Home » , , , , , , , , » CRUSH/ ZALJUBLJENOST (2013.)

CRUSH/ ZALJUBLJENOST (2013.)


Naziv filma: Crush/ Zaljubljenost
Datum izlaska filma: 13.3.2013.
Redatelj: Malik Bander
Scenarist: Sonny Mallhi
Uloge: Crystal Reed, Lucas Till, Ashleigh Craig
Radnja: Bess je nova djevojka koja se zaljubljuje u Scotta, a on počinje sumnjati da je ona ta koja ugrožava život njemu i njegovim prijateljima.
Zemlja: USA
Žanr: Horor, triler, misterija
Trajanje: 1 h 34 min
IMDb ocjena: 5,7
Naša ocjena: 6RECENZIJA


Film ''Crush'' snimljen je 2013. godine. Vjerovatno nikad niste ni čuli za ovaj film, a to je i sasvim shvatljivo jer scenarist i režiser nisu mnogo poznati, pa se ni film nije mnogo proslavio, iako zapravo i nije loš. Dakle, režiser Malik Bader, kojem je ovo bio jedan od prvih filmova koje je režisirao odradio je poprilično dobar posao, dok se scenarist, Sonny Mallhi služio već nekim drugim radnjama i scenarijama filma, te ih samo malo izmijenio, tako da ćete imati osjećaj kao da ste već gledali ovaj film, jer je radnja skoro ista kao i kod svim ostalih trilera i misterija, jedino što je drugačije su glumci i sumnjivci, koje ćete teško pogoditi.
ZAPAŽANJA O FILMU


Još jedan u nizu pogledanih trilera, sa dozom misterije, kakvi su mi, slobodno mogu reći i najdraži, međutim svi ti filmovi rađeni su na sličan, pa, skoro isti šablon. Svaki od njih ima istu radnju gdje u početku neka osoba postaje ovisna o drugoj, a pred kraj filma ju ta osoba otme i muči, u većini slučajeva i ubije. Jedan od takvih filmova je i gore pomenuti ''Crush'', iako, izdvojila bih da se po nekim segmentima razlikuje od drugih, jer je misterija mnogo prisutnija, a na kraju se dešava nešto što niste očekivali, no, kao i obično neću biti spoiler i otkriti vam to.Ne toliko originalna radnja i ne toliko dobri glumci, kao i nepoznati režiser i scenarist doveli su do toga da se ovaj film i ne proslavi previše. Kada su konkretno glumci u pitanju, u glavnim ulogama je Lucas Till (Scott), koji nije imao tešku ulogu, jer je glumio najpopularnijeg mladića koji se bavi sportom, međutim, ipak dobricu. Ne znam šta bih rekla za ulogu, osim da za njega ima još vremena, pa ćemo ga vjerovatno vidjeti u drugim filmovima, gdje će se, nadam se uzdići više. Crystal Reed (Bess), poznatija po ulozi u seriji ''Teen Wolf'', u ovom filmu glumila je stidljivu i pomalo strašnu tinejdžerku koja se zaljubljuje. Moram priznati da je uspješno odglumila stidljivu djevojku, ali, ipak nije to bilo to u potpunosti. 


Moram pomenuti i ne baš najbolju kvalitetu filma, slike koje možete vidjeti su iz filma i imaju taman, plavi podton, koji je vjerovatno napravljen za strašniju atmosferu, ili je jednostavno napravljen jer je oprema za snimanje filma bila očajna, što mi je logičnije. Sve u svemu, mogu zaključiti da je ovo jedan od već viđenih filmova, u kojem bi ponajviše uživali početnici koji su tek počeli gledati filmove ovog žanra. Sveukupni dojam i moja ocjena je 6/10.RADNJA FILMA


Bess je šutljiva i sramežljiva djevojka koja se zaljubljuje u najpopularnijeg dečka u školi, Scotta, koji ju čak i ne primjećuje. No, ona se počne čudno ponašati, jer ga želi, dok ju je Scott razotkrio i smatra da je ona ta koja radi čudne stvari njemu i njegovim prijateljima.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO