THE CHOICE/ IZBOR (2016.)

Naziv filma: The Choice/ Izbor Datum izlaska filma: 5.2.2016.

Redatelj: Ross Katz
Scenarist: Bryan Sipe, Nicholas SparksUloge: Benjamin Walker, Teresa Palmer, Alexandra Daddario
Radnja: Travis i Gabby se upoznaju kao komšije, no ne na najbolji način, no to ih neće spriječiti da odustanu od drugog pokušaja.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, romantikaTrajanje: 1 h 51 min

IMDb ocjena: 6,5
Naša ocjena: 7,5

RECENZIJA


Još jedan Nicholas Sparksov film, ovog puta najnoviji, koji je izašao u februaru ove godine (2016.), te je već pokupio poprilično dobre kritike. Kao što sam rekla napisan je po istoimenoj knjizi Nicholas Sparksa, a scenario je preuredio Bryan Sipe, dok je režiser Ross Katz. O tome koliki je budžet filma, moglo bi se dosta polemisati, a s obzirom na lokacije, možemo pretpostaviti da je budžet bio poprilično velik, ali ni prilično velik kao zarada filma, jer je već za, manje od godinu dana pokupio dosta dobre kritike, što i ne čudi.NAŠE MIŠLJENJE


Film na koji sam (kao i na većinu) sasvim slučajno naišla je bio i ''THe Choice'', kako poprilično volim romantične priče, odnosno filmove odlučih ga pogledati. Ovo je jedan od filmova koji ćete jako lako zavoljeti, naravno Sparks je kriv za to, barem djelomično. Predivna, (ali pomalo uobičajna) romantična radnja daje filmu veoma dobru interpretaciju, što je zapravo jako bitno. No, naravno, kao i većina ljubavnih filmova, tako i ovaj, više bi se mogao svijeti ženskom polu, nego muškom.


Iskreno, očekivala sam malo bolje i poznatije glumce u filmu, naravno tu je Teresa Palmer (Gabby), koja je bila odlična u ulozi provincijske i sasvim obične, ali opet, posebne djevojke. Mislim da je njena uloga i više nego dobra. Kada je u pitanju glavna mška uloga, ona je upravo ta koja je (po mom mišljenju) pomalo uništila film. Očekivala sam nekog mnogo boljeg glumca, ali dobili smo u potpunosti neiskusnog glumca Benjamina Walkera (Travisa) čija mi se uloga nije dopala i zbog čega je moja ocjena pomalo niža.


Uzevši u obzir dobru radnju i ne tako dobre i iskusne glumce moja presudna ocjena je 7,5. Međutim, moram pomenuti potpuno fantastičnu stvar u ovom filmu, a to je sama lokacija na kojoj je film sniman, nisam sigurna da li je urađena putem green screna, ili je relana (stvarna), ali kako god, odlično osmišljeno i urađeno, što je, vjerujem svim gledaocima zapalo za oko, i to u pozitivnom smislu, za razliku od prethodno navedenih stvari. Sve u svemu film bi se mogao svidjeti ljubiteljima drame i romantike.
RADNJA FILMA


Gabby je studentica medicine, te se zbog toga doseljava u novo predgrađe, gdje odmah dolazi u konflikt sa novim komšijom, koji je veterinar i njenih je godina (Travis). Gabby ga napada zbog psa i zbog jake muzike koja joj smeta. Međutim ponovo ga viđa u veterinarskoj stanici, te se počinje zbližavati s njim, a on zaljubljivati.TRAILER


6 komentari:

  1. On je savrseno odigrao ovu ulogu, da je to bio neko drugi umesto njega, film bi bio unisten, ne mora da znaci da ako ti to mislis to je tako... On je odlican glumac i ovaj film je ovako dobar najvise zbog njih dvoje!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledala sam dovoljno filmova da znam ko je dobar glumac, a ko ne. Ipak, nigdje nisam napisala da je to mišljenje većine, već da je to samo moje lično mišljenje, kojim se niko ne mora voditi, no, opet pogledala sam dovoljno filmova da mi ljudi vjeruju na riječ ;)

      Izbriši

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO