Home » , , , , , , , , » THE NAKED GUN: FROM THE FILES OF POLICE SQUAD/ GOLI PIŠTOLJ (1988)

THE NAKED GUN: FROM THE FILES OF POLICE SQUAD/ GOLI PIŠTOLJ (1988)

Naziv filma: The Naked Gun/ Goli pištolj
Datum izlaska filma: 2.12.1988.
Redatelj: David Zucker
Scenarist: Jerry Zucker, Jim Abrahams
Uloge: Leslie Nielsen, Priscilla Presley, O.J. Simpson
Radnja: Nesposobni policajac Frank Drebin dobija zadatke koje treba obavljati, no da li će to i uspjeti.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, krimi
Trajanje: 1 h 25 min
IMDb ocjena: 7,6
Naša ocjena: 8RECENZIJA

Ukoliko ste u potrazi za dobrom komedijom mnogi će vam pomenuti ovu legendarnu komediju iz 1988. godine, a i svi znamo da što je film stariji, to je bolji, pa je isti slučaj i sa ovim. Ovo je prvi, od tri dijela filma. Moram priznati da ostala dva dijela nisam gledala,ali da sam ovim poprilično zadovoljna. Scenarista ovog filma je Jerry Zucker i Jim Abrahams, koji su odradili odličan posao smislivši ovaj film. Režiser je David Zucker koji je uglavnom tada režisirao sve dobre komedije. Gledaoci su bili oduševljeni ovim filmom što i govori IMDb ocjena, a kritičari su bili poprilično zadovoljni istim.


NAŠE MIŠLJENJE

Ja, lično sam veliki ljubitelj starijih filmova, jer su uglavnom jako kvalitetni, dobro osmišljeni, a i te radnje su uglavnom da kažemo 'prvobitne', dok je sve ostalo kopija, pa s obzirom na to, volim gledati nešto starije filmove kakav je i ovaj. Vjerujem da ste svi čuli za film 'The Naked Gun'. Više puta je bio prikazivan na tv- u i mnogobrojnim tv kanalima, a kako i ne bi kada je dobar i kvalitetan. Film ima mnoge dobre kvalitete, počevši od dobre radnje, koja, naravno nije originalna (ali to od komedije i ne očekujemo), ali je poprilično dobra. Kvaliteta nije najbolja, ali mislim da je bolja da ne bi valjala, jer ne bi bio taj poseban osjećaj koji imate kada gledate stariji film sa nešto lošijom kvalitetom i noviji film sa boljom kvalitetom, mislim da je bolje ovo prvo pomenuto, bar meni.
U ovom filmu glavnu ulogu ima stariji, dobri, ali i smotani Frank kojeg je tumačio Leslie Nielsen, definitvno ga je odlično odglumio, te je dao posebnu čar filmu, jer da nije bilo njega, ovaj film vjerovatno ne bi ličio na komediju. Ostale glumce neću pominjati, jer su prosječni. Smatram da je jedino Leslie vrijedan pomena. Mislim da je ovo jedan od boljih, legendarnih filmova koji se može gledati sa porodicom, jer ovakvi filmovi to i jesu, porodični smiješni filmovi uz koje će se svi zabaviti i nasmijati. Mislim da će se film najviše dopasti ljubiteljima komedije. Naša ukupna ocjena je 8.


RADNJA FILMA

Frank je stariji policajac koji je jako aljkav u onome što radi, ali ipak ponosan na svoj posao. Nakon što upoznaje dosta mlađu djevojku shvati da se zaljubljuje u nju, ali čak ni ona nije neutralna, jer se pomalo i on njoj sviđa. Iako je njegov najbolji drug u komi, Frank se trudi odradi što bolje svoj posao, jer živi u gradu punom kriminala, te će kao takav morati spasiti kraljicu Elizabetu da je ne bi ubili kriminalci. No, da li će to i uspjeti?


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO