Home » , , , , , , , , » CABIN FEVER/ KOLIBA STRAHA (2016.)

CABIN FEVER/ KOLIBA STRAHA (2016.)

Naziv filma: Cabin Fever/ Koliba straha
Datum izlaska filma: 13.5.2016.
Redatelj: Travis Zariwny
Scenarist: Randy Pearlstein, Eli Roth
Uloge: Gage Golighty, Matthew Daddario, Samuel Davis
Radnja:Grupa prijatelja odluči otići na odmor u kolibu, neznajući da će se to naizgled mirno mjesto pretvoriti u noćnu moru.
Zemlja: USA
Žanr: Horor
Trajanje: 1 h 39 min
IMDb ocjena: 3,9
Naša ocjena: 6


RECENZIJA

Eli Roth je, da budemo iskreni inače poznat po velikim failovima kada su u pitanju filmovi. Njegov film ''Hostel'', nema nikakvu svrhu, barem po mom mišljenju i uopće nije dobar, njegov prošlogodišnji film ''Knock, knock'' također nije prošao najbolje, a prvobitna verzija filma ''Cabin Fever'' iz 2002. godine je također bila veliki promašaj. Ipak, ove godine (2016.) ponovo je snimljen film ''Cabin Fever'' kojeg su ovog puta uredili režiser, Travis Zariwny i scenarist Randy Pearlstein i Randy Pearlstein. Iako nisam pogledala prvobitnu verziju ovog filma, po traileru mogu zaključiti da je ovaj (novi) daleko bolji od prethodnog, iz 2002. godine, a zašto vidjet ćete u nastavku. Ovdje ću još dodati da gledaoci niti ovim filmom nisu oduševljeni, ako ni kritičari, što dokazuju mnogobrojne recenzije i kritike za ovaj film.NAŠE MIŠLJENJE

Film ''Cabin Fever'' prvobitno je snimljen 2002. godine, te ima 3 nastavka, nijedan od navedenih filmova se nije najbolje proslavio, vjerovatno zbog neoriginalnosti i lošeg kvaliteta. 2016. godine snimljen je ponovo film ''Cabin Fever'' po uzoru na prvi dio, ali mislim da je kvaliteta ovog filma daleko bolja od prethodnih. Što se tiče radnje ovog filma, ostala je ista, samo su glumci promijenjeni. Nisam u potpunosti oduševljena ovim filmom, ali svakako smatram da nije loš i da se može pogledati. Pored dobre kvalitete, moram spomenuti lokaciju koja je predivna, koliba izgleda jako divno, ali i zastrašujuće, kao i jezero (voda, šta god da je) koje se nalazi u blizini. Kada je riječ o glumcima, mislim da ih niste viđali u prethodnim filmovima, jer i nisu toliko poznati, ali u glavnim ulogama našli su se: Gage Golightly (Karen), Matthew Daddario (Jeff), Samuel Davis (Paul), Nadine Crocker (Marcy) i Dustin Ingram (Bert).


Iako su glumci poprilično neiskusni i novalije, moram priznati da su se veoma dobro snašli u ulogama. Svaki od njih je dobro odglumio scene vrištanja, zabrinutosti, iščekivanja i straha. Tako da bih za ove glumce dala jedan veliki plus. Kada je u pitanju radnja ovog filma, odmah da kažem da nije ništa neviđeno, film podsjeća na filmove ''Final Destination'' i ''I Know What You Did Last Summer''. Što se tiče određenog ''iščekivanja'', to ne očekujte u ovom filmu, jer ćete pretpostaviti šta će se dogoditi i uvijek biti u pravu, barem sam ja sve pretpostavila i sve pogodila. Naravno sve to ako ste veliki ljubitelj filmova, i ako ste ih pogledali na tone, kao ja.


Ovaj film sam odlučila ocijeniti sa 6, jer uprkos svim lošim stvarima u ovom filmu, meni su se dopali glumci, lokacija i odlična kvaliteta, ali i jezivost i gadljivost koju film sadrži, jer ćete u dosta scena vidjeti mnogo krvi i dosta toga gadnog, tako da onog ko ima problema sa gadljivošću ne preporučujem da gleda ovaj film, jer bi se mogao ispovraćati, bukvalno. Film bih preporučila ljubiteljima horora i onima koji vole nešto složeniju i jednostavniju radnju kod filmova.


RADNJA FILMA

Karen, Jeff, Paul, Mary i Bert su najbolji prijatelji, koji su se odlučili zabaviti i odmoriti, odlaskom u kolibu koja je na napuštenom mjestu u blizini šume. Već prvog dana počinju se dešavati neke veoma čudne stvari, kao što je dijete koje ugriza ljude i čovjek koji je prekriven krvlju i koji očajnički traži pomoć. Nakon što im na vrata zakuca zaraženi, krvav čovjek koji ih moli za pomoć, oni shvataju da je najbolje da ga ubiju kako se svi ne bi zarazili. No ne shvataju da je zaraza koja dovodi do smrti zapravo neizbježna.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO