Home » , , , , , , , , , » P.S. I LOVE YOU/ P.S. VOLIM TE (2007.)

P.S. I LOVE YOU/ P.S. VOLIM TE (2007.)

Naziv filma: P.S. I Love You/ P.S. volim te
Datum izlaska filma: 21.12.2007
Redatelj: Richard LaGravenese
Scenarist: Richard LaGravenese
Uloge: Hilary Swank, Gerard Butler, Harry Connick 
Radnja: Holly je mlada udovica, koja na sve načine pokušava prebroditi činjenicu da je njen muž mrtav. Nakon što počne dobijati njegova pisma ponovo se počinje radovati životu, jer osjeća ao da je on tu.
Zemlja: USA
Žanr: Romantika, drama
Trajanje: 2 h 16 min
IMDb ocjena: 7,1
Naša ocjena: 6

RECENZIJA

''P.S. I Love You'' je film koji je izaša krajem 2007. godine i inspirisan je (kao i većina romantičnih filmova), istoimenom knjigom koju je napisala Cecelia Ahern. Ne znam kako je prošla knjiga, niti sam istu čitala, ali znam da je film veoma dobro prošao kod publike, jer je većina publike bila zadovoljna filmom, kao i kritičari. Što se tiče režisera i scenariste riječ je o ne toliko poznatom imenu niti faci, Richardu LaGraveneseu koji nije imao poznatijih filmova, ali se na kratko skrasio sa ovim. Kada je riječ o ocjenama, isključivo o IMDb ocjeni, to je 7,1, što je i više nego dobro, s obzirom da je riječ o IMDb- u. 


NAŠE MIŠLJENJE

Gore pomenuti film sam odlučila pogledati, jer se oko njega digla velika prašina, a i jako je poznat film kada je u pitanju ovaj žanr. Moram priznati da sam pogledala mnogo dobrih romantičnih filmova, ali ovo nije jedan od tih. Ne znam zašto, ali nisam u potpunosti oduševljena ovim filmom, ako što sam mislila da ću biti. Valjda je tu bilo propusta koji su mi smetali, ili mi se jednostavno nije dopala radnja, ali mislim da nije u pitanju radnja, jer smatram da je ideja o ovom filmu bila dobra, a radnja je trebala biti tužna kroz čitav film, što zapravo i jeste. No, ipak evo nekih par stvari koje mi se nisu dopale. Ukoliko ne želite da vas spojlujem ne preporučujem da čitate nastavak.


Holly je, dakle mlada udovica koja pati za mužem, što je i sasvim logično, jer ga je voljela (bar ga je voljela), kao takva nju vidimo depresivnu, ali, kao što rekoh to i jeste realnost. I nakon što počne dobivati pisma, ona se odluči upustiti u drugu aferu, zar bi to iko racionalan mogao uraditi za tako kratko vrijeme. Prošlo je mjesec dana i ona je već sve zaboravila, mislim da je tu scenarist filma veoma pogriješio i da je vjerovatno trebao izmijeniti taj dio filma, jer tako dobijamo potpuno loš dojam o glumcima. Kada je riječ o glumcima, tu je Hilary Swank koja glumi glavnu ulogu Holly, ona je odradila odličnan posao, može se reći i isto za Gerarda Butlera koji ima važnu ulogu, ali se i ne pojavljuje tako često.


Sve u svemu, ovaj film mi i nije ništa posebno, čak nije toliko ni romantičan, što je itekako ironično. Ipak, ima tu i pozitivnih strana, kao što su glumci i dobra ideja za film, te je moja ocjena 6. Iako, kao što sam rekla, voljela bih da se dosta toga promijenilo u filmu. Pored svega u nekim ijelovima filma, pojedini glumci su jako iritantni, uključujući i glavnu glumicu Hilary (Hooly), ali o tom potom. Kao što sami rekla filma ima propusta, te zbog toga mislim da ne vrijedi sjediti i gledati ovaj film više od 2 sata. Ovaj film bi se mogao dopasti ljubiteljima drame, i pomalo romantike (koja je jako malo prisutna).


RADNJA FILMA

Holly i Gerry imali su savršen život. Bili su zaljubljeni jedno u drugo, kao i vjenčani. Iako su često svađali, to ih nije spriječilo da se rastave, prije svega jer se vole, a i njihovi bračni zakoi kažu ''Voljet ćemo se i poštovati, dok nas smrt ne rastavi''. Upravo ih je i smrt razdvojila, jer je Garry preminuo, a njegova žena je sve više padala u depresiju. Na dan njenog rođendana, ona dobija pismo i shvata da joj je Gerry ostavio nekolicinu pisama, prije nego što je umro, a ona će se iz dana u dan nadati da će pronaći i slijedeće.


TRAILER


1 komentari:

  1. Samo jedno pitanje. Da li ste uopste gledali ovaj film? O kakvoj aferi govorite? Nije se upustila odmah u aferu, vec u prijateljski odnos sa onim deckom sto radi u baru( ne secam se kako se zove). U Irsku je otisla jer je Dzeri tako hteo. To sto je spavala sa Vilijamom, nije nista lose, ona nije prevarila svog muza, a i to ne znaci da ga je zaboravila, nego je to bioloski nagon(jedn od najjacih nagona u hijerarhiji, proucite malo psihologiju) koji nije mogla da zaustavi. Ona Dzerija NIJE zaboravila.Nije usla u novu vezu, jer nije spremna. A i da je usla u novu vezu, niko joj to ne bi mogao da zabrani, jer se zivot nastavlja. Dzeri je i zeleo da ona nastavi dalje.
    Sto se tice romantike, verovatno ne znate sta je romantika, jer je ona prisutna tokom celog filma, u svakoj recenici, svakom kadru...
    Tako da bi bilo bolje da prvo pogledate film, pa da tek onda pisete recenziju i misljenje.

    OdgovoriIzbriši

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO