Home » , , , , , , , , , » EVERYTHING, EVERYTHING/ LJUBAV JE SVE (2017.)

EVERYTHING, EVERYTHING/ LJUBAV JE SVE (2017.)

Naziv filma:  Everything, Everything/ Ljubav je sve
Datum izlaska filma: 19.5.2017.
Redatelj: Stella Meghie
Scenarist: Nicola Yoon, J. Mills Goodloe
Uloge: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose
Radnja: Djevojka koja je doživotno osuđena biti u svojoj kući zbog svoje nesvakidašnje bolesti, koja bi ju ubila kada bi izašla vani zaljubljuje se u dečka iz susjedstva koji se tek doseljava.
Žanr: Romantika, drama
Trajanje: 1 h 36 min
IMDb ocjena: 6,3
Naša ocjena: 8,5


RECENZIJA


Everything, Everything- je djelo Nicola Yoona koja je napisala istoimenu knjigu, koja je ove godine vidjela svjetlo dana i u kinematografiji, dok je Jm Mills Goodloe, također imao važnu ulogu u dorađivanju scenarija, a njega poznajemo i po filmovima ''The Age of Adaline'' i ''The Best of Me''. Važno je pomenuti Stellu Meghie koja je fantastično režisirala film i pobrinula se da isti bude na svjetskom nivou, što i jeste.  Film je izašao prije svega tri mjeseca te sa sigurnošću ne mogu reći koliko će se još proslaviti. Nažalost, do sada nije imao mnogo gledanosti i kritika, a u pojedinim, odnosno u većini kina nije ni prikazivan.ZAPAŽANJA O FILMU


Prvi put sam za ovaj film čula vidjevši na CineStar stranici trailer i kao jedna djevojka, koja voli slatkaste ljubavne priče bila sam oduševljena i htjela što prije pogledati film. Nažalost, tada uopće nije bio u kinima u mojoj blizini, te sam čekala da izađe online i pogledala ga na PopCornu, gdje je kvaliteta zaista vrhunska. Malo bih se zadržala kod kvalitete i pored savršene HD snimke, pomenula i nevjerovatne lokacije i odlično editovan green screen, koji daje fantastičan dojam gledaocima, koji će uživati, kako u svježe tropskim lokacijama, pa tako i u scenama koje su smještene u ogromnoj kući, koja nije nimalo oskudna, baš naprotiv.Kada je riječ o radnju, u pitanju je film u kojem možemo (ponovo) vidjeti bolesnu djevojku, ali ovog puta sa jako čudnom bolešću, koja joj (doslovno) ne da da napušta kuću. Pored te, rekla bih, sporedne priče, imamo i onu glavnu, tačnije romantičnu, koja definitivno nikog ne ostavlja ravnodušnim i definitvno mislim da će priča poput ove osvojiti srca mnogih, pogotovo tinejdžera, jer film i jeste na neki način tinejdžerski. Također, mnogo me je podsjetio na ''The Fault in our Stars'', te ukoliko ste ogromni fanatik tog filma, voljet ćete i ovaj.
Amandla Stenberg tumači glavnog lika, odnosno Maddy i ovo je njena jedna od prvih, većih uloga, gdje se uspostavilo da je ovo poprilično okey glumica za svoje godine. Uzmimo u obzir da ova uloga nije pretjerano teška i da nije oduzimala mnogo vremena za vježbanje, barem mi tako djeluje. Glavni muški lik jeste Nick Robinson (Olly), koji također nije imao značajnijih uloga prije ove, no, također se pokazao kao poprilično dobar glumac, koji uspješno izvršava  svoj posao, te dobro pokazuje gledaocima kakav je njegov lik. Sve u svemu ovo je jedna poprilično dobra, a novija romantična drama, koju biste svakako mogli pogledati. Nije u stilu Nicholasa Sparksa, ali je približno, te bi se ovakav film uglavnom svidio mlađima i ženskoj populaciji.
RADNJA FILMA


Maddy je napunila 18 godina i još nikada nije izašla napolje, a kada bi to uradila, umrla bi, jer boluje od takve vrste bolesti gdje bi je izlaganje vani, odnosno bakterijama ubilo. Iako je njen svaki dan tipičan, jer živi s majkom i bolničarkom koja joj pomaže, sve se promijeni kada se do nje doseljava Olly, koji joj potpuno vrati nadu u život.TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO