Home » , , , , , , , , , » ADULT WORLD/ SVIJET ODRASLIH (2013.)

ADULT WORLD/ SVIJET ODRASLIH (2013.)

Naziv filma: Adult World/ Svijet odraslih
Datum izlaska filma: 14.2.2014.
Redatelj: Scott Coffey
Scenarist: Andy Cochran
Uloge: Emma Roberts, Evan Peters, John Cusack
Radnja: Amy je djevojka koja ide na fakultet i njena životna želja je da bude pjesnik, no kako bi sve to dobila mora se zaposliti, te nerado prihvata posao u sex shopu.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, drama
Trajanje: 1 h 37 min
IMDb ocjena: 6,2
Naša ocjena: 5


RECENZIJA

Jedan od filmova za koji pretpostavljam da većina vas nije čula jeste film ''Adult World'', iako naziv samog filma izaziva mnogo kontroverzi, uprkos svemu, nakon pogledanog filma moram priznati da ne znam zašto je to tako, jer film i nije ono što se očekuje u imenu filma. Ovo je jedna od komičnih drama koja je izašla početkom 2014. godine, i iako su mnogi glumci poprilično poznati, film se i nije proslavio, tako da gledaoci i kritičari nisu oduševljeni uopće. Redatelj filma je Scott Coffey koji je po svemu sudeći amater u ovom poslu,ali o tome ćemo kasnije. Scnearista je Andy Cochran koji nije ništa bolji ili poznatiji od redatelja.


NAŠE MIŠLJENJE

Iako biste od ovog filma očekivali mnogo zbog odličnih glumaca u njemu moram priznati da sam poprilično (negativno) iznenađena što je film ispao tako loše, jer su glumci u istom veoma dobri, ali i poznati. Odmah ću reći zašto mi se film nije dopao, prije svega scenario, i sama ideja filma mi se nikako ne dopada, ovo bi trebala biti neka komedija, međutim smatram da je ovo daleko od komedije, ovo je samo još jedna obična drama, koja nije imala mnogo uspjeha. To bi bila prva stvar, druga stvar, kvaliteta je užasna, iako je film snimljen samo prije 3, 4 godine, kvaliteta je užasna, kao da je film snimljen u nekoj sivoj boji što možete primijetiti i na slikama. Slika je grozna uglavnom kod scena koje su snimane napolju.


Dok one iznutra imaju malo, ali ne toliko bolju kvalitetu. U većini filmova vidim neku poentu, ali ne i u ovom, tako da je to treća stvar koja mi se nije dopala kod filma i sve nabrojane stavke dovele su do toga da film ocijenim 5- icom, jer smatram da ne zaslužuje više, ipak, na IMDb- u ima ocjenu 6,2, što je nadmašilo moja očekivanja, jer mnogo bolji filmovi imaju manje ocjene. Jedina svijetla tačka su gore pomenuti glumci. Emma Roberts je glavna uloga filma i glumi upornu, snalažljivu, ali i smotanu Amy, uloga joj nije bila teška, ali je odlično odrađena, a i vjerujem da mnogi od vas znaju Emmu i da su je viđali u mnogobrojnim filmovima, kao i seriji ''American Horror Story''. Govoreći o navedenoj seriji, tu je i Evan Peters koji je poznatiji po glavnim ulogama u seriji ''AHS'', a i ovdje je glumio Alexa, jednu od ''glavnih uloga'', ali ni njegova uloga nije bila mnogo teška, ali opet je veoma dobro odrađena.


Zadnji, ali ne i najmanje važan jeste John Cusack koji je morao glumiti arogantnog pisca, koji misli samo na sebe. Mislim da je njegova uloga od svih navedenih zapravo bila i najteža. Svakako i on je jedan od poznatijih glumaca, koji uglavnom glumi u trilerima, i ako mene pitate bolje da se njih i drži, jer mu bolje leže. I za kraj, kome bih preporučila film? Film bih preporučila ljubiteljima drame, iako sumnjam da će se ikome dopasti ovaj film, ali svako ima svoje mišljenje, a ja sam samo iznijela svoje.


RADNJA FILMA

Amy je studentkinja, čija je životna želja biti dobar pisac. No prije toga shvata da mora pronaći posao. Sasvim slučajno vidi oglas i odluči se prijaviti za posao, iako ne zna kakav je posao u pitanju. Nakon ulaska u radnju shvata da bi njen budući posao trebao biti u sex shopu, ipak ga sa nezadovoljstvom prihvata gdje upoznaje Alexa, te se počinje družiti s njim, dok u slobodno vrijeme traži pomoć poznatog pisca Rat Billigsa, koji uopće nije zainteresovan.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO