Home » , , , , , , , , , » THE OTHER WOMAN/ OSVETA NA VISOKIM PETAMA (2014.)

THE OTHER WOMAN/ OSVETA NA VISOKIM PETAMA (2014.)

Naziv filma: The Other Woman/ Osveta na visokim petama
Datum izlaska filma: 25.4.2014.
Redatelj: Nick Cassavetes
Scenarist: Melissa Stack
Uloge: Camron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton
Radnja: Carly saznaje da je njen dečko oženjen, te ubrzo nakon toga upoznaje njegovu ženu, Kate te se sprijatelji s njom i odluči se osvetiti Marku za sve, a kasnije im se pridružuje i Amber, još jedna djevojak koju je Mark uspio izmanipulisati.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, romantika
Trajanje: 1 h 49 min
IMDb ocjena: 6
Naša ocjena: 10
RECENZIJA

Jedan od novijih filmova koji je izašao 2014. godine i koji je namijenjen isključivo ženskom rodu, jeste film ''The Other Woman''. Po samom nazivu možete pretpostaviti da je riječ o prevari muža, i mogu reći da ste u pravu. Film je osmislila i napisala Melissa Stack i može se reći da je odradila odličan posao, a s druge strane film je režisirao Nick Cassavetes koji je pored ovog režisirao i legendarni film ''The Notebook'', kao i ''Alpha Dog'', ''My Sister Keeper'' i mnoge druge. Film nije stekao neku veliku popularnost, ali to ne znači da se u isti nije uložilo dosta vremena, baš superotno.


NAŠE MIŠLJENJE

Jedan od filmova koji je osmišljen od strane jedne žene i samim tim film i jeste samo za žene, jer se samo njima može dopasti i samo se one mogu poistovjetiti sa istim. Što se mene lično tiče film sam odgledala, jer mi se činio zanimljivim i smiješnim i mogu priznati da mi se jako dopao i da je ispunio moja očekivanja i oduševio me. Dakle, o čemu se radi. Radi se o tri žene od koje su dvije sa njim bile u vezi i nisu znale da je oženjen, a njegova žena također nije znala za njih dvije. Kada su sve tri saznale za njegove laži odlučuju ga uništiti i oduzeti mu sve što je stekao. Pomalo to i liči na žene.


Radnja filma je sasvim dobro osmišljena, a i realna. S druge strane tu su glumci koji su savršeno odradili svoj posao. Prije svega zanimljiva činjenica jeste da u filmu glumi i Nickie Minaj, ali ona ima sporednu ulogu, tako da i nije vrijedna spomena, ali je za svoje 4 scene kolike se prikazuje u filmu bila i više nego dobra. Zatim je tu jedna od meni lično dražih glumica Cameron Diaz koja je glumila u mnogobrojnim filmovima u kojima je bila odlična, pa tako je i u ovom briljirala. Njoj su se pridružile još i ne toliko poznata Leslie Mann i prelijepa Kate Upton. Sve tri glumice su bile odlične i ne želim nijednu izdvajati, jer su zaista svoj posao ozbiljno shvatile i sa dozom poštovanja i ludosti ga i odradile.


Mislim da je ideja o ovom filmu bila veoma dobra, jer su inače danas dobro poznati slučajevi gdje muž vara ženu, a u ovom filmu to je predstavljeno na jako zanimljivo i na komičan način. Dobri glumci, dobra radnja i veoma dobra kvaliteta videa učinili su da ovaj film zaista bude pun pogodak. Zbog čega je moja ocjena čista 10- ka, IMDb ocjena je nešto niža (6) iako zaista ni sama ne znam zašto je to takav slučaj, jer po mom mišljenju filmu ništa ne nedostaje. Mislim da će se film dopasti ljubiteljima komedije, romantike i naravno ženama i djevojkama.


RADNJA FILMA

Carly je poslovna žena koja misli da je upoznala čovjeka svog života, Marka. Međutim, ubrzo saznaje da je bila u krivu jer ju je on lagao i nije joj rekao da ima ženu, Kate. Kate odluči razgovarati sa Carly ne znajući da će za kratko vrijeme postati dobre prijateljice i da će skupa pripremati osvetu. Ubrzo im se pridružuje i Amber, treća ''žrtva'' koja je bila sa Markom koji je, naravno i nju lagao. 


TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO