Home » , , , , , , , , , , » A PERFECT MURDER/ SAVRŠENO UBISTVO (1998.)

A PERFECT MURDER/ SAVRŠENO UBISTVO (1998.)

Naziv filma: A Perfect Murder/ Savršeno ubistvo
Datum izlaska filma: 5.6.1998.
Redatelj: Andrew Davis
Scenarist: Frederick Knott, Patrick Smith Kelly 
Uloge: Michael Douglas, Gwyneth Paltrow, Viggo Mortensen
Radnja: Steven i Emily su bogati bračni par. Iako izgledaju kao savršen par, to i nije tako jer Emily vara Stevena, a on kada to sazna odluči njenom ljubavniku dati ponudu koju neće moći odbiti, a to je, njeno ubistvo, a zauzvrat bi dobio pola miliona dolara.
Zemlja: USA
Žanr: Krimi, drama, triler
Trajanje: 1h 47 min
IMDb ocjena: 6,5
Naša ocjena: 10
RECENZIJA

Dugo nisam gledala neku krimi dramu, a moram priznati da su ti žanrovi veoma dobri, pa sam tako odlučila pogledati i recenzirati film ''A Perfect Murder'' o kojem svi govore kao jako dobrom filmu. Meni lično se film jako dopao, ali sam negativno iznenađena reakcijama drugih ljudi i samom ocjenom na IMDb-u koja ne prelazi 6. Mislim da je to zato što je ovo remake filma ''Dial M for Murder'' iz 1954. godine koji je režisirao Alfred Hitchook. Taj film nisam gledala, ali sam zato ovim oduševljena, što pokazuje i moja ocjena. Što se tiče isključivo ovog filma, režiser je Andrew Davis, a film su osmislili Frederick Knott i Patrick Smith Kelly. 


NAŠE MIŠLJENJE

Film ''A Perfect Murder'' je jedan od kvalitetnijih filmova koje sam pogledala u zadnje vrijeme i konačno nešto kvalitetno. Jedan je od starijih filmova, te je to jedan od razloga zašto sam pogledala ovaj film, jer svi znamo da su takvi filmovi idealni, pa je tako i ovaj. Moram priznati da mi se ideja za film jako sviđa, kao i radnja filma, koja se iz scene u scenu stalno mijenja. Ono što najviše volim kod filmova i ujedno ono što ima i ovaj film je ta zapetljanost radnje, koja se čas raspetlja, a čas ponovo zapetlja i vrati vas na početak filma, tako da je kraj nešto što željno iščekujete, a kada dođe iznenadite se istim. Što je veliki + kod filmova, pa tako i kod ovog.


Glumci u ovom filmu će vam biti poznati, a tu su Michael Douglas koji jako dobro glumi, u tome nema sumnje, te je i u ovom filmu dokazao da je odličan u onome što radi. njegova uloga je na neki način negativna, ali ju je kao takvu odlično odradio. Tu je i legendarna glumica Gwyneth Paltrow koja nas svojom glumom uopće ne može iznenaditi. U filmu je morala glumiti zaljubljenu, tužnu, depresivnu, zabrinutu ženu u isto vrijeme i sve to je uspjela izvesti samo jedna glumica, što nam govori o njoj, kao o nevjerovatnoj osobi i glumici. Tu je i jedan recimo ''manje vrijedan pomena'', a riječ je o Viggo Mortensenu koji će vam biti poznat po filmovima ''The Lord of the Rings'' i moram priznati da mu takvi žanrovi bolje stoje.Sve ukupno mogu reći da je film jako dobro ispao, prije svega dobra glumačka postava, dobra radnja, dobra ideja filma, dobre i kvalitetne scene, misterija kroz cijeli film, neočekivani završetak i dobre lokacije, kao što su ogromna vila koja je najviše bazirana na film i scene iz filma. Mislim da je ovo sve rezultiralo time da filmom budem oduševljena, moram priznati da me film pomalo podsjetio na legendarni film ''Se7en'' koji vam također preporučujem da pogledate, a što se tiče ovog filma, ja zaista ništa više ne bih dodala, samo da (ukoliko već niste) pogledate film, ili barem trailer, ako sumnjate u to da je ovaj film loš. Mislim da će se film dopasti ljubiteljima krimi drama, sa dozom trilera. Moja ocjena je 10.RADNJA FILMA

Emily je bogata žena, koja je udata za bogatog čovjeka Stevena. Iako oni izgledaju kao savršen par, niko ne zna šta se zapravo krije iza zatvorenih vrata. Naime, Emily voli drugog čovjeka, ljubavnika Davida. Steven to saznaje, te predlaže Davidu da ubije njegovu ženu, te prikrije ubistvo, zauzvrat bi dobio novac od njega, ali i slobodu, jer Steven zna mnogo toga o Davidu. Naravno, David na to pristaje i sve što im preostaje jeste isplanirati i ostvariti savršeno ubistvo.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO