TOP 10 FILMOVA U 2016. GODINI

Kako se 2016. godina približava kraju i ostala su još svega dva mjeseca do kraja, odlučili smo da vam damo prijedloge filmova koje možete gledati, koji su veoma dobri, a izašli su ove godine. Ove godine izašlo je mnogo filmova, a ovo je naša lista.

10. How to Be Single?/ Kako biti slobodan? 

Komedija koja je preporučena svim djevojkama za ovu godinu jeste ''How to Be Single'', pored toga što je film poučan, dosta je smiješan i zabavan, te će se, vjerovatno mnoge djevojke pronaći u istom i jako zavoljeti ovaj film.

IMDb ocjena: 6,1
Naša ocjena: 7


Priča o slobodnim djevojkama koje pokušavaju stupiti u kontakt sa muškarcima, kako bi ponovo bile u vezi, međutim ne uspijevaju baš sve veze.


9. Dirty Grandpa/ Djedica pušten s lanca

Film o djedu i unuku koji kreću na avanturu. Možda se čini dosadnim i nezanimljivim, no nakon što pogledate ovaj film shvatit ćete da to nije tako, te da je ovaj film s razlogom na ovoj listi. Dakle, riječ je o komediji koja je izazvala mnogo kontraverze, ali i dobrih kritika.

IMDb ocjena: 6
Naša ocjena: 8


Nakon smrti svoje žene, Dick predloži unuku da odu na malu avanturu, gdje će njegov unuk vidjeti svoga djeda u do sada neviđenom stanju opijanja i potrazi za djevojkama.


8. The 5th Wave/ Peti val

Iako se o ovom filmu mnogo pričalo ne možemo reći da je stekao veliku popularnost kao što je bilo za očekivati, ali s jedne strane smatramo da zaslužuje da se nađe na ovoj listi, jer je zapravo radnja poprilično dobra. Naime, riječ je o apokaliptičnoj, zombi avanturističkoj drami, svi koji su ljubitelji navedenoga mogli bi biti oduševljeni filmom. Moram priznati da ovaj film ima par mana koje možete pročitati kod recenzije filma, ali sve u svemu ipak je dobar, zbog čega i jeste na listi.

IMDb ocjena: 5,2
Naša ocjena: 8


Četiri velika talasa donijela su propast čovječanstvu u vidu bolesti i smrti, a dok se priprema peti val, Cassie pokušava pronaći i spasiti brata kako i on ne bi završio kao njeni roditelji, a tu joj odluči pomoći i njen prijatelj.


7. The Shallows/ Opasnost iz dubine

Moj najiščekivaniji film, pored ''The Conjuringa'' za ovu godinu bio je i ovaj. Predstavljen je kao novi ''Jaws'', te je rečeno da će mnogi biti oduševljeni ovim filmom, i moram priznati da su mnogima ispunili očekivanja, te slobodno mogu reći da je i ovo jedan od drama/ horor filmova koji je bio odličan za ovu godinu, pa možda čak i originalniji.

IMDb ocjena: 6,4
Naša ocjena: 8


Nancy odlazi na odmor, na prostrano ostrvo kako bi razbisrila misli i kako bi se prisjetila majke. Surfanjem i kupanjem odlučila je odati počast majci, međutim ne razmišljajući da bi joj ta avantura mogla biti posljednja.


6. 10 Cloverfield Lane

Jedan od definitvno boljih filmova u ovoj godini jeste i film ''10 Cloverfield Lane'', koji je svoju poziciju na ovoj listi, dobio zbog originalnosti, misterije i same dobre radnje. Ukoliko niste pogledali ovu dramu, nemojte da čekate, uradite to odmah.

IMDb ocjena: 7,3
Naša ocjena: 8


Nakon saobraćajne nesreće Michelle se budi u sasvim nepoznatom okruženju i kod čovjeka koji ju je spasio i koji tvrdi da vani vlada infekcija, te ukoliko izađe, biće zaražena, te će umrijeti, iako mu u početku ne vjeruje, nakon nekog vremena uvjeri se da je to što on govori istina, zbog čega bude primorana ostati u podzemnoj kući s njim i sa Emmettom.


5. Friend Request/ Zahtjev za prijateljstvo

Film kojeg možda niste očekivali na ovoj listi jeste horo film ''Friend Request'', a na ovoj listi se našao zbog originalnosti i još mnogo dobrih kvaliteta, pa između ostalog i misterije koja se krije u filmu.

IMDb ocjena: 5,5
Naša ocjena: 8,5


Nakon što Laura dobija zahtjev za prijateljstvo od čudne Marine, te ga prihvata počinju joj se dešavati čudne stvari, a Marina poželi postati njena najbolja prijateljica, iako to Laura nije baš tako zamišljala. Nakon što Marina izvrši samoubistvo, na Laurinom profilu počinju se izbacivati čudni klipovi vezani za Marininu smrt, iako joj prijatelji pokušavaju pomoći, nesvjesno i sami sebe ubacuju u problem sa Marinom smrću.


4. The Conjuring 2/ Prizivanja 2

Nakon prvog, legendarnog djela filma ''Conjuring'', nakon tri godine snimljen je i nastavak, koji se pokazao čak i boljim od prvog dijela. Mnogi su oduševljeni ovim horor filmom, te je jedan od filmova koji se nikako ne treba propustiti, kada su u pitanju filmovi koji morate pogledati. Preporučjemo vam da prvo pogledate prvi dio, kako biste znali o čemu se radi. Film je inspirisan istiniti paranormalnim dešavanjima, koje su Ed i Loreine rješavali.

IMDB ocjena: 7,6
Naša ocjena: 9


Ed i Lorraine dobijaju novi slučaj koji se dešava u Engleskoj, a njihov zadatak je da provjere da li to petočlana porodica zapravo izmišlja, ili je njihova priča o tome da im je kuća opsjednuta duhom i drugim paranormalnim aktivnostima istinita.


3. Suicide Squad/ Odred otpisanih

Došli smo i do top 3 filma. 
Jedan od filmova o kojem se pričalo sve najbolje, ali i mnogo loše jeste akcijski film za koji ste vejrovatno svi čuli, a u pitanju je ''Suicide Squad''. Ovaj film osmišljen je samo za zlikovce iz super- herojskih filmova, poput Batmana, film prati sve zlikovce iz tog filma i njihove životne priče.

IMDb ocjena: 6,7
Naša ocjena: 9


Svi zlikovci smješteni su u jednom zatvoru, međutim vlada ih odluči pustiti, ali pod uslovom da oni pomognu njoj, kako im je to jedini način za bijeg iz pakla oni pristaju.


2. Me Before You/ Tu sam pred tobom

Film koji bi se mogao staviti i na prvo mjesto, ali mu je ipak pripalo drug mjesto, jeste romantični film ''Me Before You'', o kojem se dugo vremena pričalo i priča. Još jedan romantični film, ispirisan knjigom, koji vas nikako neće ostaviti ravnodušnim.

IMDb ocjena: 7,5
Naša ocjena: 10


Will dolazi iz bogate porodice, ali kao što i poslovica kaže ''Nije sve u bogatstvu'', tako je i u njegovom slučaju, jer je izgubio ljubav svog života, ali i prijatelje, nakon što ga je udario motor, zbog kojeg je njegovo tijelo paralizovno. Međutim u njegov život pojavljuje se Lou koja počinje raditi za njegovu porodicu i njega, iako se Will u početku ponaša grubo prema njoj, kasnije stupaju i vrlo lagodan odnos.


1. Room/ Soba

Na prvom mjestu nalazi se odlična psihološka drama, koja će mnoge navesti na razmišljanje. Iako možda na prvom mjestu ne biste očekivali neku dramu, moramo priznati da je film ''Room'' (po našem mišljenju) jedan od najboljih filmova koji je izašao u ovoj godini, to dokazuje i IMDb ocjena 8,2. 

Naša ocjena je 10.Majka i njen dječak Jack su zarobljeni u maloj sobi iz koje Jackova majka pokušava izaći od svoje 17 godine, ali joj to nikako ne uspijeva. Vrata su željezna i imaju šifru koju zna samo njihov otmičar, Old Nick, koji ih tu drži. Ogorčena životom odluči spasiti dječakov život, te smišlja način kako da svog sina oslobodi od patnje i od male sobe.


Još jednom ponavljamo, da je ovo samo naše lično mišljenje i naš uži izbor filmova, a u komentarima možete vi pisati svoje preporuke za filmove u 2016. godini.

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO