Home » , , , , , , , , » TOP 5 NAJBOLJIH NICHOLAS SPARKS FILMOVA

TOP 5 NAJBOLJIH NICHOLAS SPARKS FILMOVA

Jedni od najpoznatijih romantičnih filmova su upravo oni koji su inspirisani knjigama Nicholasa Sparksa, a tavih ima mnogo, kao neko ko je pogledao skoro svaki od istih, odlučih napisati post gdje ću izdvojiti pet najboljih.


5. The Best of Me/ Najbolje od mene (2014.)

Iako je prošlo mnogo godina, prva ljubav zaborava nema, to je bilo i u slučaju Dawsona i Amande koji su nekada, u tinejdžerskim danima bili divan par, koji se jako volio, no njihovi putevi su ih razdvojili. Ipak, oni se ponovo, nakon mnogo godina sreću, te počinju prisjećati ''starih dana''.

IMDb ocjena: 6,6
Naša ocjena: 8
4. Safe Haven/ Sigurna luka (2013.)

Djevojka bježi od policije, odnosno svog ludog muža, te odlazi u drugi grad gdje upoznaje simpatičnog i brižnog mladića koji je izgubio ženu te živi s dvoje djece. Njegova djeca i on, Alex počinju jako voljeti Katie, ali i ona njih. Međutim boji se da ne može početi novi život dok ne ispravi greške iz starog.

IMDb ocjena: 6,7
Naša ocjena: 9

3. Dear John/ Dragi John (2010.)

John je vojnik koji se nakon dugo vremena vraća u rodni kraj, gdje upoznaje djevojku Savannah koja je draga i u koju se zaljubljuje, međutim ni njeni osjećaji nisu zanemareni. Nakon par mjeseci veze John je primoran vratiti se u vojsku, ali obećaje Savannah da će joj slati pisma, a i ona njemu. No da li će njihova veza, zasnovana na pismima uspjeti?

IMDb ocjena: 6,3
Naša ocjena: 10


2. A Walk To Remember/ Šetnja za pamćenje (1999.)

Landon je problematični i popularan dečko koji je primoran ispraviti svoje greške i iskupiti se majci i školi, te mora ići na dramsku sekciju, gdje upoznaje štreberku i svima antipatičnu Jamie. On odluči potražiti pomoć od nje, a ona pristaje, iako se privatno počinju jako dobro družiti, on ju u školi omalovažava skupa sa drugovima, zbog čega se ona naljuti, no ipak se pomire, a uskoro i zaljubljuju.

IMDb ocjena: 7,4
Naša ocjena: 10
1. The Notebook/ Bilježnica (2004.)

Noah je dečko, koji na prvi pogled zaljubljuje u Alli, koju odluči pozvati da izađu, ona jedva pristaje, no na kraju ipak izađe s njim, te samo nakon par dana ulaze u predivnu vezu. No, kako je Noah sasvim običan mladić, Alliena bogata porodica smatra da ona zaslužuje nekog bolejg i bogatijeg, te se zbog toga odluče preseliti u drugi grad kako se Noah i Alli nikada ne bi ponovo sreli.

IMDb ocjena: 7,9
Naša ocjena: 100 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO