Home » , , , , , , , , , » ANOTHER CINDERELLA STORY/ JOŠ JEDNA PRIČA O PEPELJUGI (2008.)

ANOTHER CINDERELLA STORY/ JOŠ JEDNA PRIČA O PEPELJUGI (2008.)

Naziv filma: Another Cinderella Story/ Još jedna priča o Pepeljugi
Datum izlaska filma: 16.9.2008.
Redatelj: Damon Santostefano
Scenarist: Erik Patterson, Jessica Scott
Uloge: Selena Gomez, Drew Seeley, Jane Lynch
Radnja: Joey je profesionalni plesač, a Mary je još odavno zaljubljena u njega i pravi svaki njegov pokret. Iako bi se željela bolje upoznati s njim njena maćeha i njene kćerke joj te ne dopuštaju, te joj zadaju mnogo zadataka kako bi se osigurale da ona ne izađe nigdje.
Žanr: Komedija, obiteljki, muzički
Trajanje: 1 h 30 min
IMDb ocjena: 5,9
Naša ocjena: 6,5RECENZIJA

Ovo je još jedna priča o Pepeljugi, koja je možda za nijansicu drugačija od ostalih. Film ''Another Cinderela Story'' snimljen je 2008. godine, ali imate i stariju verziju ''A Cinderella Stoy'' iz 2004. godine, kao i noviju verziju iz 2015., ''Cinderella'', odmah da kažem da se sve navedene ne razlikuju mnogo i da su veoma slične.Scenaristkinja je Jessica Scott, koja je pored ovog filma, ''osmislila još jedan sličan'', ''A Cinderella Story: Once Upon a Song''. Režiser je (manje poznati) Damon Santostefano. Kritičari nisu bili mnogo oduševljeni, a što se tiče publike, pa, mogu reći da je publika i obožavaoci ovog filma su uglavnom mlađi, i uglavnom djevojčice.


NAŠE MIŠLJENJE

Kada sam bila mala omiljena priča i crtić mi je bio ''Pepeljuga'', ali sada kada gledam šta sve prave od jedne savršene bajke i crtića mogu reći da se zgrozim. Ne zato što filmovi nisu ni slični originalnoj verziji, već zato što je to bila samo bajka i crtić, mislim da nije bilo potrebe da prerasta u išta više od toga. Sve u svemu, htjeli mi ili ne, to se desilo 2004. godine, kada je izašla prva u nizu verzija o Pepeljugi. Tu prvu verziju nisam pogledala (niti želim), ali jesam onu noviju iz 2015. i mogu reći da mi je ona okey. Kada je riječ o verziji iz 2008. godine mogu reći da nije loša, glumci su dobri, kao i lokacije, ali veliki minus za scenaristkinju koja nije mogla osmisliti svoju ideju pa je uzela tuđu, sa malim izmjenama. Govorim o izmjenama, da je Pepeljuga umjesto cipelice izgubila MP3 i još neke banalne stvari. Ipak, ne krivim ju, jer je vjerovatno pokušala dočarati kako bi izgledala nova verzija ''Pepeljuge'', te se s te strane slažem.


Kada je riječ o glumcima, u glavnoj ulozi mogli smo vidjeti Selenu Gomez, što i nije toliko čudno, jer se ona pored pjevanja, bavila i glumom, kako u ovom filmu, tako i drugim tinejdžerskim serijama koje su emitovane na Disney Chanelu. Bilo kako bilo Selena nije imala tešku ulogu, tako da je nije bilo teško odraditi i kao takvu ju je dobro odradila. Drugu glavnu ulogu tumačio je Drew Seeley, koji također nije imao tešku ulogu. No glumice koju su se (po mom mišljenju) istakle su zle sestre koje tumače Katharine Isabelle i Emily Perkins. Mislim da su se one istakle više od glavnih glumaca, jer su imale teže i zanimljivije uloge, te su film učinile zabavnim i smiješnim. Sve u svemu, moram priznati da mi ovaj film nije loš, ali ne volim kada neko nema originalne ideje, te uzima neke druge, što je definitvno slučaj s ovim. Međutim, ako želite da se zabavite i nasmijete možete ga pogledati. Film će se najviše dopasti tinejdžerima i ljubiteljima muzičkih komedija kakav je ovaj. naša ocjena je 6,5


RADNJA FILMA

Mary je tinejdžerka koja ide u srednju školu, a njen veliki stras jeste muzika i ples, baš kao i Joeyov prema kome Mary osjeća posebne simpatije. Međutim on nju nikada nije ni primijetio, a kako i bi kada joj njena maćeha i njene kćerke zagorčavaju život. Uprkos tome Maryina prijateljica ju nekako nagovori da dođe na bal, te ona pristaje, a kao šlag na tortu dobija ples sa Joeyem, međutim kada su se trebali upoznati ona je otišla. No, tu nije kraj, jer će on očajnički pokušavati pronaći djevojku sa bala.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO