Home » , , , , , , , , , » LIGHTS OUT/ KADA SE SVJETLA UGASE (2016.)

LIGHTS OUT/ KADA SE SVJETLA UGASE (2016.)

Naziv filma: Lights Out/ Kada se svjetla ugase
Datum izlaska filma: 22.7.2016.
Redatelj: David F. Sandberg
Scenarist: Eric Heisserer, David F. Sandberg
Uloge: Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Maria Bello
Radnja: Kada njen mlađi brat Martin izgubi oca i suoči se sa strahom sa kojim je i njegova polusestra Rebecca, ona mu odluči pomoći, tako što se odluči suočiti sa svojim strahom iz djetinstva, tačnije Dianom, za koju je mislila da je nestvarna.
Zemlja: USA
Žanr: Horor, triler
Trajanje: 1 h 21 min
IMDb ocjena: 6,5
Naša ocjena: 6

                       
RECENZJA

Film o kojem se posljednja dva mjeseca otkako je izašao jako često priča je horor film ''Lights Out''. 2013. godine snimljen je kratki film sa istoimenim nazivom koji je osmislio David Sandberg, kratki film je prošao veoma dobro, te se nakon tri godine pretočio u nešto veće, ozbiljnije i u pravi film. Dakle, režiser i scenarist je David F. Sandberg koji je veoma neiskusan, te i nema čime da se pohvali iz svoje karijere, međutim ovaj film mu je omogućio malo slave, o čemu ćemo poslije pisati. Film nije imao visoki budžet, a već je mnogo zaradio, iako je prošlo tek dva mjeseca od izlaska istog. Trenutna mišljenja za ovaj film su u većini slučajeva pozitivna, a vidjet ćemo kako će to biti kasnije.NAŠE MIŠLJENJE

Nakon mnogobrojnih pogledanih filmova ništa me više ne može razočarati, niti iznenaditi, ali ovaj film je uspio oboje u jednom. Naime, film o kom se već dugo mnogo priča i oko kojeg se digla prašina jeste film ''Lights Out'', zbog čega sam imala potrebu pogledati isti i vidjeti šta je to toliko posebno. Prije svega na samom početku filma bila sam jako zadovoljna, jer je nema nepotrebnog uvoda u film koji ponekad traje i 20 minuta, ovdje se odmah prelazi na stvar, što mi se jako dopada. Pored toga, na samom početku vidimo scary scene, strašnu muzikicu, te samo iščekujemo kada će se nešto strašno desiti, što je po mom mišljenju za ovaj žanr veoma dobro i pohvalno. Međutim, ostatak filma me dosta podsjetio na film ''Mama'' iz 2013., lik natprirodnog bića, odnosno žene je dosta sličan onome u filmu ''Mama'', a i ima nekoliko sličnosti što se može vidjeti i u filmu.


Pored toga, moram priznati da ovakva ideja za film uopće nije bila loša, daleko od toga da je radnja originalna ili nešto slično, ali se svakako može pohvaliti mnogo stvari, počevši od strašnih i jump scare scena koje već dugo vremena nisam vidjela u nekim hororima, a i to je nešto što i nije toliko često u današnjim filmovima (nažalost). Kada je riječ o glumcima, moram reći da isti nisu imali mnogo posla, jer je scenario veoma oskudan, ali opet, lik, odnosno glumac kojeg bih pohvalila jeste najmanji član glumačke scene, a to je Gabriel Bateman (Martin), koji je odlično odglumio scene u kojima je prestrašen i prepadnut, zaista svaka čast ovom mališi koji je upotpunio čitav film, te da nije bilo istog, možda film ne bi ni ličio ni na šta. Ostale glumce ne bih pominjala, jer smatram da su njihove uloge bile poprilično lagane, te nisu važni pomena.


Kada je u pitanju kvaliteta ovog filma, nije ništa što nisam očekivala, dakle kvaliteta je na vrhuncu, jedina zamjerka vezano za to jeste nedostatak kutova, obično u scenama vidimo samo jedan kut, kao da je film sniman samo sa jednom kamerom. Kada je u pitanju montaža, moglo bi se reći da je dobra, jer je Diana, kao i njene ''žrtve'' iz podruma veoma dobro i strašno predstavljena, te definitivno budi jezu za sve koji se odluče da pogledaju film. Siromašan scenarij, ne toliko dobri glumci i neoriginalna radnja doprinijeli su da moja ocjena za film bude 6, jer bio toliki bauk oko ovog filma da sam očekivala zaista mnogo više i mnogo bolje, ali to nije bio slučaj. I za kraj, da li vrijedi pogledati film? Da budem potpuno iskrena, možete ga i preskočiti, vjerujte mi, nećete ništa propustiti.RADNJA FILMA

Rebecca je mlada djevojka koja je napustila majku koja ima psihičkih problema, i to nakon što ih je njen otac ostavio. Kada saznaje da je njen mlađi polubrat izgubio oca, ona ga odluči dovesti sebi kući, na što njena majka poludi. Međutim Becca saznaje da njen brat ne može spavati noću, zbog Diane, koja je i nju samu progonila kada ju je otac napustio. Kako bi saznala ko je zapravo Diana kreće u potragu sa svojim bratom i dečkom koji joj pomažu to i saznati, no ono što nije očekivala jeste da je Diana povezana sa njenom majkom Sophie.


TRAILER     

   

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO