PET/ LJUBIMAC (2016.)

Naziv filma: Pet/ Ljubimac
Datum izlaska filma: 2.12.2016.
Redatelj: Carles Torrens
Scenarist: Jeremy Slater
Uloge: Dominic Monaghan, Ksenia Solo, Jennitte McCurdy
Radnja: Psihološki triler o čovjeku koji sreće staru simpatiju, te ju počinje pratiti, a nakon nekog vremena odluči da je zatvori u kavez za životinje.
Zemlja: USA
Žanr: Horor, triler
Trajanje: 1 h 34 min
IMDb ocjena: 5,8
Naša ocjena: 8RECENZIJA


Film 'Pet' izašao je samo prije mjesec dana i upravo  zbog toga vam danas donosim recenziju ovog filma i kao i obično kritičarski osvrt.  Režiser ovog niskobudžetnog filma je ne toliko poznati Carles Torrens, a scenarist Jeremy Slater poznat po filmovima ''Fantastic Four'' (2015.), ''The Exorcist'' (2016.), ''The Lazarus Effect'' (2015.), po svemu možemo vidjeti da je scenarist novalija i da mu se filmovi uglavnom temelje na već postojećima, izuzev ovog. Film za mjesec dana nije stekao ogromnu popularnost, a to se ni ne očekuje za ovako kratak period.
ZAPAŽANJA O FILMU


Nakon dugo vremena, konačno da pogledam horor film i oduševim se (mislim za 2016. godinu). Radnja filma nije mnogo originalna, ali sviđa mi se misterija koja se proteže kroz film, pogotovo od početka, pa do sredine filma, kada se otkriva jedna misterija, nakon koje ćete promijeniti mišljenje o glavnim glumcima, ne želim otkrivati tajnu i reći vam o čemu se radi, to možete i sami pogledati i saznati. Iako uglavnom pretpostavim kraj ili radnju filma, kod ovog filma nisam imala vremena za razmišljati o tome, jer sam se fokusirala na radnju, koja će vam u početku vjerovatno biti dosadno, no nakon otmice, obećavam vam počinje zanimljivi dio filma.Činjenica koja je čudna jeste da je film malog budžeta, te da ima svega dva glumca, radnja je jednostavna, a i glumci nisu mnogo poznati, ali uprkos tome film je ispao veoma dobro, što je za pohvalu. U glavnim ulogama su Dominic Monaghan (Seth), koji je poznatiji po ulozi u ''The Lord of The Ring'', u ovom filmu je bio poprilično dobar, ali ne i savršen. S druge strane glumica Ksenia Solo (Holly) je bila briljantna u ulozi. U početku je vidimo kao sasvim nevinu i običnu djevojku, a poslije polovine filma je vidimo potpuno suprotno, tako da, kao da je glumila dvije različite uloge kao jedna glumica te se mora priznati da je bila odlična, iako nije mnogo poznata.Specijalnih efekata u filmu nema, što ni ne očekujemo od ovakvog tipa filma, međutim, neke druge stvari su odlično urađene. Posebna pohvala bila bi za brutalne scene, zapravo samo je jedna takva scena, međutim odlično je urađena za sve hororljubce. Sve u svemu jedan solidan, čak i više od solidnog horor filma, koji bih preporučila ljubiteljima horora i psiholoških trilera. Jedina zamjerka je neodređenost i nedorečenost filma, zbog čega bi se možda mogao očekivati i drugi dio filma, no to su samo moje lične pretpostavke.

RADNJA FILMA


Seth susreće Holly, djevojku koja mu se uvijek sviđala u srednjoj školi, odluči joj prići i razgovarati s njom, no ona nije zainteresovala. Ubrzo Seth postaje opsjednut njome, te ju počne pratiti, a naposljetku i oteti stavivši je u kavez za ljubimce u podrumu azila u kojem radi. Iako Seth izgleda kao psihički nestabilna osoba, podatke koje saznajemo o Holly nam daju do znanja da je zapravo ona ta koja je poremećena.
TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO