Home » , , , , , , , , , » BEST CHRISTMAS PARTY EVER/ NAJBOLJI BOŽIĆNI PARTI IKAD (2014.)

BEST CHRISTMAS PARTY EVER/ NAJBOLJI BOŽIĆNI PARTI IKAD (2014.)

Naziv filma: Best Christmas Party Ever/ Najbolji Božićni parti ikad
Datum izlaska filma: 13.12.2014.
Redatelj: John Bradshaw
Scenarist: Lewis Chesler, Fariba Cain
Uloge: Trrey DeVitto, Steve Lund, Linda Thorson
Radnja: Jennie je poznata po organizaciji najboljih partija. Njena šefica Petra treba u penziju, a Jennie se nada da će nju postaviti na svoje mjesto, međutim Petra dovodi Nickija, svog nećaka koji izluđuje Jennie i preuzima joj mjesto.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, romantika
Trajanje: 1 h 24 min
IMDb ocjena: 6,6
Naša ocjena: 7
RECENZIJA


Kako se Božić bliži za dvije sedmice odlučile smo svake sedmice (u decembru) objaviti po jedan Božićni/ novogodišnji film, to smo uradili i prošle sedmice, a ako ste propustili taj, obavezno pogledajte. Danas se fokusiramo na film ''Best Christmas Party Ever'', za koji vjerovatno nikad niste čuli, jer i nije poznat, niti se spominje na nekim sajtovima ili prijedlozima za gledanje. Ipak, film vrijedi pomenuti, jer nije jedan od loših. Scenaristi filma su Lewis Chelser i Fariba Cain, dok je režiser John Bradshaw. Film nije dostigao ogromnu popularnost što možemo vidjeti i u oskudnih, samo 700 gledatelja koji su ocijenili ovaj film na IMDb-u.
ZAPAŽANJA O FILMU


Kao i većina Božićnih filmova, pa tako i ovaj za glavni cilj ima gledaocima prenijeti što bolju atmosferu, u čemu je, po mom mišljenju ovaj film djelomično uspio. Naime, režiser se potrudio da upotpuni scene filma sa Božićnim okićenim jelkama, vani snijegom i kućnom cozy varijantom. Ipak, nije ni on na sve mislio, pa u većini scena ne vidimo te sitne, ali slatke detalje koji daju nagovještaj ''Ovo je Božićni film''. Na primjer, u scenama u kancelarijama toga nema, ne znam da li je to za zamjeriti ovom filmu, ali ipak sam to nagovjestila. S druge strane priča filma je malo otrcana i dosad mnogo puta viđena, što i nije za pohvalu, ali, opet kada bolje razmislimo danas ni nema mnogo originalnih filmova.
U filmu glumi Torrey DeVitto (Jennie), koja je poznata po mnogobrojnim ulogama, a najpoznatija uloga joj je u seriji ''Preety Little Liars''. Torrey nije imala tešku ulogu, ali ju je opet dobro prihvatila i još bolje odglumila, ženstvena, kakva i jeste mnogo je doprinijela ovom filmu. Njenog partnera je glumio Steve Lund (Nick), koji je također imao laganu, ali, opet uspješnu ulogu. Nije mnogo poznat, jedina uloga koja mu je poznatija je u mini seriji ''Bitten''.
Kao što sam već i pomenula neke lokacije i dekoracije u duhu Božića su jako dobro odrađene, no neke i ne, ali to ne možemo puno zamjeriti ovom filmu. S druge strane imamo jako dobre glumce i ne baš najbolju radnju, jer već od početka možete predvidjeti kraj, ali i svaki dio i trenutak koji će se desiti u filmu, a mislim da to niko ne voli. Svejedno, ovo je jedan poprilično okey romantični film, koji će se više dopasti ženskom spolu i pogotovo za ovaj period godine. Moja sveukupna ocjena je 7.
RADNJA FILMA


Jennie je mlada djevojka koja radi kao organizator najboljih partija. Najviše posla ima za vrijeme Božića, a ove godine njena šefica Petra saopštila je da ide u penziju, zbog čega se Jennie nada da će ona biti njena nasljednica, međutim Petra dovodi nećaka Nickija, koji će biti njen nasljednik, koji je također jako šarmantan, ali i dobar u poslu, što izluđuje Jennie. Ipak, s vremenom se zajedno udržuju i počinju skupa raditi.TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO