Home » , , , , , , , , » COME AND FIND ME/ PRONAĐI ME (2016.)

COME AND FIND ME/ PRONAĐI ME (2016.)

Naziv filma: Come and Find Me/ Pronađi me
Datum izlaska filma: 11.11.2016.
Redatelj: Zack Whedon
Scenarist: Zack Whedon
Uloge: Aaron Paul, Annabelle Wallis, Garret Dillahunt
Radnja: Nakon što njegova dugogodišnja djevojka nestaje, David odluči da je pronađe, prateći tragove, tačnije fotografije koje mu je ona ostavila, ali će također shvatiti da ona nije ona za koju se predstavljala.
Zemlja: USA
Žanr: Triler
Trajanje: 1 h 52 min
IMDb ocjena: 5,7
Naša ocjena: 6,5


RECENZIJA


Film ''Come and Find Me'' izašao je prije svega nekoliko mjeseci, te do sada nije dostigao veliku poplarnost, što je i za očekivati. Ovo je jedan od tipičnih triler filmova koji dosta podsjeća na ''Gone Girl'', s tim što je ovaj mnogo gori i dosta lošije odrađen naspram pomenutog. Ipak, radnja je dosta slično urađena. Režiser i scenarist ovog filma je Zack Whedon, početnik u svom poslu, te od njega i ne očekujemo film koji će osvojiti sve. Iako film nije savršen, a radnja je 'otrcana' i već mnogo puta viđena, mislim da je ovo film koji biste ipak mogli pogledati.
ZAPAŽANJA O FILMU


Još jedan triler film, sa dozom ljubavnog filma, što zapravo u kombinaciji zna biti poprilično dobro. Sjetimo se samo fantastičnog i legendarnog filma ''Gone GIrl'', koji je ddefinitivno bio novo otkriće za sve ljubitelje misterije i trilera, a čak i on je djelomično bio povezan i sa romantikom. Također i film ''Safe Haven'' je mješavine romantike i trilera i također veoma kvalitetan film, pa je na taj fah snimljen i ovaj kojeg danas recenziram. Ne znam da li je ovo loša kopija filma ''Gone Girl'', ako jeste mora se priznati da je jako loše odrađen. Mislim da je u radnji falilo misterije, koja je skoro neizbježna u trilerima, a ovdje je nema. Sve što se treba znati saznaje se na polovini filma, a ostatak radnje lako pretpostavite. Radnja je urađena na zastarjeli i ne toliko zanimljiv način, dakle kroz radnju vidimo sadašnjost i budućnost, a ono što je dobro jeste da se to lako uočava, bez pretjeranog razmišljanja da li je sada stvarnost ili prošlost.Jedino što je dobro kod ove radnje jeste kraj, koji će vas poprilično iznenaditi, možda ne u potpunosti, ali scenu koju ćete vidjeti sigurno nećete očekivati, što je po mom mišljenju veliki plus, i što će definitivno promijeniti mišljenje gledaocima ovog filma. Glumci su veoma dobro izabrani. U glavnoj ulozi je Aaron Paul (David), kojeg smo mogli vidjeti u mnogim drugim filmovima, kao i u seriji ''Breaking Bad'', pa se i ne sumnja u njegovo dugogodišnje radno iskustvo. S druge strane, Annabelle Wallis (Claire) je imala malo težu ulogu, jer je morala glumiti (skoro) pa dvije različite osobe. Claire koju je glumila je savršena djevojka bez mane koja je zaljubljena u Davida i voli svoj život, a s druge strane je Iv, djevojka koja je jako problematična i koja definitivno nije poželjna u društvu. Smatram da je Annabelle dosta dobro pokazala u ovom filmu.


Kvalitet filma, odnosno snimaka je veoma dobar, što je za veliku pohvalu, ali, s druge strane, skoro je i nemoguće vidjeti noviji film sa lošom kvalitetom. Lokacije nisu ništa specijalno, što i ne očekujemo od radnje u ovom filmu. Uglavnom, zaključak bi bio, da ovo nije neki savršen triler, iako se meni većina trilera sviđa, ovaj mi i nije toliko dobar, no svakako ne znači da se moje mišljenje poklapa s vašim, tako da ga možete pogledati. Iako je radnja već poznata i dosta puta viđena, glumci su veoma dobri, što je za sve pohvale. Moja ocjena je 6,5.RADNJA FILMA


David i Claire su skupa i žive zajedno. Jednog jutra David ustaje, te shvata da njegova djevojka nije kod kuće, on ju počinje tražiti i kontaktirati njene prijatelje, ali uzaludno, zbog čega nestanak prijavljuje policiji. Nakon par mjeseci David odluči prihvatiti sve rizike, te pronaći svoju, sada već bivšu djevojku. On pronalazi njene fotografije koje ga odvode do određenih ljudi koji bi možda mogli znati gdje je ona, no sve što saznaje da je njegov i Clairein život bio velika laž.
TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO