Home » , , , , , , , , , , » PREMONITION/ SLUTNJA (2007.)

PREMONITION/ SLUTNJA (2007.)

Naziv filma: Premonition/ Slutnja
Datum izlaska filma: 16.3.2007.
Redatelj: Mennan Yapo
Scenarist: Bill Kelly
Uloge: Sandra Bullock, Julia McMahon, Amber Valleta
Radnja: Linda je depresivna i očajna domaćica čiji se život vrti oko njene dvoje djece i muža Jima. Njihova porodična idila prekinuta je iznenadnim događajem, Linda dobija vijest kako je Jim poginuo u saobraćajnoj nesreći. no sljedeće jutro donosi iznenađenje, Jim je živ.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, misterija, triler
Trajanje: 1 h 36 min
IMDb ocjena: 5,9
Naša ocjena: 9
RECENZIJA

Film koji je izašao 2007. i o kojem se ni tada, ni danas ne priča mnogo jeste film ''Premonitionn''. Iskreno, ne znam zašto se o ovom filmu ne priča, jer smatram da svakako zaslužuje pažnju, ali je očigledno ne dobija. Ovaj (po mom mišljenju) odličan film režisirao je Mennan Yapo koji nije mnogo poznat, pa je možda i to razlog zbog nepopularnosti ovog filma. Scenarist je Bill Kelly koji je poznat po filmovima ''Blast from the Past'' i ''Enchanted''. Kritičari nisu bili mnogo oduševljeni filmom, a ni gledaoci, što govori i IMDb ocjena, koja bi po mom mišljenju trebala biti mnogo viša.


NAŠE MIŠLJENJE

Danas sam pripremila recenziju psihološkog trilera, koji se prije svega meni lično jako svidio. Ne znam kakve će utiske na vama ostaviti ovaj film, ali ako se odlučite da ga pogledate možda biste trebali znati par stvari, tačnije kakav zapravo film gledate, kakvi su glumci i slično, zato nastavite čitati recenziju. Prije svega ovaj film ima mnogo toga dobrog u sebi. Prije svega da kažem da me film podsjetio na ''The Sixth Sense'' i on je, baš kao i ovaj jako misteriozan od početka do kraja i jednostavno željno priželjkujete taj kraj da vidite što će se dogoditi, jer u filmovima poput ovih kraj je u potpunosti nepredvidiv, što ja lično preferiram. Ideja i realizacija filma je bila jako dobra. Radnja je ne toliko, ali poprilično originala, jer nema mnogo filmova sa sličnom tematikom.


Pored svega, film je imao i odlične glumce, gdje se u glavnoj ulozi našla Sandra Bullock, koja nas nikada nije iznevjerila, pa tako nas nije iznevjerila ni u ovom filmu, gdje glumi Lindu, ženu sa dvoje djece, kojoj se počinju dešavati čudne stvari, jer jednog dana je njen muž mrtav, drugog živ, te iz dana u dan mora preživljavati drame i pokušati se izvući iz sitacije i shvatiti što se zapravo događa. U drugoj glavnoj ulozi je Lindin muž, Jim kojeg u filmu glumi Julian McMahon, poznatiji iz filma ''Fantastic Four''. Njegova uloga je jako važna za film, iako se njegov lik i ne prikazuje toliko, mislim da mu uloga i nije bila toliko teška, ali je veoma uspješna. Sve pohvale za djecu koja su glumila u ovom filmu. Good Job :)


Ono što mi se najviše svidjelo u filmu (pored glumaca i dobre radnje), jeste ta misterija koja je srž filma i koja je neizbježna i uz koju nikada ne znate šta će se desiti slijedeće, a to je ono što (barem) ja najviše volim kod filmova. Također film ima malo neočekivani kraj, ali o tom neću govoriti, jer ukoliko vas zanima možete pogledati film. Mislim da će se ovaj film dopasti ljubiteljima trilera sa dozom drame i, naravno ljubiteljima misterije. Moja konačna ocjena za film bi bila 9.


RADNJA FILMA

Linda je domaćica koja živi sa dvoje djece i mužem, Jimom. Njihova porodica je savršena, no jednog dana Jim odlazi na poslovni put, a Lindu na vratima dočekaju loše vijesti. Jim je mrtav. Linda postaje očajna i prosto ne vjeruje da je njen muž zapravo mrtav. Sutradan, na njeno iznenađenje u kući vidi Jima, živog i zdravog u potpunosti. No, da li je Jimova smrt bila samo san?


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO