NORBIT (2007.)

Naziv filma: Norbit
Datum izlaska filma: 9.2.2007.
Redatelj: Brian Robbins
Scenarist: Eddie Murphy, Charlie Murphy
Uloge: Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews
Radnja: Norbit je oženjen sa monstruoznom djevojkom od koje ne može pobjeći, ali nakon što upozna djevojku njegovih snova pokušava uraditi sve kako bi bio s njom.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, drama, romantika
Trajanje: 1 h 42 min
IMDb ocjena: 3,9
Naša ocjena: 6,6


RECENZIJA

Davno sam, skupa sa porodicom odgledala film ''Norbit'', cijela porodica se baš zabavila i nasmijala, jer je film presmiješan. Odmah da kažem da film nije toliko popularan, to djelomično pokazuje i njegova IMDb ocjena koja je baš niska i izvan prosječna, ali u negativnom smislu, no ja ne dijelim to mišljenje, jer kod komedije tražim samo jedno i najvažnije da je film smiješan, ako je smiješan, vjerovatno je i dobar, a za ovaj film mogu reći da je solidan. Kada je riječ o režiseru imamo Briana Robbinsona koji je bio producer i serije ''Smallville'', ''One Tree Hill'' i mnogih drugih, a scenarist je svima dobro poznati glumac Eddie Murphy, koji je veoma popularan, jer glumi u većini boljih i poznatijih komedija, pa vam je vjerovatno i poznat, Gledaoci su ovim filmom bili zaista nasmijani, ali ne i impresionirani, a kritičari poprilično nezadovoljni.


NAŠE MIŠLJENJE

Kada je riječ o filmovim komedijskog žanra, naučila sam jednu stvar, ako u filmu glumi crnac, to je onda prava komedija i uz taj film ćete se baš smijati, isto je bilo i sa ovim filmom, u kojem naravno, glumi crnac. Film sam gledala davno, ali se dosta toga sjećam, najviše mi se dopala ta komedija, odnosno taj smijeh koji gledaoci ne skidaju sa lica kada gledaju ovaj film. FIlm je stvarno super, ali ipak, kao što ste mogli vidjeti moja ocjena je 6,6, što mislim da je sasvim solidno za jednu komediju. Ideja i sama radnja nije ništa neviđeno dosad, ali je radnja pomno i na komičan način osmišljeno, što je naravno dodatni plus, bar kod mene. Kada je riječ o kvaliteti filma, pomalo sam nezadovoljna, jer film uopće nije star, ali zbog loše kvalitete doijate utisak da je upravo to.


Što se tiče Eddiea Murphya u ulozi Norbita i Raputiau mislim da je dominirao čitavim filmom. Prije svega imao je tešku ulogu, jer je glumio zapravo tri uloge u filmu, Norbita, Rasputiau i Mr. Wonga. Svaku od navedenih uloga je posebno i na komičan način izveo. Moj favorit je ipak debela Raputia, koja se uopšte ne stidi toga ko je i šta je ona. Mislim da je ona zapravo bila ključna za ovaj film, a također mislim da nije mogao biti bolji glumac za nju od Eddia. Sve u svemu mogu reći da je Eddie talentovani komični glumac, koji kroz svoje zadatke (uloge) uspijeva nasmijati gledaoce, da budemo iskreni ni to ne može svako. Naravno tu je i nekolicina drugih glumaca, ali ipak niko nije bitan spomena koliko gore navedeni.


Kao što sam i rekla više puta u ovom postu, film nije popularan, ali kao što kažu ''Ne sudi knjige po korici'', tako ću i ja reći ''Ne sudi film po ocjeni''. Mislim da biste ovaj film svakako trebali pogledati, naročito ako ste ljubitelj komedije, naravno sa dozom drame koja je nezaobilazna u ovom žanru. Mislim da ćete se smijati od početka do kraja ovog filma. Tu je i pozitivna strana, a to je da će se film dopasti i muškoj i ženskoj populaciji. Moja konačna ocjena za film bi bila 6,6.


RADNJA FILMA

Norbit je još kao dječak bio trapavko, kojeg je uvijek branila debela, ali i oštra djevojka Rasputia. Nakon mnogo godina, oni su sada vjenčani i u braku. Međutim Norbit na sve načine pokušava pobjeći od svoje lude žene iako mu to uglavnom ne uspijeva. Jenog dana upoznaje Kate, u koju se zaljubljuje na prvi pogled, te počinje tražiti način da prekine sa Rasputiom i da zavede Kate.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO