Home » , , , , , , , , , » THE LAST WITCH HUNTER/ POSLJEDNJI LOVAC NA VJEŠTICE (2015.)

THE LAST WITCH HUNTER/ POSLJEDNJI LOVAC NA VJEŠTICE (2015.)

Naziv filma: The Last Witch Hunter/ Posljednji lovac na vještice
Datum izlaska filma: 23.10.2015.
Redatelj: Breck Eisner
Scenarist: Cory Goodman, Matt Sazama
Uloge: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood
Radnja: Kaulder je posljednji lovac na vještice, koji lovi već 200 godina, nakon što ga je najmoćnija vještica osudila na besmrtnost, on je odlučio loviti zle vještice, te ih kažnjavati za njihova djela.
Zemlja: USA
Žanr: Akcija, avantura, fantazija
Trajanje: 1 h 46 min
IMDb ocjena: 6
Naša ocjena: 6

RECENZIJA

Film ''The Last Witch Hunter'' je jedan u nizu akcijskih i avanturističkih filmova koji je trebao postati najnoviji hit, međutim ispostavilo se da to nije slučaj, iako su glumci bili vrhunski, film nije najbolje prošao. Oko filma postojale su mnoge špekulacije, od toga da je veoma dobar, a i mnogi su ga željno iščekivali zbog Vin Diesela, ali kada je izašao (prije godinu dana, 2015.) mnogi su bili razočarani  filmom, jer obično kod ovakvih filmova IMDb ocjena prelazi preko 7, a kao što vidite kod ovog to nije slučaj. Nakon završetka filma, mnogi su očekivali nastavak, ali danas, nakon skoro godinu dana od izlaska ne bih rekla da će išta biti od novog nastavka. Ovaj film bih mogla usporediti i sa ''The Mortal Instruments: City of Bones'', ali bih dodala da je taj više tinejdžerski, a ovaj za odraslije. Režiser filma je Breck Eisner, dok su scenaristi Cory Goodman i Matt Sazama.


NAŠE MIŠLJENJE

Nakon toliko pogledanih filmova raznih žanrova, zaključila sam da u filmovima važnu ulogu ima sve od glumaca, pa do radnje, montaže filma i ostaloga. Kada je u pitanju ovaj film, moram priznati da su mi očekivanja bila poprilično velika (kao i kod većine), jer znamo da Vin Diesel glumi samo u najboljim filmovima, ali nakon ovog ću promijeniti to mišljenje. Prije svega mogla bih početi pričati o radnji koja je u veoma slična onim u drugim avanturama i akcijama, što je ponižavajuće za ovaj film, ipak, kako bi ga učinili ''unikatnim'' dodali su lovca na vještice, jer je to, navodno originalno, ali moram dodati da je sve ostalo već viđeno i jako neoriginalno, pa čak mislim da su pogriješili i sa lovcem na vještice.


Pored te loše radnje, neophodna je bila dobra montaža, kako bi popravila situaciju i kako bi gledaoci barem zbog toga promijenili mišljenje i stav o filmu, međutim čak ni to nije najbolje urađeno. U scenama koje su snimane noći, dodani su žuti efekti, koji su film učinili jeftinim i bezveznim (što možete primijetiti i na slikama). Kada su u pitanju slike na dnevnom osvijetljenju, nemam zamjerki, ali da bude gore, nažalost više je scena u noći, nego u danju, što, kada sumiramo dobijemo lošu reputaciju za film, jer zaključujemo da je kvaliteta, za 21. vijek na nižem nivou. Fail iz filma koji mi je jako zasmetao jeste što Kaulder (Vin Diesel) iz prošlosti nije ni sličan ovom iz sadašnjosti, to ćete također vidjeti u filmu. Samim tim se u jednom trenutku zapitate da li je to taj lik ili neko drugi, vjerovatno ga nije glumio isti glumac. Još nešto što je bilo jako glupo jeste što su vještičje magije, koje možete vidjeti u sceni u baru predstavljene na tako dječji način da bi se i mala djeca nasmijala, a da ne govorim o samim vješticama, osobito o onoj glavnoj vještici, koja je predstavljena kao neki đavo, mislim da to nije bilo neophodno.Ipak, kako se ova recenzija ne bi sastojala samo iz loših kritika, moram priznati da film ima jednu svijetlu tačku, a to su glumci. Naravno glavna uloga je Vin Diesel (Kaulder), o kojem ne trebam ni pisati, jer svi koji su pogledali barem jedan njegov film znaju o kakvom je profesionalcu riječ. Rose Leslie (Chloe), je također bila jedna od važnijih uloga i definitivno odlična vještica, koja je veoma dobro odradila svoj posao i tu je još i Elijah Wood (Dolan 37) koji je uspio zavarati sve kao jedno nevino biće, što ćete vidjeti i u filmu, tako da, svaka čast. I za kraj htjela bih reći kome preporučujem film, preporučujem ga više muškoj populaciji, ljubiteljima akcije i avanture, kao i fantazije. Moja ocjena za ovaj film je 6, a da glumci nisu bili dobri, vjerovatno bi ova ocjena bila i niža, zbog svega gore navedenog.RADNJA FILMA

Kaulder je stari lovac na vještice koji je, ubivši najmoćniju vješticu dobio besmrtnost, zbog koje i danas, nakon 800 godina lovi zle vještice, te zna sve njihove trikove. U lovu mu pomaže i crkva, gdje se posebno ističe stariji svećenik Dolan, koji odlučuje otići u penziju. No, istog dana Kaulder saznaje da je on umro, sa novim Dolanom i vješticom Chloe, koja mu je spremna pomoći on odlučuje osvetiti Dolanovu smrt, koja ga odvodi do vještica, pa čak i mrtve i glavne vještice koju je ubio.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO