Home » , , , , , , , , , » THE FINAL GIRLS/ POSLJEDNJE DJEVOJKE (2015.)

THE FINAL GIRLS/ POSLJEDNJE DJEVOJKE (2015.)

Naziv filma: The Final Girls/ Posljednje djevojke
Datum izlaska filma: 9.10.2015.
Redatelj: Todd Strauss- Schulson
Scenarist: M.A. Fortin, Joshua John Miller
Uloge: Taissa Farmiga, Malin Akerman, Adam Devine
Radnja: Max skupa sa prijateljima zaglavi u horor filmu starom 20 godina i jedini joj je cilj izvući sebe i prijatelje, kako ih ne bi ubio serijski ubica.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, horor
Trajanje: 1 h 28 min
IMDb ocjena: 6,7
Naša ocjena: 7


RECENZIJA

Mnogo puta ste viđali i pogledali tinejdžerske filmove, koji uglavnom imaju sličnu radnju koja je bazirana tome da grupa tinejdžera odlazi na odmor ili kampovanje, pa ih napadne neki serijski ubica, ili nečiji duh, svi uglavnom završe mrtvi, obično jedan preživi, mislim da ste svi barem jednom pogledali takav film, sad zamislite te horore u komičnom filmu koji ih pokušava ismijavati, odnosno parodija na mnogobrojne filmove, koji su uglavnom takvi i koji su uglavnom isti, to je upravo ovaj, ''The Final Girls'' film, te mislim da je zbog toga izazvao pažnju mnogih. Režiser filma je Todd Strauss- Schulson, koji i nije mnogo poznat, dok su scenaristi M.A. Fortin i Joshua John Miller. Mišljenja o ovom filmu su podijeljena, neki misle da je jako smiješan i da je dobro osmišljen, dok se drugima ne sviđa.
NAŠE MIŠLJENJE

Nakon mnogobrojnih filmova o tinejdžerima koji su zalutali u nedođiju i seriskim ubicama koji ih proganjaju u istim, mislim da je baš bila dobra ideja snimiti jednu vrstu parodije na te filmove, baš kao što je snimljen i film ''Scary movie'', koji također za glavni cilj ima komičnost i ismijavanje horor filmova, pa ako volite to, mogli biste voljeti i ovaj film. Sada da se osvrnem na radnju, radnja filma smještena je u filmu 'Krvoproliće'', gdje glavnu ulogu vode tinejdžeri, željni avantura i pića, naravno, kako to obično biva oni ne znaju da je legenda o kojoj se priča zapravo istinita, te da će ih napasti serijski ubica, samo što su tu upali i drugi tinejdžeri iz sadašnjosti, te nikako ne mogu naći izlaz.Naravno, radnja nije originalna, ali to i jeste bit filma, da ismije mnogobrojne filmove na ovu temu. Mogu reći da ni glumci nisu toliko nepoznati, tu imamo Taissu Farmigu (Max) koja je i glavna uloga, Malin Akerman (Nancy), Nina Dobrev (Vicki), ima tu još dosta glumaca, ali to su neki od glavnih i poznatijih. Glumci nisu bili loši, mislim da je Nina (Vicki) bila jako dobra u svojoj ulozi, jer je odlično odglumila razmaženo tinejdžerku, ali isto tako i Taissa (Max), koja je glumila osjećajnu tinejdžerku, koja će učiniti sve kako bi preživjela. Sve u svemu pomalo neiskusni glumci (većina njih), ali i ne toliko loši.
Film je odrađen baš loše, kako bi pokazao zapravo surovu realnost i kako bi gledaoci mogli vidjeti kako izgleda snimanje horora, ipak smatram da je kvaliteta mogla biti malo bolja, te čistija slika, jer je to u filmu ''Scary Movie'', koji je sličan ovom veoma bolje prikazano i na malo smješniji način. Kada smo kod smiješnih scena, ima ih, ali, kao što rekoh moglo je to biti malo bolje predstavljeno i mnogo komičnije, kada su u pitanju 'strašne scene', naravno one su tu da bi bile ismijane, pa i nisu toliko strašne, što je bilo i za očekivati. Sve u svemu, solidan film, koji bih ocijenila jednom solidnom 7- icom, jer kao što sam rekla ima tu pozitivnih, ali i negativnih strana. I film bi se mogao svidjeti ljubiteljima komedija i onima koji su se zaista nagledali dosta horora i koji bi mogli shvatiti zapravo poentu ovog filma. 

RADNJA FILMA

Max sa prijateljima odluči otići u kino i pogledati horor koji je snimila njena majka, prije 20 godina, te joj na taj način odati počast. Ipak, u kinu dolazi do požara, te kako bi spasila sebe i svoje prijatelje, Max odluči pobjeći, no ono što nije ni sanjala da će se desiti jeste to da se ona skupa sa prijateljima probudi upravo u filmu u kojem glumi njena mama, a jedini cilj jeste pobjeći od ludog serijskog ubice i vratiti se u realan život.
TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO