NON- STOP (2014.)

Naziv filma: Non- Stop
Datum izlaska filma: 28.2.2014.
Redatelj: Jaume Collet Serra
Scenarist: John W. Richardson, Christopher Roach
Uloge: Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy
Radnja: Avionski maršal nakon poletanja počinje dobijati prijeteće porukeod nepoznate osobe koja se nalazi u avionu i prijeti kako će svakih 20 minuta ubiti nekog od putnika, ukoliko se na njegov račun ne uplati 150 miliona dolara. 
Zemlja: USA
Žanr: Akcija, triler, misterija
Trajanje: 1 h 46 min
IMDb ocjena: 7
Naša ocjena: 10
Srodni filmovi: TakenRECENZIJA


Još jedna fantastična akciona misterija u kojoj glumi Liam Neeson, mogla je obećati da će ovaj film biti i više nego fantastičan, što su i prokomentarisali mnogobrojni kritičari tvrdeći da je film veoma dobar, sa čime bih se složila. Režiser filma, Jaume Collet- Serra ima je poprilično dosta posla kada je u pitanju ovaj film, no način na koji je on to predstavio mi se lično dopao. Scenaristi su John W. Richardson i Christopher Roach koji su se u potpunosti proslavili ovim filmom. Iako je izašao prije skoro tri godine, film ''Non- Stop'' će definitivno ostati upamćen i za iduće generacije, jer se filmovi poput ovih teško zaboravljaju.
ZAPAŽANJA O FILMU


Filmovi u kojima glumi Liam Neeson su obećavajući i u većini slučajeva odlični, pa i ne čudi što sam morala pogledati i recenzirati i ovaj film. Film dosta podsjeća na ''Taken'', pogotovo kada govorimo o glavnom glumcu i njegovim postupcima, koji se mogu povezati i sa likom iz navedenog filma, a glumac je isti. Liam Neeson (Bill) u glavnoj ulozi kao i uvijek bio je fantastičan, ne znam da li je to samo meni, jer jako volim njega kao glumca, ili bi se i drugi složili. Pored njegove savršene glume, tu je i dobro popraćena misteriozna radnja, koja nas navodi na razmišljanje o tome ko je potencijalni zločinac u avionu, a kako to obično biva, osoba na koju najmanje sumnjate se ispostavi krivcem.Fantastična radnja, morala je biti potkrepljena i veoma dobrim specijalnim efektima, jer je ipak radnja smještena u avionu, pa se režiser i za to postarao, tako da shodno dobroj radnji, tu su i kvalitetni specijalni efekti, koji izgledaju veoma realno. Pored uloge Liama, moram pomenuti i Julianne Moore (Jen), koja se u filmu često pojavljuje, iako je njena uloga skoro pa i nebitna. Moram priznati da mi se kombinacija Liama i Julianne jako dopala, jer su oboje odlični glumci, a i dobri timski igrači što se moglo vidjeti i u filmu.


Iako film, kako po radnji, tako i po fotografijama ne izgleda obećavajuće, jer je čitava radnja smještena u avionu, film je daleko bolji od toga što se vidi na površini. Pa, ukoliko ste ljubitelj prave misteriozne akcije, onda je film ''Non Stop'' definitivno jedan kojeg trebate staviti na listu. Sve ukupno, za ovaj film ne bih imala značajnih zamjerki, zapravo ne bih imala nijednu zamjerku. Film će se najviše dopasti muškoj populaciji i ljubiteljima akcija.RADNJA FILMA


Bill je avionski maršal, koji putuje zbog bezbjednosti putnika, što je uradio i ovog puta. No, odmah nakon poletanja, počinje dobijati anonimne poruke od nekog od putnika koji prijeti kako će svakih 20 minuta ubijati putnike ako mu na račun ne bude uplaćeno 150 miliona dolara. Bill se zabrine, te odluči spasiti putnike, ali ga oni ne shvataju ozbiljno, zbog čega neki počinju sumnjati da je on taj koji zapravo želi da se avion sruši i da je oteo avion. Tenzije se još više povećavaju kada pilot umire.TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO