BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI FILMOVI KOJE MORATE POGLEDATI

Bliže se praznici, a samim tim se sve više i češće gledaju Božićni i novogodišnji filmovi, kako na tv- u, tako i na internetu. Upravo zbog toga danas vam pretstavljamo osam takvih filmova, koje možete da pogledete i koji će vam se definitivno svidjeti. 

NAPOMENA: Ne tvrdim da su ovo najbolji filmovi ikada (kada je u pitanju ovaj žanr) samo iznosim svoje mišljenje i preporučujem neke filmove koji su veoma dobri. Neću puno pričati o filovima, te ću samo ukratko napisati o svakom filmu, a opširnu recenziju ćete imati ispod svakog navedenog filma.


8. Best Christmas Party Ever/ Najbolji Božićni parti ikad (2014.)

Jennie je mlada djevojka koja organizira najbolje partije. Njen posao se udvostručava za praznično vrijeme, pa je tako i ove godine, dok sve to pogoršava činjenica da će njena šefica otići u mirovinu, međutim ona dovodi nećaka Nickya, koji u početku bude jako iritantan Jennie, no kasnije joj pomaže u raznim organizacijama, a i počne joj se sviđati.

IMDb ocjena: 6,6
Naša ocjena: 7
7. A Christmas Horror Story/ Božićna horor priča (2015.)

Film prati nekoliko priča, odnosno tri porodice, koje su u potpnom Božićnom duhu i očekuju sve najbolje, ali njima se baš suprotno dešava, te shvataju da je ovaj Božić dosta neuobičajan i nesvakidašnji.

IMDb ocjena: 5,5
Naša ocjena: 7


6. Edward Scissorhands/ Edward Makazoruki (1990.)


Edward je mladić koji umjesto ruku ima makaze i koji je oduvijek bio izolovan od ostatka svijeta, međutim dobija sasvim novu priliku, nakon što ga pronalazi žena koja mu predloži da živi sa njima, ne bi li se što lakše i bolje prilagodio svijetu i ljudima.

IMDB ocjena: 8
Naša ocjena: 7,9

TRAILER FILMA

5. Love Actually/ Zapravo ljubav (2003.)

Film prati nekoliko različitih priča, tačnije osam parova, od kojih svaki ima samo jedan cilj, biti voljen, raditi ono što voli, a sve to raditi za vrijeme Božića.

IMDb ocjena: 7,7
Naša ocjena: 8
4. Bad Santa/ Zločesti djed mraz (2003.)

Willie i Marcus svake godine rade u velikim supermarketima kao djed mraz i vilenjak, a sve to u cilju da opljačkaju taj supermarket, što im uvijek i uspijeva. Međutim ovog Božića, mnoge stvari se mijenjaju, jer se Willie sve više opija, a na Marcusu je da ga spašava iz neugodih situacija, sve u svrhi pljačkanja.

IMDb ocjena: 7,1
Naša ocjena: 8

3.Elf/ Vilenjak (2003.)

Djed mraz slučajno dovodi dječaka na sjeverni pol, zbog čega ga odluči odgojiti skupa sa svojim vilenjacima. Nakon 30 godina, vidi se očigledna razlika između vilenjaka i Billya, kako u visini, tako i u sposobnostima, zbog čega mu odluče reći kako je on usvojen jer je njegova majka umrla, a njegov otac ni ne zna za njega. Billy odluči otići u potpuno drugi svijet, kkao bi se pokušao prilagoditi sa novim životom i kako bi se približio ocu.

IMDb ocjena: 6,9
Naša ocjena: 9
2. The Santa Clause/ Čudesan Božić (1994.)

Nakon slučajnog ubijanja djeda mraza, Scott i njegov sin doživljavaju avanturu na sjevernom polu, nakon čega Scott nesvjesno postaje djeda mraz.

IMDb ocjena: 6,4
Naša ocjena: 9
1. Home Alone/ Sam u kući (1,2,3,4,5) (1990.)

Kevin i njegova porodica odlučuju otići za praznike od kuće kako bi se dobro proveli, međutim Kevin nije mnogo zainteresovan. Kada se ujutro budi Kevin shvata da je sam u kući, a da je njegova porodica nestala. U početku se veseli, ali ubrzo shvata da su on i njegova kuća na meti ozbiljnih pljačkaša, no on će to pokušati spriječiti.

IMDb ocjena: 7,5
Naša ocjena: 10
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO