Home » , , , , , , , , , » REMEMBER ME/ HVALA TI ZA LJUBAV (2010.)

REMEMBER ME/ HVALA TI ZA LJUBAV (2010.)

Naziv filma: Remeber Me/ Hvala ti za ljubav
Datum izlaska filma: 12.3.2010.
Redatelj: Allen Coulter
Scenarist: Will Fetters
Uloge: Robert Patinson, Emilie de Ravin, Caitlyn Rund
Radnja: Romantična drama temeljena na dvije priče: S jedne strane je Tyler čija je porodica još uvijek shrvana i u svađi zbog samoubistva njegovog brata, Michaela, a s druge strane je Ally koja živi sa ocem i iz dana u dan se pokušava izboriti sa činjenicom da je njena majka ubijena.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, romantika
Trajanje: 1h 53 min
IMDb ocjena: 7,2
Naša ocjena: 9
RECENZIJA

Film ''Remember Me'' snimljen je 2010. godine, te je predstavljen kao drama, sa dozom romantike, sa čime bih se i složila. Režiser ovog filma je Allen Coulter, dok je scenarist Will Fetters koji je poznat i po filmovima ''The Lucy One'' i ''The Best of Me'', pa sad i ovom. Nadam se da će u skorijoj budućnosti napisati još filmova, jer mu to izgleda jako dobro ide pod ruku. Gledatelji i kritičari su jako dobro reagovali na ovaj film, što svjedoči i IMDb ocjena, koja je 7,2. Ukoliko vas zanima još podataka o filmu nastavite čitati dalju recenziju


NAŠE MIŠLJENJE

Dugo nisam pogledala film sličan ovome, odnosno film u kome je izraženija drama, od romantike. Naravno, film posjeduje oboje, ali dramu malo više od romantike. Za ovaj film sam davno čula i svi ga hvale na sav glas, a ja nikako nisam nalazila vremena da ga pogledam i konačno recenziram, ali eto danas, konačno sam pogledala film i odlučila vam napisati moje mišljenje o istom. Meni se dopala ideja za ovaj film, ne mogu reći da je originalna, ali ima nešto zaista posebno u ovom filmu oko radnje, što vam neće dati mira kada pogledate film. Naravno ja ne želim biti spoiler i reći vam o čemu se radi, to ćete morati sami saznati. Mogu samo reći da je film jako poučan i da nećete ostati ravnodušni nakon što pogledate isti.


JLokacije nisu ništa specijalne, niti su toliko bitne za ovaj film, više je bitna suština koju film nosi u sebi, ali kao što sam već rekla ne želim biti spoiler, te o tome neću pričati. Iskrena da budem, na sredini filma sam predvidila kraj, mada, smatram da on nije predvidiv, ja sam ga predvidjela jer sam pogledala jako dosta filmova, što svjedoči i ovaj blog, ali kraj je nešto što ja mislim da većina vas neće predvidjeti, a to i jest najbolje kod filmova. Iako bih film okarakterisala kao dramu i romantiku, moram priznati da tu ima dosta i misterije, kao što je npr ponašanje glavne uloge, odnosno Tylera, vidjet ćete već u filmu o čemu vam pričam, o tom, po tom. Kada su u pitanju glumci, u glavnoj ulozi je Robert Patinson (Tyler), koji će mlađima biti poznatiji iz filma ''Twilight'', mislim da mu uloga psihički nestabilnog i zaljubljenog dečka mnogo bolje stoji od uloge vampira, tako da mislim da je Robert dokazao da može biti daleko bolji kada je gluma u pitanju, to se moglo vidjeti u njegovim scenama gdje je ljut, mislim da je takve scene poprilično teško odglumiti, no on je uspio.


Pored Roberta, glavnu ulogu ima i Emilie de Ravin (Ally), ponovo poznatija glumica iz serija ''Lost'' i ''Once Upon a Time'', a i glumila je u filu ''The Hills Have Eyes'' iz 2006. godine. O njenoj glumačkoj karijeri moglo bi se pisati danima, jer kao što možete vidjeti glumi u filmovima, ali u serijama, što će za njenu buduću karijeru biti ključno. U ulozi Ally se pokazala kao osjećajna i veoma draga djevojka, njena uloga nije bila pretjerano teška, ali samom svojom pojavom u ovom filmu izazvala je divljenje. Ima tu još glumaca, kao i obično, ali pominjem samo glavne i one koji su mi ''zapali za oko''. Smatram da je ovo jedan film koji bi svi trebali pogledati, ima jako dobru pouku, što mi se kod njega najviše dopada, ima dobre glumce, kao i radnju te odličnu IMDb ocjenu, te iz tog razloga imate sve preporuke da pogledate ovaj film, naša ocjena za njega je 9, a on će se najviše svidjeti ljubiteljima drame, sa manjom dozom romantike.RADNJA FILMA

Tyler je problematičan dečko koji živi sa drugom, te ide na fakultet. Postao je problematičan zbog svog oca, zbog koga se objesio njegov brat Michael. No, još uvijek ima malu sestru do koje mu je veoma stalo. Jednog dana stupa u tuču, zbog koje biva uhapšen, ali i brzo izbavljen. Njegov drug uvidi da policajac koji je pokušao povrijediti Tylera ima kćer, te se mu se odluče osvetiti tako što će ju Tyler oboriti s nogu. Međutim ni njen život nije savršen, jer se iz dana u dan mora prisjećati svoje majke koja je bila ubijena pred njenim očima.


TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO