Home » , , , , , , , , , » WOULD YOU RATHER/ DA LI BI RADIJE (2012.)

WOULD YOU RATHER/ DA LI BI RADIJE (2012.)

Naziv filma: Would You Rather/ Da li bi radije
Datum izlaska filma: 14.10.2012.
Redatelj: David Guy Levy
Scenarist: Steffen Schlachtenhaufen
Uloge: Brittany Snow, June Squibb, Jeffrey Combs
Radnja: Očajna djevojka, koja želi pomoći bolesnom bratu pristaje igrati igru, poznatiju kao ''Da li bi radije'' neznajući šta je sve čeka u istoj. 
Zemlja: USA
Žanr: Horor
Trajanje: 1 h 33 min
IMDb ocjena: 5,8
Naša ocjena: 7,5
Sličan sadržaj: Circle,Truth or Die

RECENZIJA

Film ''Would You Rather'' snimljen je 2012. godine, skoro u isto vrijeme kada i film ''Truth or Die'', koji je zapravo dosta sličan ovome. Film je režisirao David Guy Levy, a scenario je napisao Steffen Schlachtenhaufen. Nažalost, film nije najbolje prošao, ali zašto ne bih znala reći. S druge strane meni se film jako dopao, jer volim ovakav tip filmova i žanrova.


ZAPAŽANJA O FILMU


Iako većina filmova snimljena sa ovakvom vrstom tematike, koju lično jako volim i koja se sastoji od svega par scena, odnosno par lokacija me uvijek iznova i iznova oduševljavaju, osobitno ako je žanr horor, kao u ovom slučaju. Iako biste pomislili da je ovo originalan film i po svemu drugačiji, morat ću vas razočarati i saopštiti da su tu i mnogobrojni drugi filmovi, sa skoro identičnom tematikom, između ostalih tu su i Circle (2015.) i Truth or Die (2012.). Postoje mnoge sličnosti sa ovim filmovima, a ako ste ih pogledali one će vam biti i više nego primjetne. Naime, u svim navedenim filmovima se postavlja glavni cilj čitave radnje a to je igra kroz koju neko gubi neko pobjeđuje, ali na nešto drugačiji način, a s obzirom da je riječ o hororu, možete i pretpostaviti o kakvom gubitku se radi.Glumci su poprilično nepoznati, izuzev Brittany Snow (Iris), koja će nekima biti poznata iz prethodnih filmova u kojima je glumila. Bilo kako bilo, u ovom filmu se odlično pokazala, njen strah, ali i očaj su itekako vidno primijećeni, što je bio i cilj. Pored nje, tu je i još jedan glumac, John Heard (Conway) (poznatiji i po ulogama u filmu ''Home Alone'') je definitivno unaprijedio film na viši level, te maksimalno pokazao svoje vještine. Ostali glumci nisu toliko specifični, niti su i po čemu posebni. 


Kao što sam na početku i pomenula, ovaj film nema pretjerani budžet, jer film sadrži par scena, od kojih je većina smještena u jednoj prostoriji u kojoj se zapravo čitava radnja i odvija, a za ovakav tip filma ništa više ne treba ni očekivati. Ono što će se mnogima dopasti u filmu jeste iščekivanost i napetost do samoga kraja filma, ali i iznenađenost, pa i razočaranost kada dođe do samog kraja i zadnje scene, koju vam neću otkrivati i za koju samo mogu reći da će većinu navesti na razmišljanje. Film će se dopasti najviše ljubiteljima horora, te osobama sa dobrim želucom. Moja ukupna ocjena za film je 7,5.


RADNJA FILMA

Iris očajnički pokušava pomoći svom bolesnom bratu tražeći poslove i novac za njegovo liječenje. Nakon dolaska kod čovjeka za kojeg smatra da joj može pomoći, on joj predlaže da dođe na večeru na kojoj će biti i drugih ljudi, a on će uz pomoć igre pomoći samo jednom od njih. Iako pristane na dolazak, ubrzo zažali kada vidi o kakvoj vrsti igre je riječ.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO