Home » , , , , , , , , » MESSAGE IN A BOTTLE/ PORUKA U BOCI (1999.)

MESSAGE IN A BOTTLE/ PORUKA U BOCI (1999.)

Naziv filma: Message in a Bottle/ Poruka u boci
Datum izlaska filma: 12.2.1999.
Redatelj: Luis Mandoki
Scenarist: Nicholas Sparks, Gerald Di Pego
Uloge: Kevin Costner, Robin Wright, Paul Newman
Radnja: Nakon što pronalazi bovu i ljubavno pismo koje je posvećeno djevojci Catherine, novinarka odluči saznati ko je napisao pismo, te pronaći tog čovjeka, ako je on živ.
Zemlja: USA
Žanr: Romantika, drama
Trajanje: 2 h 11 min
IMDb ocjena: 6,1
Naša ocjena: 8RECENZIJA

Još jedan u nizu filmova koji je inspirisan istoimenom knjigom Nicholasa Sparksa je upravo ovaj, no, za divno čudo ovaj je malo lošije prošao od ostalih njegovih filmova koji su poprilimili pozitivne kritike, no ovaj film ima podijeljena mišljenja. Režiser Luis Mandoki, a scenarist pored Nicholasa je Gerald Di Pego, koji su možda, djelomično bili uzrok nepopularnosti filma, s obzirom da govorimo o Nicholasovom djelu, skoro pa je nemoguća nepopularnost. Međutim, ipak gledaoci su bili podjeljenog mišljenja.NAŠE MIŠLJENJE

Nakon mnogobrojnih filmova od Nicholasa Sparksa na red je došao da se pogleda i ovaj koji je star oko 17 godina, a riječ je o ''Message in a Bottle'', kojeg često viđate na tv- u i kojeg ste već vjerovatno svi pogledali. Međutim, ako mene pitate smatram da je Nicholas Sparks imao mnogo bolje novele, odnosno filmove od ovog, ne tvrdim da je film loš, jer nije, ali sam mnogo više očekivala od filma sudeći po samom nazivu filma i svim ostalim činjenicama. Film je možda malo više za odraslije i nije ona tipična romantika na kakvu ste navikli.


S druge strane film ima odlične glumce, koji su u potpunosti odradili svoje uloge i maksimalno se potrudili da ih što bolje dočaraju. U glavnoj muškoj ulozi se našao Kevin Costner (Garret), koji glumi poprilično depresivnog čovjeka, koji je izgubio ljubav svog života, s druge strane, glavnu žensku ulogu glumila je Robin Wright (Theresa), koja je na neki način slična Garretu, jer je i ona izgubila ljubav svog života, no njen sin je taj koji je joj je ulio nade da nije sve tako crno, što se i ispostavilo nakon što je upoznala Garreta. Ukoliko mene pitate ja moram reći da ni jedna, ni druga uloga nisu bile lagane, kada uzmemo u obzir čitavu radnju, ali su zato odlično odrađene, što je film učinilo zanimljivijim.


Što se tiče kvalitete ovog filma, ništa posebno, ali su zato lokacije savršene, te imam divne poglede na obalu, more, kućice kraj mora i slično, a sve to upotpunjuju i brodovi na kojima se plovi, što će svim gledaocima izgledati predivno i uljepšati sam film. Film će se dopasti najviše ljubiteljima romantike, više ženskom polu, ali i ljubiteljima dramatičnih filmova. Moja ocjena za film je 7,5, moram reći da sam iskreno očekivala mnogo više, jer je ovo kao što sam već i rekla ipak Nicholasov film.


RADNJA FILMA

Theresa je samohrana majka koja odvodi svog sina kod oca i njegove žene, nakon kratkog odmora pronalazi bocu u moru, gdje pronalati ljubavno pismo koje je napisano za djevojku Catherine. S obzirom da je novinarka odluči pokreniti sve veze i pronaći čovjeka koji je napisao ta pisma. Nakon par dana saznaje gdje on živi, te ga odluči posjetiti i ispitati ga o njegovoj voljenoj ženi Catherin, no u tome je sprječava njeno zaljubljivanje u njega (Garreta), međutim Garretu je teško uzvratiti ljubav, jer još nije prebolio svoju preminulu ženu Catherin.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO