Home » , , , , , , , , » FIFTY SHADES DARKER/ PEDESET NIJANSI MRAČNIJE (2017.)

FIFTY SHADES DARKER/ PEDESET NIJANSI MRAČNIJE (2017.)

Naziv filma: Fifty Shades Darker/ Pedeset nijansi mračnije
Datum izlaska filma: 10.2.2017.
Redatelj: James Foley
Scenarist: Niall Leonard, E.L. James
Uloge: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson
Radnja: Dok se Christian pokušava izboriti sa svojim demonima, Anastasia razmišlja o tome da li da mu oprosti, te pokušava shvatiti ko je ona bila prije njega, a ko je ona sada.
Žanr: Drama, romantika
Trajanje: 1 h 58 min
IMDb ocjena: 4,6
Naša ocjena: 6

UPOZORENJE: Film ima i prvi dio, koji biste prvo trebali pogledati kako biste radnju u potpunosti shvatili, s toga ne čitajte recenziju ako niste pogledali prvi dio, kako ne bi dobili spojler.

RECENZIJA


Ove godine, pored mnogobrojnih nastavaka filmova, na velikim ekranima prikazan je i drugi dio triologije ''Fifty Shades of Darker'', a treći je najavljen iduće godine (2018.) u februaru. Iako je prvi dio pokupio mnogo negativnih kritika, scenariste i režisere nije ništa spriječilo da ne nastave sa ovom triologijom, a to i ne čudi jer pored loših kritika, film je zaradio milione, zbog kreditibilnosti, a i istoimene knjige. ZAPAŽANJA O FILMU

Odmah ću reći da film uopće nije bolji od prethodnika, osim što je poboljšana grafika i kvalitet, koji su na zavidnom nivou. Ipak, ništa drugo, osim toga nije poboljšano, šta više radnja je na neki način još više pogoršana, time što, nakon odgledanog filma shvatamo da se ništa, osim sadizma i erotike ni ne dešava. Uprkos trajanju dva sata, ovaj film na ne nudi nikakvu konkretnu radnju, niti rasplet, olako se prelazi preko nekih, bitnijih scena i likova poput Leile, ili velikom saznanju Cristianove majke o njegovoj prošlosti. Također mi je neshvatljivo zašto film traje 2 sata, kada skoro kroz čitav film imamo par radnji, odnosno scena koje se iznova ponavljaju. Glumci su ostali isti, s tim što dolazi par novih. Kao što sam i prije rekla, tako ću i sada, glumci uopće nisu onakvi kakvima su opisani u knjizi. Iako je Ana uistinu opsiana kao stidljiva i ne toliko lijepa djevojka, smatram da se mogla izabrati mnogo bolja glumica od Dakote Johnson, koja je poprilično iritantna, a njena gluma je i više nego jadna. jamie Dornand (Christian) se potpuno mijenja, kako fizički, tako i emocionalno, te u drugom dijelu više vidimo njegovo emocionalno stanje i ljudskost, za razliku od prvog. Ovaj film definitivno nije vrijedan vaše pažnje, izuzev ako niste ogromni ljubitelj ove triologije, no smatram da će svaki filmoljubac biti još jednom razočaran, iako je drugi dio mnogo najavljivan i iako se smatralo da će biti čak i bolji od prethodnog. Međutim ogromne razlike nisu vidljive, jer se radnja uglavnom fokusira na dva glavna lika i na njihov dalji, čudni odnos. Čitajući i druge recenzije primijetila sam da se ovaj film uglavnom dopada ženama, a da su kritičari poprilično razočarani lošom adaptacijom istog. Sve u svemu film nikako nije preporučljiv za mlađu publiku, ali ni za stariju, jer uopće nije vrijedan pažnje.
RADNJA FILMA

Ana pronalazi novi posao i pokušava nastaviti dalje sa svojim životom, kada se ponovo, iznenada u njen život pojavljuje Christian s kojim se brzo pomiri i nastavi više sadističku, nego ljubavnu vezu koju joj on obećava. No, tu se krije još mnogo tajni o Christianovom životu, zbog kojih će se Anastasia biti u iskušenju da li da nastavi čudnu vezu s Christianom.
TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO