THE BLING RING (2013.)

Naziv filma: The Bling Ring
Datum izlaska filma: 27.6.2013.
Redatelj: Sofia Coppola
Scenarist: Sofia Coppola, Nancy Jo Sales
Uloge: Emma Watson, Israel Broussard, Katie Chang 
Radnja: Grupa tinejdžera koja je opsjednuta modom počinje pljačkati kuće poznatih ličnosti bez da ih iko primijeti.
Zemlja: USA
Žanr: Biografski, krimi, drama
Trajanje: 1 h 30 min
IMDb ocjena: 5,6
Naša ocjena: 7
RECENZIJA


Film ''Bling Ring'' temeljen je na stvarnim događajima i likovima, tako da već možemo pretpostaviti da je u pitanju biografski film, koji govori o grupi tinejdžera, koji su pljačkali poznate ličnosti i dugo se izvlačili iz tog čina. Film je izašao 2013. godine i od tada su mišljenja kritičara podijeljenja. Scenaristkinja, koja je ujedno i režisirala film je Sofia Coppola.
ZAPAŽANJA O FILMU


Gore pomenuti film je jedan od onih koji je definitivno podigao veliku prašinu za sobom nakon što je izašao. Da sve bude ''strašnije'' mnoge je šokirala činjenica da je film zapravo istinit, a to potvrđuju i poznate ličnosti čije kuće su bile otuđene. Među tim poznatim ličnostima je i Paris Hilton, koja je pristala da se pojedine scene filma snimaju u njenoj kući. Ja lično smatram da ovakvi filmovi imaju d vije opcije, a to su da ih publika odlično prihvati i zavoli, ili da to postane samo još jedan u nizu filmova koje su pogledali. Kada sam ja u pitanju, jako volim ovakve filmove i uvijek mi se svide. Konkretno ovaj film me podsjetio i na ''Perfect Sisters'', jer je ponovo riječ o tinejdžerima koji odlučuju počiniti nešto protiv zakonito, te nakon hvalisanja prijateljima bivaju uhvaćeni od strane istog.
Iako je radnja veoma dobra, kao i lokacije, tu je mnoštvo propusta i loših stvari kod ovog filma. Prije svega bih mogla krenuti od glumaca, koji se nisu najbolje pronašli u svojim ulogama, tako da je Emu Watson (Nickie) bilo poprilično teško prihvatiti kao razmaženu tinejdžerku, a nakon pogledanog filma možemo jasno vidjeti da joj takve uloge ne leže najbolje. S druge strane Claire Julien (Chloe) je po mom mišljenju odradila najbolji posao, a tu joj se pridružuje i Israel Broussards (Marc). Kao što se može primijetiti navedeni glumci nisu toliko poznati, osim Eme Wason i Taisse Farmige, što je još više odbilo gledaoce kod filma, jer se sami glumci nisu najbolje pokazali.
Povrh svega tu je i veoma loša kvaliteta snimka kod filma, ne znam da li je to samo do sajta na koje sam ja pogledala film, ili je problem što ovaj film nije uopće snimljen nekom višom kvalitetom, ali to je zaista veliki problem, jer je većina scena snimljena navečer. S druge strane lokacije, poput ogromnih kuća vila i sam enterijer je veoma dobro predstavljen i definitivno je zaintrigirao mnogobrojne gledaoce, pa i mene. Uzevši sve u obzir, ovaj film je mogao biti daleko bolji, da su glumili bolji glumci i da je kvaliteta bolja film bi došao do određenog većeg nivoa. FIlm će se dopasti ljubiteljima krimi istinitih drama, te više tinejdžerima.RADNJA FILMA


Marc je novalija u školi, te kao takav nema mnogo prijatelja, ali upoznaje Rebeccu s kojom se počinje redovno družiti, gdje pored nje upoznaje i njeno društvo, Chloe, Sam i Nickie. S obzirom da su svi zaluđenici modom, oni odlučuju otići u kuću poznate Paris Hilton, jer putem društvenih mreža saznaju da ona pravi party. Nakon odlaska, počinju krasti mnogobrojne stvari, od odjeće do novca. Nakon što im to prolazi bez kazne, odluče nastaviti s tim, te počinju pljačkati i druge poznate ličnosti.
TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO