NAJIŠČEKIVANIJI FILMOVI U 2017. GODINI

2017. godina je naveliko počela, a s novom godinom dolaze i novi filmovi. Danas sam odlučila da vam predstavim najiščekivanije filmove koji će biti u kinima od 2017. godine, za neke možda čak i niste znali da izlaze, tako da se možete početi pripremati. Naravno biće i dosta nastavaka već poznatih filmova.

NAPOMENA (ovo je samo uža selekcija filmova koji će se emitovati u 2017. godini i naš uži izbor filmova za koje smatramo da su najiščekivaniji. Također za neke od nastavaka prethodnih filmova postoji radnja koja bi, za one koji nisu pogledali prvi dio mogao biti spoiler. Radnje filmova preuzete su sa IMDb-a i drugih sajtova.)Fifty Shades Darker/ Pedeset nijansi tamnije (februar, 2017)

Nakon prvog dijela filma, ''Fifty Shades of Grey'', u kinima od 10. februara dolazi i drugi dio ove triologije pod nazivom ''Fifty Shades of Darker'', iako se prvi dio nije najbolje proslavio, jer je malo onih koji su ostali oduševljeni filmom, može se reći da je film dosta zaradio, jer je ovo bio jedan od iščekivanijih filmova u 2015. godini. Ipak, svi ljubitelji ovog filma, željno su iščekivali i drugi dio, koji je odmah bio najavljen, a od ove godine moći će ga i pogledati.Nakon gnusne svađe Christian se bori sa unutrašnjim demonima, dok se Anastasia pokušava vratiti u onu staru Anastasiu kakva je i bila prije nego što je upoznala Christiana.

Logan (mart, 2017.)

Film ''Logan'' je iščekivani film, pogotovo među muškom publikom, a naročito jer je riječ o science fiction filmu u kojem će glavna uloga biti superheroj iz Marvel stripova. S obzirom da je prošlogodišnji film o super heroju, ''Deadpool'', prošao i više nego dobro, isto se pretpostavlja i za ovaj, a u kinima će biti dostupan od marta ove godine.Radnja filma smještena je u budućnosti, 2024. godina je, Logan i profesor Charles pokušavaju moraju se pomiriti s nestankom X- Mena, korporacijskim vođom Nathanielom Essexom  koji vodi svijet u propast. Logan će ga morati poraziti i to sa djevojčicom Laure Kinney, ženskog klona Wolverine.

TRAILER


Fast & Furious 8/ Brzi i žestoki 8 (april, 2017.)

Za mušku publiku ovo je jedan od najiščekivanijih filmova u 2017. godini. Nakon mnogobrojnih, sedam nastavaka, ovaj film postao je jedan od najpoznatijih krimi akcija svih vremena, pa i ne čudi zašto se našao na ovoj listi. Fanovi i publika će ovaj film moći gledati od 17. aprila ove godine u kinima.


Elitna jedinica je  potjeri za anarhistom koji želi da svijet završi u haosu. Međutim, oni ujedno žele da pronađu i vrate kući čovjeka koji ih je učinio porodicom.

TRAILER


Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales/ Pirati s Kariba: Mrtvaci ne pričaju priče (maj, 2017.)

Peti nastavak legendarnog filma ''Pirates of the Caribbean'', će zasigurno obilježiti ovu godinu po najboljim filmovima, sudeći po prethodnim dijelovima istog. Ovaj film se očekuje od maja ove godine u kinima.Kapetan Jack Sparrow je u potrazi za trozubcem Poseidona.

TRAILER


Transformers: The Last Knight/ Transforersi: Posljednji kralj (jun, 2017.)

Očigledno da će ova godina biti upamćena po super heroj filmovima, ali i mnogobrojnim nastavcima raznih filmova, a isto možemo reći i za ''Transformers''. Dakle, ovo je peti dio, tačnije nastavak ''Transformersa'', koji se već dugo iščekuje, a u junu 2017. godine ćete ga moći pogledati u kinima.Planeta sa koje dolaze Transformersi je osuđena na propast, te Optimus Prime mora da pronađe drevni artefakt skriven na Zemlji kako bi pomogao spašavanju svoje planete.

TRAILER


Spider Man: Homecoming/ Spider Man: Povratak kući (juli, 2017.)

Nakon mnogobrojnih filmova o ''Spider Manu'', počevši od onih originalnih i prvobitnih, pa do ovih novijih, u ovoj godini ćemo se ponovo susresti sa ovim Marvelovim superjunakom, no ovog ga gledamo kao mladog Spider Mana.
Mladi Peter Parker (Spider Man) počinje ''ploviti'' u svoj novostečeni identitet super heroja.

TRAILER


Annabelle 2/ Annabelle 2 (august, 2017.)

Nakon prvobitnog dijela horor filma ''Annabelle'' iz 2014. godine, scenarist se pozabavio i potrudio da uradi i drugi dio horor filma koji će u kinima biti predstavljen u augustu, a do tada ostaje da čekamo i vidimo šta će se desiti u novom nastavku ovog horor filma.Nekoliko godina nakon tragične smrti njihove male djevojčice, lutkar i njegova žena odlučuju usvojiti djevojčicu iz sirotišta, a ona ubrzo postaje meta koju će opsjednuti lutkarova lutka; Annabelle.

TRAILER


Saw: Legacy/ Slagalica strave: Nasljedstvo (oktobar, 2017.)

Jedan od najpopularnijih horor filmova ovog stoljeća, koji je prvi put emitovan 2004. godine, jeste film ''Saw'', koji dosada iza sebe ima već 7 nastavaka, koji je svaki povezan jedan s drugim. Konačno od ove godine možemo očekivati i davno najavljeni osmi dio filma, koji će biti u kinima krajem godine.Radnja još nije poznata

TRAILER


Justice League/  (novemar, 2017.)

Film ''Justice League'' je još jedan od mnogobrojnih super heroj filmova koji će izaći ove godine. Sudeći po tome kako prolaze ove avanturističke akcije, nema sumnje da će i ''Justice Legacy'' ove godine osvojiti sve ljubitelje herojskih filmova, a uzevši u obzir da će u filmu biti svima omiljeni super heroji poput Batmana, Supermana, Iron Mana i mnogih drugih, ovo će vjerovatno biti jedan od iščekivanijih filmova u ovoj godini.Nakon što je ponovo počeo da vjeruje u ljudskost i nakon Supermanovog nesebičnog čina, Bruce Wayne angažuje svog novostečenog saveznika, Dianu Prince, da se zajedno suoče sa još većim neprijateljem.

TRAILER


Star Wars 8/ Ratovi zvijezda 8 (decembar, 2017.)

Za sami kraj godine, kao šlag na tortu dolazi i dugo iščekivani nastavak svima poznatog filma ''Star Wars'', i to 8 dio. Sudeći po tome kako dobro su prošli prethodnici, nema sumnje da svi pobornici ovog filma neće pogledati i najnoviji nastavak, koji će vjerovatno biti i najpopularniji film u 2017. godini.
Ušavši u veći svijet ''Ratova zvijezda: Sila se budi'', Rey nastavlja svoje putovanje sa Finnom, Poeaom i Lukeaom u sljedećem poglavlju ove sage.

TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO