Home » , , , , , , , » THE GIRL IN THE BOOK/ DJEVOJKA IZ KNJIGE (2015.)

THE GIRL IN THE BOOK/ DJEVOJKA IZ KNJIGE (2015.)

Naziv filma: The Girl in the Book/ Djevojka iz knjige
Datum izlaska filma: 11.12.2015.
Redatelj: Marya Cohn
Scenarist: Marya Cohn
Uloge: Emily Vancamp, Michael Nyqvist,Courtney Daniels
Radnja: Mlada autorica i ljubiteljica knjiga biva psihički uništena nakon što je iskorištena od strane čovjeka koji joj je navodno pomagao oko pisanja knjige. 
Zemlja: USA
Žanr: Drama
Trajanje: 1 h 26 min
IMDb ocjena: 6,2
Naša ocjena: 5


RECENZIJA


Film ''The Girl in the Book'' izašao je 2015. godine, iako se često provlačio po mnogobrojnim sajtovima i stranicama, nikada mi nije izgledao posebno interesantan, a moje mišljenje se nije promijenilo ni nakon što sam ga pogledala. Režiser i scenarist je Marya Cohn, koja je poprilično neiskusna, pa i ne čudi što film nije na vrhunskom nivou. 
ZAPAŽANJA O FILMU


Iako je radnja ovog filma daleko od vrhunske, tu su ipak neki veoma kvalitetni glumci, koji su veoma dobro iznijeli svoje uloge. Emily VanCamp (Alice), poznatija i po glavnoj ulozi u seriji ''Revenge'' i ovdje je odglumila jako dobru ulogu. Također, jedna od glavnih muških uloga dodijeljena je Michaelu Nyqvistu (Milan), koji je glumio i u drugim poznatijim filmovima, a i ovdje je pokazao ogromne kvalitete. Ostali glumci su nadprosječni i ako mene pitate uopšte nisu vrijedni pomena. 


Iako film, u suštini ima samo dva dobra glumca, radnju bih jako iskritikovala, jer je prosta, ali i komplikovana. Pored radnje tu je i ''nezavršeni'' kraj nakon kojeg su ostala mnogobrojna pitanja, a na gledaocima je ostalo da sami shvate šta se desilo s ostalim ulogama. Film nema neku jako pouku, niti je jedan od onih koji se dugo pamti, šta više ovo je jedan od filmova koji kada pogledate, već nakon par dana u potpunosti zaboravite na njega, te ga iz tog razloga ne bih preporučivala.Film je predstavljen kao drama, no ima tu i pomalo ''psihološkog trilera'' koji nas navodi na razmišljanja o onome što su likovi u filmu radili. Ima mnogo ''bolesnih'' scena, koje je teško protumačiti i za koje ni na samom kraju filma ne shvatamo šta su predstavljale, ljubav, ili iskorištavanje. Iako je radnja očajna, moram pohvaliti odličnu kvalitetu filma i čistine boja. Film bih ocijenila s 5/ 10.
RADNJA FILMA


Alice je djevojka puna trauma iz djetinjstva koje je progone, zbog čovjeka koji joj je navodno pomagao kako bi napisala knjigu, ne znajući da on piše knjigu o njoj koja će je zabilježiti zauvijek. Nakon 15 godina ona se ponovo susreće sa Milanom kojeg pokušava izbjegavati jer joj je uništio život. TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO