Home » , , , , , , , , , » THE PERFECT MAN/ GOSPODIN SAVRŠENI (2005.)

THE PERFECT MAN/ GOSPODIN SAVRŠENI (2005.)

Naziv filma: The Perfect Man/ Gospodin savršeni
Datum izlaska filma: 17.6.2005.
Redatelj: Mark Rosman
Scenarist: Michael McQuown, Heather Robinson
Uloge: Heather Locklear, Hilary Duff, Chris Noth
Radnja: Tinejdžerka Holly je umorna od selidbe svakog puta kada se njena slobodna majka razočara u ljubav. Upravo zbog toga ona odluči osmisliti imaginarnog čovjeka koji joj navodno šalje cvijeće i pisma.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, obiteljski, romantika
Trajanje: 1 h 40 min
IMDb ocjena: 5,5
Naša ocjena: 7

RECENZIJA

Film ''The Perfect Man'' je snimljen 2005. godine i urađen je od strane režisera Marka Rosmana, poznatijeg i po filmu ''A Cinderella Story''. S druge strane, tu su i scenaristi Michael McQuown i Heather Robinson. Film nema mnogo kritika, a i ako ima uglavnom su pozitivne i dobre, kako i obično biva sa običnim i ni po čemu posebnim komedijama, kakva je i ova.ZAPAŽANJA O FILMU


Veoma zanimljiva, interesantna i zabavna komedija, koja će vas nasmijati, ali u nekim momentima i rastužiti. Film bih više nazvala obiteljskom dramom, sa manjom dozom komedije koju itekako posjeduje. Obično filmovi ovakvog žanra su veoma slični, najčešće imaju istu tematiku, sličnu radnju i predvidiv kraj, koji uvijek završavana 'happy endom'. Uprkos tome, većina gledaoca je oduševljena ovim filmom, a njegovi 'fanovi' su uglavnom mlađa publika, tinejdžeri, jer i opisuje tinejdžerski život. Radnja bi se mogla opisati kao idilični život tinejdžerke, njene i sestre kojima nikad nije dosadno sa njihovom atraktivnom majkom.


Veliki minus ide zbog loše kvalitete filma, zbog koje se ne mogu tačno razlikovati boje, što se može primijetiti i kod ovih priloženih fotografija koje su preuzete iz filma. Naravno, moramo uzeti u obzir da je film snimljen prije više od 10 godina, no mislim da to nije opravdanje, jer postoje i stariji filmovi sa daleko boljom kvalitetom. Naravno još jedna loša stvar je predvidiv tok događaja, od početka do kraja, ali kao što sam i rekla ništa neočekivano od strane ovakvog žanra. Glumci nisu imali teške uloge, ali su itekako dobro odradili i predstavili svaku ulogu na najbolji mogući način.


Govoreći o najboljim glumcima, moram pomenuti Hillary Duff (Holly), bez koje realizacija cjelokupnog filma vjerovatno ne bi bila moguća. Pored nje tu je još jedna fantastična glumica Heather Locklear (Jean). Film ima poprilično malo glumaca, te je glavni fokus na svega 4,5 glumaca, da budem u potpunosti iskrena to je na neki način i bolje, jer možemo se više unijeti u uloge ovih glumaca, te ih bolje ''upoznati''. Još jedna pozitivna strana filma je što nema pretjeranog i nepotrebnog odugovlačenja, jednostavno radnja se normalno odvija i sve je smješteno gdje i treba biti. Film bih preporučila ljubiteljima komedije.


RADNJA FILMA


Holly je ponovo primorana da se odseli zbog svoje slobodne majke Jean, koja se ponovo razočarala u ljubav. Njena kćerka je želi dokazati da ipak postoji onaj savršeni, pa makar to morala biti i ona sama. Uz pomoć prijateljice i njenog amidže počinje majci pripremati poklone i pisma koja su navodno od gospodina ''savršenog'', iako on zapravo ne postoji, ili barem tako Jean misli.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO