Home » , , , , , , , , , , » CRAZY, STUPID, LOVE/ TA LUDA LJUBAV (2011.)

CRAZY, STUPID, LOVE/ TA LUDA LJUBAV (2011.)

Naziv filma: Crazy, Stupid, Love 
Datum izlaska filma: 29.7.2011.
Redatelj: Glen FIcarra, John Requa
Scenarist: Dan Fogelman
Uloge: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone
Radnja: Nakon što saznaje da ga je žena prevarila nakon 25 godina braka, pada u depresiju i svakodnevno se opija u lokalnoj diskoteci. Uočivši to, uspješni mladić, sa iskustvom, kada su žene u pitanju mu odluči pomoći kako da nađe nove djevojke.
Žanr: Komedija, drama, romantika
Trajanje: 1 h 58 min
IMDb ocjena: 7,4
Naša ocjena: 8

RECENZIJA


Film ''Crazy, Stupid, Love'' izašao je sredinom 2011. godine i od tada je bio samo na najvišim ljestvicama kada su dobre komedije, djelomično romantike u pitanju. Scenaris Dan Fogelman se potrudio da stvori film u kome će biti prisutno sve što se tiče ljubavi i ''začaranog kruga'' do kojeg ona može dovesti, s druge strane režiseri Glenn Ficarra i John Requa su se potrudili ponuditi gledaocima široku sliku događaja namještajući luksuzne kuće, barove, ali i eksterijere sa predivnim lokacijama.

ZAPAŽANJA O FILMU


Film koji je izašao prije svega 6 godina, uspio je uskladiti mnogo toga, počevši od odličnih glumaca, okupljenih na jednoj sceni i u jednom filmu, pa do mnogo dobre i primamljive radnje i naravno lokacija. Ono što će najviše dojmiti svakog filmofila je upravo zanimljiva i isprepletena radnja. Radnja paralelno prati nekoliko priča, od kojih su sve povezane jedna s drugom, pa film pomalo podsjeća i na film ''Love Actually''. U uvodnom dijelu imamo dojam da se radi o tipičnoj američkoj priči iz predgrađa, shvatamo da je radnja mnogo komplikovanija kada dolazi do raspleta, te kada sve ''tajne'' isplivaju na površinu, što predstavlja ogroman i neočekivan twist.


Upravo zbog taj neočikvani twist dat će odgovore na mnogobrojna pitanja, koja ćete vjerovatno sami sebi postaviti tokom filma. Spojiti odlične glumce u jedan film bio je pun pogodak. Tako da vidimo Julianne Moore (Emily), koja se odlično snalazi kao pričljiva i pomalo povrijeđena žena, s druge strane savršeni Ryan Gosling (Jacob), koji je odavno pokazao svoje kvalitete kada je romantika u pitanju, ali ovo nadmašuje čak i naša očekivanja. Tu je i neizostavni Steve Carrel (Col), kojeg vidimo kao depresivnog i trapavog čovjeka ''u godinama'' koji odlučuje promijeniti život iz korijena. Naravno imamo i Emmu Ston u manje značajnoj, ali opet važnoj ulozi.


Odličan odabir glumačke postave, već viđena radnja, ali sa malim preokretom i poprilično dobre lokacije dovele su do toga da je gore navedeni film zaradio milione, ali s potpunim pravom. Nemam nekih većih zamjerki, osim možda nekih nelogičnosti, kao npr reakcija djece nakon što saznaju da im se roditelji razvode je poprilično neobjašnjena i ostavljena po strani, a pored te tu su i mnoge druge koje ne želim spominjati kako ne bih bila spoiler svima koji žele pogledati film. Svakako imate moje preporuke.RADNJA FILMA


Emily priznaje Calu da ga je nakon 25 godina braka prevarila sa kolegom s posla, zbog čega zahtjeva razvod braka.  Cal pada u depresiju, te ga Jacob, zgodni i uspješni mladić uoči i odluči mu pomoći, time što ga savjetuje šta da oblači i kako da se ponaša kako bi našao nove djevojke u barovima, ali vremenom vratio i svoju ženu. S druge strane, bejbisiterka koja je radila za Emily i Cala (Jessica) postaje sretna, jer je i sama zaljubljena u Cala, iako je Calov sin zaljubljen u nju.
TRAILER


2 komentari:

  1. Film mi izgleda jako interesantno. Zapratila sam te jer imaš drugaciji blog i izdvajaš se od okoline. Divno pišeš !

    myminiworldnina.blogspot

    OdgovoriIzbriši

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO