Home » , , , , , , , , , » JUST MARRIED/ UPRAVO VJENČANI (2003.)

JUST MARRIED/ UPRAVO VJENČANI (2003.)

Naziv filma: Just Married/ Upravo vjenčani
Datum izlaska filma: 30.1.2003.
Redatelj: Shawn Levy
Scenarist: Sam Harper
Uloge: Ashton Kutoher, Britny Murphy, Christian Kane
Radnja: Mladi bračni par odlazi na medeni mjesec u Europu, gdje će naići na razne probleme i svađe koje će utjecati na njihov brak.

Zemlja: USA
Žanr: Komedija, romantika
Trajanje: 1 h 35 min
IMDb ocjena: 5,4
Naša ocjena: 5,5RECENZIJA

Film ''Just Married'' snimljen je 2003., kada je i izašao, moramo priznati da film nema toliko pozitivnih, ali ni loših kritika. Reklo bi se da su mišljenja kod ovog filma bila podijeljena, ali svakako je nešto što se može gledati. Režiserr filma je Shawn Leny, koji je poznatiji po filmovima ''Real Steel'', ''Night at the Museum'', ''The Internship'' i drugim, dok je scenarist, za razliku od režisera bio početnik kada je u pitanju pisanja filmova, a danas su mu poznati uglavnom crtani ''Rio'' i jedan od meni lično dražih ''Open Season'', tu je i film ''Ceaper by the Dozen''. 


NAŠE MIŠLJENJE

Film ''Just Married'' je tipična romantična komedija, koja ni po čemu nije specijalna, ili drugačija od drugih. U ovoj romantičnoj komediji, da vam odmah kažem, unaprijed možete prosuditi kakav će kraj biti i što će se događati u filmu, no ukoliko niste pogledali mnogo filmova, ili, ako volite baš takve, onda zašto da ne. Film sve u svemu nije loš, ali smatram da je radnja ovog filma stara i otrcana. Po mom mišljenju, smatram da su se u ovaj film mogle dodati neke izmjene kako bi film učinile unikatnim, ili bar malo drugačijim od ostalih filmova ove tematike. nakon mnogobrojnih filmova koje sam pogledala, naravno da sam znala o čemu je riječ u ovom filmu, ali s obzirom da je poprilično zanimljiv ipak sam ga pogledala.


U filmu ima dosta poznatih glumaca, kao što su glavni glumci, Ashton Kutcher, kojeg ste mogli vidjeti u mnogobrojnim ulogama, i uglavnom u romantičnim filmovima. Njegova uloga, kao i obično nije bila uopće teška, ali s druge strane cijenim ga i poštujem kao glumca, te mi se njegova gluma dopada. Brittany Murphy u filu glumi Saru, zaljubljenu, mladu djevojku. Njena uloga, je također po mom mišljenju bila jako lagana i ništa drugačija, ili specifičnija od ostatka ovog filma. Smatram da su se scenarist i režiser, mogli daleko bolje potruditi da ovaj film liči na nešto, i da koliko-toliko ne bude kao i sve ostale romantične komedije sa ovom tematikom. Ne znam za vas, ali su meni lično dosadile.


Kao što rekoh o glumcima neću puno pričati, jer su imali veoma lagane uloge, tako da se podrazumijeva da su odlično odrađene. Za radnju i propuste ovog filma mogla bih pričati do sutra, ali ne želim da se puno mučim oko toga, jer sam vam otprilike rekla sve karakterisitike filma u najmanjim crtama. Također lokacije, kao što Evropa, tačnije Italija, izgleda pomalo nestvarno i baš se čini i izgleda da su ovaj grad loše odradili u 'photoshopu', jer je očito na tome radio neki amater koji nije najbolje prenio sliku prelijepe Italije, iako je ona imala veliku ulogu u filmu. Sve u svemu, kao što sam i rekla film ima propusta i dosta toga što mi se ne dopada, te je zato moja ocjena 5,5. Film će se dopasti ljubiteljima romantičnih komedija, ali ne toliko originalnih.


RADNJA FILMA

Sarah i Tom su se nedavno upoznali, ali su već odlučili kako su stvoreni jedno za drugo, te zbog toga odluče da se vjenčaju. Nakon što vjenčanje i upoznavanje porodice dobro prođe, odluče proputovati Evropom, naravno za medeni mjesec. Tamo će naići na mnogobrojne probleme, zbog kojih će četo izbijati i svađa, te dovesti u pitanje i njihov brak.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO