NEVER BEEN KISSED/ NIKAD SE NISAM POLJUBILA (1999.)

Naziv filma: Never been kissed/ nikad se nisam poljubila
Datum izlaska filma: 9.4.1999.
Redatelj: Raja Gosnell
Scenarist: Abby Kohn, Marc Silveestein
Uloge: Drew Barrymore, David Arquette, Michael Vartan
Radnja: Mlada novinarka se ponovo upisuje u školu kako bi došla do nekakvog istraživanja za svoju priču.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, drama, romantika
Trajanje: 1 h 47 min
IMDb ocjena: 6
Naša ocjena: 7RECENZIJA

Film ''Never Been Kissed'' je izašao prije 17 godina i jedan je od poznatijih tinejdžerskih filmova. Iako je tako ''star'' odlučila sam ga pogledati konačno i napisati vam nešto o istom. Moram priznati da sam poprilično zadovoljna, jer nisam mnogo očekivala. Film nije dostigao vrhunac popularnosti, ali među mlađima i tinejdžerima je dosta poznat i sa zadovoljstvom gledan. Režiser ovog filma je Raja Gosnell, koja je uglavnom poznata po komedijama, kao što su ''Home Alone 3'', ''Big Momma's House'' i mnogim drugim. Scenaristi su Abby Kohn i Marc Silverstein koji su poznati po mnogim romantični filmovima kao što su, jedan od novijih ''How to Be Single'', ''The Vow'', ''Valentine's Day'' i mnogim drugim. 


NAŠE MIŠLJENJE

Jedan od filmova koji sam već dugo željela pogledati je ''Never Been Kissed'', koji je po svemu sudeći tinejdžerski, komični film. Moram priznati da od ovog filma nisam mnogo očekivala, jer, sudeći po naslovu, već sam mogla zaključiti kakav će zapravo kraj ovog filma i biti i bila sa, naravno u pravu, neću vam reći šta će se desiti na kraju, jer ne želim biti spoiler, recimo samo da je previše čigledno i da je kraj u potpunosti predvidiv, što realno ne volim kod filmova, a mislim da zapravo to mnogi ne vole. Pričajmo malo o radnji, radnja ovog filma, jednu odraslu djevojku ponovo odvodi  srednju školu, gdje je doživjela mnoge padove, zbog ''popularnih'' učenika i kolega koji su je zadirkivali.


Mislim da sam vam u par rečenica već uspjela dočarati i reći o čemu se zapravo radi u filmu, radnja i ideja filma možda i nisu najbolji, jer nešto ovakvo viđamo svakodnevno od filmova sa ovakvim žanrom. Po mom mišljenju, ovaj film je trebao imati neki neobičan rasplet koji niko nije očekivao, jer nikom nije zanimljivo gledati film o kojem sve zna, eh, pa, ja nisam znala ništa o ovom filmu, a ipak sam sve pretpostavila i sve zapravo i pogodila što će biti. Mada, iako je radja, takva kakva jeste, ovo je ipak film za tinejdžere, te ga kao takvog odobravam, te u tom slučaju smatram da je radnja okey, jer tinejdžeri ništa spektakularno ni ne očekuju.


Kada je riječ o glumcima u ovom filmu, tu su Drew Barrymore koja tumači glavnu žensku ulogu, tačnije Josie koja je odradila odličnu ulogu, jer je s jedne strane glumila običnu djevojku koja radi kao žurnalist, a s druge strane tinejdžerku koja bi trebala biti popularna. Njena uloga u ovom filmu je bila pun pogodak, a i Drew nas nikad prije nije iznevjerila. Također, poznata je još i po tome što je glumila u filmu ''Scream'' i ''Donnie Darko''. Pored nje, tu je njen brat Rob, kojeg u filmu tumači izvanredni David Arquette koji je film učinio još komičnijim i zabavnijim, a njegova uloga je također, možda na prvi pogled nebitna, ali je zapravo od velike važnosti, shvatit ćete već u filmu. Što se tiče mog dojma za ovaj film sve sam već rekla i mogu još dodati da je moja ocjena za film 7. Smatram da će se film najviše dopasti tinejdžerima i pripadnicama ženskog spola, kao i ljubiteljima komedije.RADNJA FILMA

Josie je mlada novinarka, kojoj je prioritet samo i isključivo posao. Kada dobije zadatak da glumi tinejdžerku u svojoj nekadašnjoj srednjoj školi bude presretna, ali onda se sjeti da je njena srednja škola i njeno tinejdžersko doba bilo uništeno. Jedino što ona želi je to popraviti i ponovo sve preživjeti, ali ovaj put mnogo drugačije i bolje, a u tome će joj pomoći i njen brat Rob.

TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO