SUICIDE SQUAD/ ODRED OTPISANIH (2016.)

Naziv filma: Suicide Squad/ Odred otpisanih
Datum izlaska filma: 5.8.2016.
Redatelj: David Ayer
Scenarist: David Ayer
Uloge: Jared Leto, Will Smith, Margot Robbie
Radnja: Tajna vladina agencija odlučuje osloboditi sve zlikovce i najopasnije kriminalce kako bi formirali grupu i spasili svijet sa njima. 
Zemlja: USA
Žanr: Akcija, avantura, fantazija
Trajanje: 2 h 3 min
IMDb ocjena: 6,7
Naša ocjena: 9


RECENZIJA

Prije dva mjeseca izašao je jedan od najiščekivanijih filmova u 2016. godini, možem reći i najgledaniji. Naime, riječ je o filmu ''Suicide Squad'', poznatijem kao svi zlikovci na jednom mjestu. Iako je film bio toliko iščekivan i toliko gledan, nisu svi ostali oduševljeni, šta više mnogi su ostali razočarani, a zašto, pročitat ćete u nastavku, ja se ipak ne bih složio sa tom većinom kojoj se ovaj film ne dopada, rekao bih da je film odličan. Postoje i špekulacije o tome da će biti i nastavak, no o tome ne možemo pričati, jer nije sigurno. Režiser i scenarista ovog filma je David Ayer, koji je (po mom mišljenju) odradio odličan posao, i napravio još jedan akcioni hit, o kojem će se još dugo pisati i pričati (nadam se). Sve ukupno, moglo bi se reći da je ovo bio jedan od najgledanijih filmova u 2016., pored ''Conjuringa 2'' i da je definitivno već u prvim mjesecima, dobio veliku svotu novca, što je bilo i za očekivati.NAŠE MIŠLJENJE

Šta reći o filmu, koji je ujedinio zlikovce iz 'Batmana' i stripova i to pretočio u akcionu avanturu, koja je mnoge oduševila. O ovom filmu moglo bi se dosta toga reći, ali krenut ću od onoga što ljude obično najviše zanima, a to je zašto je film dobio dosta negativnih kritika i mnogo negativnih recenzija, odgovor je kratak i jasan. Naime, mnogi su ovaj film pogledali samo zbog Jokera, ali ono što ih je razočaralo jeste to što se Joker prikazuje u svega nekoliko scena, što je i po mom mišljenju bio fail i pomalo promašaj. Dakle sva ta prašina koja se podigla zbog ovog filma bila je upravo zbog Jokera, što je i meni (lično) zasmetalo, te slobodno mogu reći da sam ovu ocjenu (9) dao samo i isključivo zbog jedne mane, a to je što se Joker rijetko prikazuje, a inače film je po svim ostalim tačkama čista desetka.


Mislim da je ideja za jedan ovakav film bila i više nego  neophodna i veoma dobra, jer su najpopularniji i najpoznatiji filmovi, upravo oni koji su inspirisani stripovima, između ostalih i ''batman'', te samim tim odlična stvar je što je neko odlučio prikazati i zlikovce i neke njihove dobre, ali i loše strane, te ih staviti u prvi plan. Tako da stvarno, svaka čast na ideji i realizaciji filma. Moram pomenuti i veoma dobru kvalitetu i montažu filma, specijalnih efekata u ovom filmu ima baš dosta, tako da ih je sigurno bilo teže odraditi, ali je svaki veoma dobro i kvalitetno odrađen, kao što pucnjave, pištolji, trčanje po zgradama, avioni, ogromna prašina i još mnogo toga što ćete vidjeti u samom filmu.


Posebnu pažnju  treba posvetiti odličnim glumcima, zaista, bolji skup glumaca nisam vidio odavno, tako da svaka čast. Neki od glumaca koji su se (po mom mišljenju) posebno istakli su Margot Robbie, koja je morala glumiti ravnodušnu, zaljubljenu i skroz otkačenu Harley, to joj je i više nego uspjelo. Jareda Leta smo ovaj put mogli vidjeti u potpuno novom ruhu, i moram vam biti iskren, mnogo mu stoje ovakve uloge, samo šteta što se njegova uloga (Joker) baš rijetko prikazuje u filmu. Cara Delevinge je više puta pokazala da pored hodanja na pisti umije raditi i druge stvari, još jednom je pokazala koliko je dobra u glumi, a čak je glumila i dvije uloge, zlu vješticu i nevinu djevojku June, u obje uloge je bila odlična, ali meni je bolja bila u ulozi zle vještice. također bih još pomenuo Will Smitha, kojeg smo inače navikli viđati u komičnim ulogama, ali se jako dobro pokazao i kao plaćeni ubica Deadshot. Sve u svemu film je bio pun pogodak i preporučio bih ga više muškoj populaciji, ljubiteljima ''Batmana'', akcija i avantura.RADNJA FILMA 

Svi zlikovci smješteni su u jedan zatvor, bez ikakvih prava. Međutim, vlada odlučuje da testira njihove sposobnosti, te da ih pusti, ali zauzvrat bi oni morali služiti vladi i uništiti zlo koje prijeti čitavom svijetu. No, koliko daleko su spremni ići zlikovci, ali i vlada sa njima?


TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO