam odlučila otići u kino i vidjeti da li je ovaj film zaista vrijedan marketinških reklama koje ga dobro predstavljaju i moram priznati da je itekako vrijedilo pogledati film, koji vam iskreno i preporučujem. Po raznim recenzijama na internetu, čula sam uglavnom sve najbolje za gore navedeni film, dok za prvobitnu verziju, kritičari i gledaoci i nisu toliko oduševljeni, koliko ovim rimejkom. Sve pohvale definitivno idu režiseru, Andyu Muschiettiu, koji je savršeno prilagodio zvučne efekte u pravim trenucima, poput jump scare scena, ali i specijalne efekte, kojih ima poprilično mnogo, te svih ostalih kvaliteta kojima iziskuje ovaj film. Važno je pomenuti da je ovo do sada jedan od najboljih filmova koji je izašao ove godine, kako po mom mišljenju, tako i po mišljenju mnogih kritičara.
ZAPAŽANJA O FILMU

Nikada nisam bila ogromni ljubitelj rimejk filmova, jer smatram da fejk nikada ne može biti bolje od originala, moram priznati da me ovaj film razuvjerio u mom mišljenju i definitivno mi promijenio stavove o rimejk filmovima, koji, ukoliko se glavna radnja zadrži, te poboljšaju specijalni i zvučni efekti dolazi do nevjerovatnog filma. Kao što sam i rekla, prvobitnu verziju nisam gledala, no, po onome što sam čula i vidjela iz određenih isječaka tog filma, mislim da mi se ne bi svidio, a razlog tome su loši efekti i čudna muzika, te izuzetno loše scary i jump scare scene, koje više podsjećaju na komediju, nego na horor, što bi film ''It'' i trebao biti. Upravo zbog toga, drago mi je što nisam pogledala prvobitnu verziju, jer da jesam ne vjerujem da bih zavoljela drugu, koja je, po apsolutno svemu bolja od prve verzije.Odličan splet događaja i cjelokupnu radnju moramo pripisati Stephenu Kingu, koji nas ne prestaje oduševljavati svojim misterijama, hororima i trilerima, pa je tako, uz dobrog režisera, njegova knjiga i radnja savršeno predstavljena u vidu filma. Neophodno je spomenuti i glumce, koje, vjerovali ili ne sačinjavaju djeca, koja su u filmu briljantna, te imate osjećaj kao da gledate realnost, a ne njihovu glumu, zbog čega sam ubijeđena da se svakom od glumaca smiješi ogromna i dobra karijera. neću ih pojedinačno spominjati, jer ih ima zaista mnogo, samo ću reći da je svaki ispunio svoja očekivanja i to čak i previše. Još jedna pozitivna stvar jesu određeni elementi koji sadrže dozu smijeha, a to nam pružaju upravo ti mladi glumci, za koje se gledaoci vrlo brzo i lako vežu.Pored odlične radnje i zaista fantastičnih tinejdžera, neophodno je spomenuti i ''glavnu zvijer'', u ovom slučaju klauna, koji ima jednu od važećih uloga u filmu i kojeg je režiser savršeno predstavio uz veoma dobre specijalne efekte, te odličnu kvalitetu snimke, te spomenute pozadinske, scary muzike, koja upotpunjava atmosferu i daje još veću dozu straha. Po mom mišljenju, film ''It'' je za sada jedan od najboljih ovogodišnjih filmova, koji vam itekako preporučujem i za koji smatram da vrijedi izdvojiti 2 sata. Moja ocjena za film ''It'' je 10, jer nemam nikakvih zamjerki.
RADNJA FILMA

Bill šalje svoj brata Georgiea da pusti brod po kiši, međutim od toga dana, za Georgiem se gubi svaki trag. Godinu dana kasnije Bill, te njegova muška ekipa, kojoj se kasnije pridružuje i djevojka počinju viđati čudne stvari, koje su vezane za njihove najveće strahove, te klauna koji im se prikazuje. Pored problema koje imaju sa drugom, starijom djecom koja ih maltretiraju, oni se odlučuju na jedan veoma hrabar potez, a to je istraživanje nestale djece, te samog klauna koji im se prikazuje.
TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO