Home » , , , , , , , , » IF I HAD WINGS/ DA IMAM KRILA (2013.)

IF I HAD WINGS/ DA IMAM KRILA (2013.)

Naziv filma: If I Had Wings/ Da imam krila
Datum izlaska filma: Decembar 2013.
Redatelj: Allan Harmon
Scenarist: Michael Markus, Tim Stubinski
Uloge: Richard Harmon, Jaren Brandt Bartlett, Craig Bierko
Radnja: Alexov otac, ponovo dobija zadatak da izbavi nestašnog dečka iz nevolje, ali zauzvrat zatraži pomoć od njega kako bi se trkao i trčao skupa sa njegovim slijepim sinom Alexom, čija je to velika želja.
Zemlja: Kanada
Žanr: Drama, obiteljski
Trajanje: 1 h 29 min
IMDb ocjena: 7,2
Naša ocjena: 6,5

RECENZIJA


Film ''If I Had Wings'', snimljen je krajem 2013. godine, iako do sada nije stekao veliku popularnost, mogao bi se preporučiti, jer nosi jasnu pouku. Režiser ovog filma je neiskusni Allan Harmon, kojem je ovo jedan od prvih i značajnijih filmova. Scenaristi su Michael Markus i Tim Stubinski, također početnici kojima je ovo prvi napisani film, što se u nekim stvarima može i primijetiti u filmu. IMDb ocjena ovog filma izgleda visoka (7,2), no moramo uzeti u obzir da je samo 900 osoba glasalo, tako da je sama ocjena poprilično nerealna, a i cifra od 900 glasača nam govori da film nije mnogo popularan.


NAŠE MIŠLJENJE


Film ''If I Had Wings'', kao što mu i ime kaže govori o snovima dječaka, koji se na sve načine trudi da svoje snove i ostvari, što je odmah veliki plus za film, jer je najbitnija pouka koju film nosi, međutim pored te male, dobre stvari, mnogo je i loših stvari, poput ponavljanja, mislim da nije zanimljivo gledati film preko sat vremena i stalno viđati skoro identične scene sa svega malim izmjenama, međutim i bit filma je takav, jer je ovo drama, tako da mu i nije puno za zamjeriti. Samim tim ''scenama ponavljanja'' možemo zaključiti i da je radnja pomalo dosadna i nezanimljiva za većinu gledaoca, osim ako ne tražite gore navedenu pouku u filmu.


Iako je radnja mogla biti bolja, moram naglasiti da su glumci bili veoma dobri. Prije svega, odličan, ali ne i mnogo poznat i popularan glumac, Richard Harmon glumio je Alexa, mislim da je njegova uloga bila poprilično teška, ali i uspješno obavljena, ipak nije lako glumiti slijepca. S druge strane još jedan mladi glumac i neiskusni glumac mu se pridružio, a riječ je o Jarenu Brandtu Bartlettu (Bradu), koji, iako je neiskusan veoma je dobro odradio svoj dio, što se može vidjeti i u samom filmu. Kada je riječ o kvaliteti filma, nije ni pretjerano dobra, ali ni loša, već sasvim solidna, za jednu ovakvu dramu.


I za kraj mogu reći da film vrijedi pogledati, no da uz isti nećete biti pretjerano zadovoljni zbog svih navedenih stvari, ipak, kao što sam i napisala film ima dobru pouku, jer zaista niko ne bi trebao odustajati od svojih snova bez obzira na okolnosti. Film bi se mogao dopasti ljubiteljima drame i porodičnih filmova. IMDb ocjena je 7,2. Naša ocjena je 6,5.RADNJA FILMA


Šesnaestogodišnji Alex ima snove, kao i svaki tinejdžer, međutim njegovi snovi teško su ostvarivi, jer on uopće ne vidi. Iako mu u ostvarenju snova pomažu roditelji, njegov otac odluči mu unajmiti ''stručnjaka'' u trčanju, jer je po tome Brad i poznat, iako u početku nemaju najbolje odnose, Brad i Alex odluče trčati skupa i pobijediti školsku trku.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO