SAFE HAVEN/ SIGURNA LUKA (2013.)

Naziv filma: Safe Haven
Datum izlaska filma: 14.2.2013.
Redatelj: Lasse Hallstorm
Scenarist: Dana Stevens
Uloge: Julianne Hough, Josh Duhamel, Cobie Smulders
Radnja: Mlada i misteriozna djevojka se doseljava u mali gradić, gdje upoznaje dečka koji joj se počinje sviđati, ali problem je što on ne zna da je love.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, romantika, triler
Trajanje: 1 h 55 min
IMDb ocjena: 6,7
Naša ocjena: 9


RECENZIJA

Možda sam u posljednje vrijeme smorila sa recenzijom romantičnih i horor filmova, ali to su mi omiljeni žanrovi, ai realno to su najbolji filmovi, pa sam danas odlučila pogledati još jedan u nizu filmova napisanim po knjizi Nicholasa Sparksa, sa istoimenim nazivom. ovo je nešto drugačija romantika kakvu inače niste navikli viđati od njega, jer pored romantike koja je prisutna, prisutna je i misterija, odnosno ima malo i trilera, što je zapravo u kombinaciji sa romantikom odličo, barem meni. Reakcija ljudi, gledaoca i kritičara, bila je dobra, ali ne odlična, ni sama ne znam zašto, jer se meni film dopao. Mogu samo reći da je u očima drugih gledaoca Nicholas imao i boljih filmova. Redatelj filma, Lasse Hallstrom je poznatiji režiser, koji je uglavnom režisirao drame, kao što su ''Chocolat'', ''Hochiko'' i mnoge druge. Scenarist je naravno djelomično Nicholas Sparks, a tu je i Dana Stevens koja vam je možda poznata po filmu ''City of Angels''.


NAŠE MIŠLJENJE

Već duže vrijeme sam htjela pogledati film ''Safe Haven'', prije svega jer je djelo Nicholasa Sparksa, a i zbog toga što mi se po traileru činio veoma dobrim, jer volim triler i misteriju, kao i romantiku, a ovdje je sve to spojeno u jedno, zbog čega slobodno mogu reći svaka čast na ideji, koja je nešto drugačija od onih kakve smo navikli viđati, kada je riječ o pomenutom žanru. U ovom filmu mi se dosta toga dopalo, lokacije su i više nego odlične, tu imamo predivnu plažu, more, kuće, šumu itd., stvarno odlična ideja. Kvaliteta je vrhunska, zaista, to ćete moći i sami vidjeti ukoliko se odlučite pogledati film. Kada je riječ o glumcima, i tu ogu reći samo najbolje. Glumačka postava ovog filma je bila uistinu dobra, a oni su svoje uloge, također, još bolje iznjeli.


Glavna uloga filma je Julianne Hugh, koja nije poznata glumica, ali moram ju pohvaliti, jer mi se njen lik svidio, kao i njeno izlaganje svog posla, odnosno same uloge. Glumica je zaista i prelijepa povrh svega. Druga glavna uloga je Josh Duhamel, koji je također prelijep, ali i odličan glumac, u mnogim scenama je pokazao kvalitete onoga što radi, ai poznatiji je po tome što je glumio u legendarnom filmu ''Transformers''. Tu su i nešto mlađi glumci, koje glume Alexovu djecu u filmu. Djeca su odlične uloge odradile, scene sreće, tuge i iznenađenja, te predviđam da će u budućnosti biti još i bolji u svom poslu. Zaista ovom filmu ne bih ništa zamjerila. Njegova IMDb ocjena je 6,7, što je za jedan od filmova koji je osmislio Nichoals Sparks, možda čak i mala, ali svako ima pravo iznijeti svoje mišljenje, pa tako i ja vama iznosim moje.


Kroz čitav film imamo romantiku koja je prisutna, ali i mnoga pitanja kao npr, zašto glavnu glumicu love policajci?, šta je to ona uradila?, naraavno, kasnije se njena tajna i saznaje. Pored svega najveće iznenađenje je zapravo u zadnjih par minuta, naravno, ja vam neću reći o čemu je riječ, jer ne želim biti spoiler, za one koji odluče gledati iflm, ali mislim da pored ženske publike koja uvijek bdue zadivljena romantičnim filmova, možda bi se mogao svidjeti i muškoj publici, zato što je dosta misteriozan, a i kroz film se proseže i triler, što bi moglo biti zanimljivo muškoj, ali i ženskoj populaciji. Film preporučujem svima, a moja ocjena je 9.RADNJA FILMA

Mlada djevojka koja se predstavlja kao  Katie bježi od policajca koji je očajnički pokušava pronaći. Dolazi u mali gradić, gdje kupuje kuću i pronalazi posao, kao i drugaricu. Pored sve, upoznaje zaniljivog momka koji ima dvoje djece i čija je žena umrla od raka. Ipak, iako joj se Alex sviđa, ona ne može da mu kaže tajnu koju krije, ali na poslijetku će ipak morati.TRAILER0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO