Home » , , , , , , , , » HOW TO LOSE A GUY IN 10 DAYS/ KAKO IZGUBITI DEČKA ZA 10 DANA (2003.)

HOW TO LOSE A GUY IN 10 DAYS/ KAKO IZGUBITI DEČKA ZA 10 DANA (2003.)

Naziv filma: How To Lose a Guy in 10 Days/ Kako izgubiti dečka za 10 dana
Datum izlaska filma: 7.2.2003.
Redatelj: Donald Petrie
Scenarist: Michele Alexander, Jeannie Long
Uloge: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Adam Goldberg
Radnja: Andie želi napisati članak o tome kako izgubiti dečka u  dana, dok Ben želi privući šefovu pažnju i dobiti novo mjesto u poslu tako što će natjerati djevojku da se zaljubi u njega za  dana, te se tako Andy i Ben upoznaju.
Zemlja: USA
Žanr: Romantika, komedija
Trajanje: 1 h 56 min
IMDb ocjena: 6,4
Naša ocjena: 8RECENZIJA

Jedan od, slobodno mogu reći starijih filmova, jeste upravo ovaj ''How To Lose Guy in 10 Days'', a izašao je 2003. godine, te predstavlja zanimljivu romantičnu komediju, uz koju ćete se jako smijati, ali i upoznati se sa jako dobrim likovima koji su se zaljubili uz pomoć posla kojeg rade.Ovaj film i nije toliko ''popularan'' sudeći po IMDb ocjeni (6,4), koja bi po mom mišljenju trebala biti daleko bolja, jer je ovaj film uistinu jako dobar. Ovaj film je režisirao Donald Petrie koji je inače poznat po nekim komedijama, kao što je ''MissCongeniallity'' i mnogim drugim filmovima. Film je napisan prema istoimenoj knjizi koju su napisale Michele Alexander i Jeannie Long, vjerovatno film zato i jeste dobar, jer je napisan prema knjizi.


NAŠE MIŠLJENJE

Ljubitelj sam romantičnih filmova, ali romantičnih komedija u paketu i ne baš. Obično imaju jednu određenu temu na koju se baziraju, a to je ljubav sa malom dozom smijeha. Iskreno to i ne volim, te sam zbog toga bila skeptična kada je u pitanju gledanje ovog filma, ali s obzirom da se dosta pričalo o filu, ipak sam ga pogledala i mogu reći da sam jako zadovoljna, baš mi je drago što mi se film dopao, jer sam mislila da neće, ali me je iznenadio u pozitivnom smislu. Odmah da kažem radnja nije neviđena, otprilike znate šta, kada i kako će se desiti, ali ono što ne znate je kada će nastupiti ona ''doza smijeha'', koje u ovom filmu zaista ima. Moram priznati da sam se baš nasmijala uz ovaj film, a i dopalo mi se to, jer je radnja filma usklađena sa tom ''ljubavnom romansom'' u filmu, ali i sa komičnim dijelom koji ide uz nju.
Lokacije nisu ništa specijalne, ali nisu ni važne za film, tako da se neću zadržavati na istima. Moram pohvaliti glumce ovog filma, koji su stvarno odradili odličan posao. Spomenut ću glavne uloge, a to su Kate Hudson koja glumi Andie, djevojku koja je sasvim obična i radi za časopis, a s druge strane razmažena djevojka koja mora natjerati momka da prekine s njom. Kada je u pitanju sama Kate, možda ste je viđali u drugim filmovima, ali je zaista prelijepa i veoma dobra glumica. Matthew McConaughey je druga važna uloga, jer tumači Bena, privlačnog, zgodnog momka kojeg bi svaka djevojka za dečka poželjela.O njegovoj ulozi nema se mnogo pričati, osim da je briljirao, a i to smo navikli od njega, jer glumi u mnogobrojnim poznatijim filmovima.


Dobri glumci, poprilično dobra radnja i komičnost koja vlada filmom, učinila je da gledaoci za kratko gledanje filma bivaju oduševljeni. Naravno tu je očekivani kraj, ali, da budemo iskreni to biva kod svih filmova ovakvog žanra. Bilo kako bilo, vi svakako imate naše velike preporuke za gledanje ovog filma. Najviše će se dopasti ljubiteljima komedija, romantike i realnijih filmova. Naša ukupna ocjena za film je 8. 


RADNJA FILM

Andie je djevojka koja radi za poznati ženski časopis. Njeno radno mjesto iziskuje teme kao što su ''Kako da...'' Ovaj put, njena najbolja prijateljica izgubila je dečka s kojim je bila samo 7 dana i u depresiji je. Andie tada dobija ideju koju predloži šefici, a to je da napiše članak ''Kako da izgubite dečka u 10 dana''. Odmah prvog dana kreće u akciju kako bi pronašla dečka kojeg će izluditi za 10 dana. A druge strane je Benjamin koji želi više mjesto na poslu, te želi biti u djelu sa reklamiranjem dijamanata, odnosno nakita. Kako bi se dokazao svojim protivnicima i šefu njegov zadatak je da za 10 dana navede djevojku da se zaljubi u njega, te se tako Benjamin i Andie upoznaju, neznajući ništa o njihovim ''poslovnim zadacima''.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO