Home » , , , , , , , , , , » THE PACIFIER/ ČVRSTA RUKA MIRA (2005.)

THE PACIFIER/ ČVRSTA RUKA MIRA (2005.)

Naziv filma: The Pacifier/ Čvrsta ruka
Datum izlaska filma: 4.5.2005.
Redatelj: Adam Shankman
Scenarist: Thomas Lennon, Robert Ben Garant
Uloge: Vin Diesel, Brittany Snow, Max Thieriot
Radnja: Shane Wolfe je tajni agent koji dobija novi i za njega drugačiji posao, a njegov novi ''tajni zadatak'' je čuvati petočlanu porodicu od neprijatelja koje je imao njihov preminuli otac.

Zemlja: USA
Žanr: Komedija, drama, akcija
Trajanje: 1 h 35 min
IMDb ocjena: 5,5
Naša ocjena: 8

RECENZIJA

Ukoliko tražite smiješnu dramu, tačnije komediju imate sve preporuke za ovaj film, ''The Pacifier''. Film je za sve moguće uzraste, tačnije ovo je pravi obiteljski film uz koji će cijela porodica uživati. Za ovaj film potrudili su se, prije svega scenarist Thomas Lennon koji je poznat još po filmovima ''Night at the Museum'', ''Memento'', ''Herbie Fully Loaded''  i drugi. Režiser filma je Adam Shankman koji je režisirao i legendarne filmove poput, ''A Walk to Remember'', ''Hairspray'', ''Rock of Ages'' i mnoge druge. Što se riče gledaoca bili su poprilično zadovoljni, kao i kritičari.

NAŠE MIŠLJENJE

Jedan od boljih komedija koje ćete pogledati je zasigurno ovaj. Jedan je od filmova koji možete pogledati više puta, a također je jedan od filmova koji je namijenjen za sve uzraste, pa ga stariji mogu gledati sa mlađima, što je jako dobro. Glavni glumac ovog filma je Vin DIesel, koji je jako zanimljiv i smiješan. Navikli smo ga viđati u mnogobrojnim ulogama i u svim je bio jako istaknut i veoma dobar, isto je i sa ovim filmom. Druge uloge u filmu su djeca, barem tada bili, a danas su skoro svi već odrasli. Kao i Diesel, tako i djeca u filmu, bili su jako dobri i njihova uloga u filmu bila je jako važna, ali i uspješna.
Radnja filma je jako zanimljiva, dobra i ono najvažnije jako smiješna. Kvaliteta snimka je poprilično dobra i ovaj film nema mnogo loših strana. Ukoliko ste ljubitelj komedije, drame, pomalo i akcije, kao i porodičnih filmova, ovo je film za vas. Obećajemo da ćete uživati od početka do kraja ovog filma. Naša ukupna ocjena je 8.

RADNJA FILMA

Shane je tajni agent- U svojoj karijeri preživio je mnogo toga i sve poslove je odlično obavljao. No, posao koji treba sad raditi je biti bebisiter petočlanoj porodici koja je izgubila oca, a sve to kako bi ih spasio od neprijatelja koje je za vrijeme života stekao njihov otac. Iako se ovaj posao čini laganim, to uopće neće biti, jer u njihovom prisustvu neće biti majka, te će Shane sve morati raditi sam i na sve moguće načine zaštiti djecu.

TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO