Home » , , , , , , , , , » IN THE DARK/ U TAMI (2013.)

IN THE DARK/ U TAMI (2013.)

Naziv filma:  In The Dark/ U tami
Datum izlaska filma: 12.1.2013. 
Redatelj: Richard Gabai
Scenarist: Shane Mathers, Lloyd S. Wagner
Uloge: Elisabeth rohm, sam Page, Shannon Elizabeth
Radnja:
Zemlja: USA
Žanr: Drama, misterija, triler
Trajanje: 1 h 29 min
IMDb ocjena: 4, 8
Naša ocjena: 5,5
RECENZIJA

Film ''In the Dark'' je još jedan u nizu trilera, kojih sam u posljednje vrijeme zaista mnogo puta gledala. Nšto opširnije o istom ćete moći pročitati u nastavku recenzije, a sad da se pozabavimo ''bitnijim temama''. Ovaj film je režisirao Richard Gabai o kojem nemam ništa posebno reći, dok su film osmislili shane Mathers i llyod S. Wagner koji imaju i drugih filmova, ali ne toliko poznatih. Po mom miljenju ni scenarist, niti režiser ovog filma nisi uopće bili dobri, jer da jesu, prije svega film bi imao originalniju priču, možda više od jedne lokacije i drugačiji rasplet priče koji bi gledaoce oduševio i iznenadio. Toga u ovom filmu nema, odmah da kažem. Film nije ni stekao neku popularnost, te kritičari nisu bili oduševljeni, ali ovog puta ni gledaoci.


NAŠE MIŠLJENJE

Film ''In the Dark'' ima obećavajuće ime, te se čini kao jedan veoma dobar film. No, ako pogledate samo trailer, biće vam jasno da je ovo još jedna priča o psihopatu iz predgrađa, koji je misteriozan i spreman je ubiti. Iskreno, današnji trileri su svi takvi, ili govore o istinitim događajima nekog ubice, ili je u pitanju neki psihopat i svi znamo da u većini slučajeva to završava njegovom smrću. Kao što sam već i rekla u posljednje vrijeme sam pogledala dosta trilera, i svi su na isti fazon, ali su barem imali malo bolju priču od ove dok je ova sudeći po svemu loša. Inače nisam od osoba koja ne pregleda trailer prije filma, ali film je bio na tv- u pa sam ga jednostavno počela gledati i moram priznati da je priča filma dobra, ali ne neuobičajna i ništa što već nismo vidjeli.Kada sam tek počela gledati film mislila sam da je ovo neka drama, i mora priznati da je film kao takav bio dobar, te zato mislim da bi bilo bolje da ovaj film zapravo i jeste drama, bar bi barem malo bio drugačiji film od ostalih. Kada je riječ o glumcima, u glavnim ulogama su bili Elisabeth Rohm, koja je prije svega prelijepa, i imala je jako tešku ulogu, jer je morala glumiti slijepu djevojku Ali. Donekle možemo reći da je i obavila zadatak, ali u nekim situacijama je i više nego očigledno da ono što ona radi, ne bi mogao svaki slijepac, kao naprimjer kako ona tačno zna gdje da gađa momka kada ne vidi, naravno ne može znati da joj se on približava, jer je slijepa, no mislim da to nije njena krivnja, jer je jednostavno dobila takvu ulogu i učila je prema scenariju koji ima više grešaka, a ja sam vam rekla samo jednu od njih.


Druga glavna uloga je Sam Page koji u filmu glumi Jeffa. Njegova uloga je bila da glumi njegovatelja, što jedno vrijeme i jeste, ali s druge strane i psihički nestabilnog  dečka kojem glavna opsesija postane slijepa djevojka o kojoj se on sam brine. Moram priznati da su mi ovi glumci poprilično nepoznati, a koliko sam uspjela vidjeti u ostalim filmovima su uglavnom glumili sporedne aktere. Mislim da isključivo u ovom filmu nisu bili loši, ali, naravno da je svakako to moglo biti mnogo bolje. Također, pored svega, zasmetala mi je i lokacija, jer mislim da je previše dosadno za gledaoce gledati samo jednu kuću, možda bi bilo mnogo bolje da smo u pojedinim dijelovima gledali i iz perspektive npr Jeffa, i njegovu kuću, šta radi i o čemu razmišlja, ali očito je scenarist bio amater, pa nije znao napisati ni najobičniji triler, da barem na nešto liči. Ne želim hejtati, pa ću ovdje stati, ako me pitate da li vrijedi pogledati film, iskreno ću vam reći da ništa ne propuštate.


RADNJA FILMA

Ali je umjetnica koja je imala savršen život, muža i prelijepu kćerkicu, kao i divnu kuću. međutim svi njeni snovi sruše se u jednoj noći kada doživljavaju nesreću u kojoj samo ona preživi. Nakon 6 mjeseci Ali se oporavila, ali je oslijepila, te joj doktori nude pomoć od njegovatelja Jeffa, koji bi joj pomagao neko vrijeme. Ona pristaje na to, ali vrlo brzo shvati da je Jeff po mnogo tome drugačiji od ostalih, pa da je čak i ljubomoran na njenu prijateljicu Lindu.TRAILER0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO