THE TWO MR. KISSELS/ SUDBINA BRAĆE KISSELS (2008.)

Naziv filma: The Two Mr. Kissels/ Sudbina braće Kissels
Datum izlaska filma: 15.10.2008.
Redatelj: Ed Bianchi
Scenarist: Maria Nation 
Uloge: John Stamos, Robin Tunney, Anson Mount
Radnja: Drama o istinitoj priči i bogatoj braći Kissels, koji su završili mrtvi.
Zemlja: USA
Žanr: Drama
Trajanje: 1 h 26 min
IMDb ocjena: 5,9
Naša ocjena: 7RECENZIJA

Postoji gomila istinitih priča o raznim slučajevima ubistava ili samoubistava, no evo jednog koji je pretočen u film, a riječ je o drami ''The Two Kissels'', koja bi se mogla protumačiti i kao psihološki triler. Scenaristkinja ovof filma, Maria Nation, inspiraciju je dobila od istinitog događaja iz 2003., kada je ubijen bogataš Kissels, nedugo zatim i njegov brat. Smatram da je ideja da pretoči ovaj događaj u film bila jako dobra, o tome ću nešto više pisati u nastavku. Ed Bianchi je režiser, koji je poznatiji i po mnogobrojnim serijama, kao što su ''Deadwood'', Boardwalk Empire'' i drugim. Film nije podigao toliku pažnju na sebe, ali oni koji su ga pogledali (većina) ima pozitivno mišljenje o istom.


NAŠE MIŠLJENJE

Prije nikada nisam čula za ovaj film, ali sam naišla na isti na tv- u, pa pomislih zašto da ne. Radnja filma me je zapravo najviše zainteresovala, ali najviše od svega činjenica da je film inspirisan stvarnim događajima i likovima. Kao neko ko voli psihološke trilere i koga to jako zanima, nisam mogla odoliti, a da ga ne pogledam. Dakle, radnja filma mi se jako dopala, no zapravo poruka ovog filma je najvažnija, a to je da se bogatstvom ne može kupiti sreća, nešto što je i najvažnije. Pored toga film ima i mnogo drugih poruka, a i ostavlja jak utisak na gledaoce nakon što ga pogledaju, ako se i vi odlučite pogledati ga znat ćete o čemu pričam.


Naravno, kao i uvijek osvrnut ću se i na glumce. Glavne uloge, pa zapravo ima ih više, mogla bih slobodno reći četiri. Mislim da, iako glumci nisu toliko poznati da su odradili odličan posao u svakom smislu. John Stamson (Andrew) je zapravo jedan od glavnih glumaca i njegova uloga je najvažnija za čitav film i preokret koji se dešava na kraju, pa i na početku filma. Njegova uloga nije bila lagana, jer je morao glumiti dostojanstvenog bogataša, koji ima sve, no u suštini to i nije tako, jer je polako gubio sve, a kako bi to zadržao morao je početi manipulisati druge, i u dobroj i u lošoj strani ovog lika, ovaj glumac je bio savršen. Anson Mount (Robert) je također jako važan za priču filma, ali je njegova uloga daleko lakša, tu su i Robin Tunney (Nancy) i Grethchen Egolf (Hayley) su također bile odlične pogotovo Robin, jer je i ona imala malo težu ulogu. Uglavnom svi glumci su za pohvalu, počevši od navedenih, pa do onih najmlađih kojih ima u filmu i koji su odlični. 


Lokacije izgledaju jako dobro, jer su to uglavnom ogromne vile koje prelaze čak i u dvorce, zatim luksuzni automobili i još mnogo toga, govori mi da je za ovaj film trebao veliki budžet, ali opet nisam u potpunosti sigurna, iako s druge strane mislim da se taj budžet nije isplatio, jer se o ovom filmu i ne priča toliko, slobodno mogu reći ne priča uopšte, zašto je to tako ne bih znala, jer meni lično se radnja dopala, kao i glumci, a smatram da je to nešto najvažnije kod svakog filma. Ono što je nevjerovatno u cijeloj ovoj priči jeste da je sva ta priča istinita i da se ovo zaista dogodilo, što je zapravo jako tužno i iz ove priče možemo zaključiti da nije sva vrijednost imati novac. Mislim da bi se ovaj film mogao dopasti ljubiteljima drame, psihološkog trilera i ljubiteljima istinitih priča (kao što sam ja). Još jedna napomena, a to je da film ostavlja jak utisak na vas, pa ako to baš i ne volite ne preporučujem da gledate film. I da napomenem da me film podsjetio na ''Perfect Sister'', pa ako niste možete pogledati i taj.RADNJA FILMA

Istinita drama koja govori o bogatoj braći Kissels, Robertu i Andrewu koji su ubijeni. 
Robert se ženi, ima novca, i njegov život jedno vrijeme zaista bude savršen, baš kao i njegova žena Nancy, s druge strane tu je njegov brat Andrewu, kojem je glavni cilj povećavati i imati što više novca, no i on se oženi za Haylley. Njihovi životi izgledaju kao savršena američka idila, no niko zapravo ne zna što se krije iza zatvorenih vrata.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO